anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Plzenský kraj

Lekker vakantie vieren op een fijne camping in Plzenský kraj (Tsjechië)? Het is hier ontzettend genieten in de buurt van deze vakantiebestemming. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €10,50 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een vakantiehuisje of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op deze pagina bieden we belangrijke informatie over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Ook vergelijk je gemakkelijk betrouwbare websites om direct te boeken.

  • Plzenský kraj is een populaire plek in het rustgevende Tsjechië.
  • In deze buurt bieden ze overweldigende familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Een vaak gekozen camping is Camping La Rocca.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 454 kilometer.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is circa €16,75 p/nacht.

Kamperen in Plzenský kraj: direct online de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een reservering plaatsen voor een prachtig gelegen camping in de buurt van Plzenský kraj? Kamperen in Jihozapad (Tsjechië) is populairder dan ooit! Hier kan je een selectie maken uit een zeer gevarieerd aanbod. Het gaat om gemoedelijke gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Aan de hand van het stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Snel een goedkope camping in Plzenský kraj boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Plzenský kraj zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Populaire boekingssites zijn ANWB, Allcamps, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect & Rent-a-Tent, ROAN, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campings.nl. Dikwijls kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Bekijk vooraf altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zorg voor: bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp. Bestel ook fijne kledij, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: koelkast of koelbox, waslijn, medicijnen, stormlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-plzensky-kraj-tsjechie

Informatie over kamperen in Plzenský kraj

Dit is een populaire bestemming in Jihozapad (Tsjechië). Het is ongeveer 454 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Praag. In het gehele land wonen er zo’n 10 miljoen bewoners. De spreektaal van deze mensen is Tsjechisch en betalingen doe je met de Tsjechische Kroon (CZK). Nationale feestdag(en): 28 oktober Onafhankelijkheidsdag, 29 augustus Herinnering aan de Slowaakse Opstand. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is niet toegestaan. Op autowegen en snelwegen is tol verplicht. Een tolvignet is verplicht. De telefooncode is +420, de elektra-spanning is 220 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met CZ en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandTsjechië
StreekJihozapad
Gem. temperatuur13 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
Nationale taalTsjechisch
GeldTsjechische Kroon (CZK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)363 km
Reistijd (vanaf Utrecht)454 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€16,75
Lokale campingCamping La Rocca

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Plzenský kraj kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper blijft iets moois. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Plzenský kraj met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Jihozapad vieren is toch wel de vrije staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen comfotabele elementen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, kan je overal neerzetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Voorbeelden zijn piramide tent, noktent, daktent, familietent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt lekker veel ruimte. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Plzenský kraj is dus heerlijk als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de sfeervolste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Veel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met chalets, stacaravans, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een heerlijk terras, keuken en ook soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Plzenský kraj).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, appartement, chalet, vakantiebungalow, tiny house.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Praag (PRG).

Kindvriendelijke camping Jihozapad: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door familie met jonge kinderen. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speeltuin en sportvelden. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving zijn er verschillende themaparken en speeltuinen voor een dagje plezier.

  • Kidsclub / animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Plzenský kraj: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Verwachte prijzen kampeerplek Plzenský kraj

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Jihozapad? In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Castilië en León, Ciudad Real, Soria en Jaén.

Basis staanplaats€16,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€36,25
Budget-plek€10,50
Glamping (ingerichte tent)€45,50
Mobile Home€65,25
Vakantiehuis€77,75
Standaard prijs campingvakantie in Plzenský kraj april 2024 (indicatie)

Overzicht regio’s beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het actuele aanbod regio’s met parken en ANWB campings in Plzenský kraj. Klik door voor alle info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in een tunneltent.

Boek de nieuwste camping-aanbiedingen in Plzenský kraj

Boek de interessante last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Plzenský kraj camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Professionele campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Alannia, Orbitur, Sandaya, Flower Campings, LeadingCampings en bijvoorbeeld Qualité campings, Ciela Village, Yelloh! Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Plzenský kraj, Tsjechië

Er is hier een zeeklimaat en landklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 graden. augustus is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden. In het volgende gedeelte verstrekken we het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Plzenský kraj boeken?

In en nabij deze plaats zijn er tal van kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan via de campinghouder zelf. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, ANWB, Booking.com, Campings.nl, Camping.eu. Advies om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Prijsvrij, Corendon, Suntip, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Plzenský kraj kost ongeveer €16,75 per staplek. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €10,50 per dag. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je qua kosten rekenen op zo’n €36,25 per staplek. Het slapen in een lodge, boomhut, wellness huisje, strandhuisje, stacaravan, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken zoals pasen, kerst, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Plzenský kraj: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Belangrijke faciliteiten zijn: theatershows, speeltoestellen, trampolines, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Jihozapad met hond: hoe werkt dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Plzenský kraj is een hond ook toegestaan. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Welke excursies kan ik doen?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Plzenský kraj. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische plekken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Tsjechische mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie