anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Västra Götaland

Een staanplaats huren op een fijne camping in Västra Götaland (Zweden)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze unieke omgeving / bestemming. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €18,00 per 24 uur. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op onze website geven we actuele tips over verschillende soorten campings en de hedendaagse prijzen. Ook vergelijk jij eenvoudig handige boekingssites.

  • Västra Götaland is een populaire plek in de vakantiebestemming Zweden.
  • In deze streek boek je exclusieve familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een suggestie van een camping is Camping Skotteksgården.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is ongeveer 845 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is bedraagt zo’n €25,25 per nacht.

Kamperen in Västra Götaland: de mooiste campings boeken doe je zo

Tijdens je volgende reis heerlijk kamperen op een fijne camping in de buurt van Västra Götaland? Kamperen in Vastra-Gotalands-Lan (Zweden) is dan misschien wel iets voor jou! Daar heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod. Denk aan exclusieve gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Västra Götaland boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Een ander deel gaat liever met de caravan, camper of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Västra Götaland kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en een jacuzzi of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een animatieprogramma en een kinderbad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Populaire boekingssites zijn Vacanceselect, ACSI, ANWB, Allcamps, Eurocampings & Booking.com, Campings.nl, ROAN, Vacansoleil, Eurocamp, Campingdirect.com. Dikwijls kan je ook een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Check altijd wel recensies op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: slaapzak, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed. Zorg ook voor fijn zittende kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere handige spullen om bij je te hebben: tentharingen en tenthamer, waslijn, spelletjes, stormlijnen.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag de actuele route-informatie op en maak een inschatting van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-vastra-gotaland-zweden

Suggesties voor kamperen in Västra Götaland

Dit is een geweldige locatie in Vastra-Gotalands-Lan (Zweden). De afstand is om en nabij de 845 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Stockholm. De totale bevolking bestaat uit zo’n 9 miljoen personen. De mensen spreken hier Zweeds en je kunt dingen afreken met de valuta Zweedse Kroon (SEK). Nationale feestdag(en): 6 juni Nationale Dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Je betaalt alleen tol voor een aantal bruggen en de binnensteden van Stockholm en Göteborg. Een vignet is niet verplicht. Het internationale landnummer is +46, de elektra-spanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode is S en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandZweden
OmgevingVastra-Gotalands-Lan
Gemiddelde temp.6 graden °C
Wild kamperen?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
SpreektaalZweeds
ValutaZweedse Kroon (SEK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)676 km
Reistijd (vanaf Utrecht)845 km (+/- 9,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,25
Camping-voorbeeldCamping Skotteksgården

Kampeergids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Västra Götaland kamperen kan je op veel plekken doen. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Västra Götaland: erop uit met eigen tent of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Vastra-Gotalands-Lan vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een daktent, belltent, tunneltent, piramide tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het heeft weinig isolatie waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt niet op de grond. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor rondreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Västra Götaland biedt veel mogelijkheden als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Reserveer alvast de meest populaire campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Genieten in een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses, vakantiehuisjes, chalets. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Västra Götaland).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement, chalet, tiny house.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Gothenburg (GOT), Karlstad (KSD) en Stockholm (STO).

Kindvriendelijke camping Vastra-Gotalands-Lan: ontspanning voor het hele gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. De meeste kindercampings bieden onder andere: speeltoestellen en georganiseerde excursies. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de buurt tref je meerdere speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kids animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Västra Götaland: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Västra Götaland

Nieuwsgierig naar de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Vastra-Gotalands-Lan? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Check ook de prijzen in Kronoberg, Skåne, Gävleborg en Dalarnas.

Reguliere staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€46,00
Kleine-staanplaats€18,00
Ingerichte tent (Glamping)€55,25
Stacaravan€72,25
Bungalow€85,00
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Västra Götaland april 2024 (indicatie)

Zoek regio’s met beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het beschikbare aanbod regio’s met o.a. ANWB campings in Västra Götaland. Kies een van de kampeeraccommodaties voor informatie en ervaringen. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen met kinderen.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Västra Götaland

Scoor de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Västra Götaland camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Parken worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, Flower Campings en tevens Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Huttopia.

7-daagse weer voor Västra Götaland, Zweden

Deze regio heeft een zeeklimaat en landklimaat. De fijnste reisperiode is maart, juni en eind augustus. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 6 graden celsius. juli is een hete maand met gemiddeld 26 °C. De maand januari is het koudst met 2 °C. Hierna bieden we de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Västra Götaland reserveren?

In en rondom deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Minimale luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com, ANWB, Campings.nl. Extra besparen op de kosten? Advies: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Suntip, D-Reizen, Tui, Sunweb, Corendon, Prijsvrij.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Västra Götaland kost om en nabij de €25,25 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €18,00 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €46,00 per staanplaats. Een overnachting in een stacaravan, boomhut, wellness huisje, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij is een stuk duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pasen, pinksteren, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Västra Götaland: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: animatie, speeltuintjes, zwembad, trampolines. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Vastra-Gotalands-Lan met hond: hoe werkt dat?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Västra Götaland is jouw hond meer dan welkom! Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Västra Götaland. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek ontdek je prachtige natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en historische monumenten. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Zweedse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie