anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Houffalize

Een staplek huren op een grote of kleine camping in Houffalize (Wallonie, België)? Het is hier ontzettend genieten in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €15,00 per overnachting. Ook kinderen houden van de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-vergelijker verstrekken we nuttige uitleg over de best beoordeelde campings en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk je via dit portaal erkende boekingssites.

  • Houffalize is een heerlijke omgeving in het groene Luxemburg.
  • In deze streek vind je unieke familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook kleinschalige plekken. Een suggestie van een camping is Camping Du Viaduc.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is +/- 279 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplaats is circa €21,75 per overnachting.

Kamperen in Houffalize: de leukste campings boeken

De komende vakantie heerlijk kamperen op een grote of kleine camping in de buurt van Houffalize? Kamperen in Luxemburg (België) is altijd een goed idee! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een rijk aanbod. Je kunt denken aan heel veel gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Houffalize boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Eventueel kun je er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Houffalize zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en exclusieve parken met alle faciliteiten zoals fitness en een wellness centrum. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Het boeken van de camping

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, ACSI, Suncamp, Allcamps en Eurocamp, Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com. Doorgaans kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Vergeet niet het bekijken van meningen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, slaapzak, bbq of skottelbraai, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje. Pak ook geschikte kledij en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, medicijnen.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-houffalize-belgie

Suggesties voor kamperen in Houffalize

Dit is een mooie vakantieplek in Wallonie (België). Deze locatie is gelegen op 279 km (vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Brussel. In het land wonen er bij elkaar 10,5 miljoen inwoners. De mensen spreken hier Frans, Nederlands, Duits en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 21 juli Nationale Feestdag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Er geldt geen vignetplicht. Het netnummer is +32, de stroom is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F en het noodnummer is 110/112. De kentekencode begint altijd met B en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandBelgië
GebiedLuxemburg
PlaatsHouffalize
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
SpreektaalFrans, Nederlands, Duits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)223 km
Reistijd (vanaf Utrecht)279 km (+/- 3 uur)
Gemiddelde prijs camping€21,75
Lokale campingCamping Du Viaduc

Kampeergids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Houffalize kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Houffalize voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Houffalize beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, flexibel en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Denk aan de belltent, pop-up tent, koepeltent, vis-à-vis tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het biedt verrassend veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is een dure investering. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gaan en staan waar je wil. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, je slaapt in een normaal bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Houffalize is dus een aanrader als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Boek de sfeervolste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Genieten in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met tiny houses, groepsaccommodaties, hutten, vakantiehuisjes, stacaravans, chalets. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en tevens sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Houffalize).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, stacaravan, chalet, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Brussel (BRU).

Kindvriendelijke camping Houffalize: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en kinderboerderij. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Binnen een uur rijden tref je meerdere attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Houffalize: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Standaard prijs kampeerplek Houffalize

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten van een kampeerplek in Wallonie? In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Kemmel, Hony-Esneux, Soumagne en Südsavo.

Gewone staanplaats€21,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€42,50
Kleine-staanplaats€15,00
Glamping (ingerichte tent)€52,00
Stacaravan€69,50
Vakantiehuisje€82,50
Standaard prijs campingvakantie in Houffalize april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder vind je het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Houffalize. Kies een van de parken voor info en reviews. Bekijk ook meer informatie over Exclusieve campings.

Profiteer van de actuele camping-aanbiedingen in Houffalize

Boek de goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Houffalize camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Voor inspiratie en de populairste kampeerplekken van de EU.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals First Camp, Sandaya, Alannia, Orbitur, Flower Campings, LeadingCampings en bijvoorbeeld Campéole campings, Qualité campings, Ciela Village, Yelloh! Village, Huttopia, Capfun.

Het weerbericht voor Houffalize, België

Je hebt hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei t/m september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 27 °C. Een gemiddelde dag in januari is flink kouder met gemiddeld 8 graden celsius °C. In onderstaande weergave tref je de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Houffalize zoeken?

Nabij deze plek vind je veel kleinschalige betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de campinghouder zelf. Andere populaire boekingssites zijn Airbnb, Campings.nl, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Tui, D-Reizen, Suntip, Corendon, Prijsvrij.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Houffalize kost circa €21,75 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Dan kost het zo’n €15,00 per overnachting. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €42,50 per dag. Het boeken van een wellness huisje, ingerichte tent, stacaravan, boomhut, vakantieboerderij, lodge is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden als kerst, pinksteren, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Houffalize: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltuintjes, speeltoestellen, kidsclub, trampolines. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Wallonie met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Houffalize is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Houffalize. Een toplocatie voor zowel stelletjes en families met kinderen. In de nabije omgeving vind je natuurgebieden. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Belgische mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie