anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Opoeteren

Een vakantieverblijf reserveren op een camping in Opoeteren (Vlaanderen, België)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €15,50 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op onze website tref je nuttige toelichtingen op de best beoordeelde campings en de verwachte kosten. Evenzeer vergelijk jij online de beste aanbieders van kampeerreizen.

  • Opoeteren is een prachtig gebied in het groene Limburg.
  • In deze buurt vestigden zich geweldige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook kleinschalige plekken. Een vaak geboekte camping is Camping Zavelbos.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is plus minus 150 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is is om en nabij de €22,50 p/nacht.

Kamperen in Opoeteren: de beste campings boeken

Binnenkort heerlijk genieten op een veelzijdige camping in de buurt van Opoeteren? Kamperen in Limburg (België) is dan misschien wel iets voor jou! In dit gebied tref je een veelzijdig kampeeraanbod. Het aanbod omslaat o.a. 4- of 5-sterren gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Via het onderstaande stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Opoeteren boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Opoeteren zijn er in overvloed. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een indoor speeltuin en een zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Goede boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Allcamps, Eurocampings, Vacanceselect & ROAN, Vacansoleil, Campings.nl, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Eurocamp. Tevens kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Let goed op recensies op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Denk ook aan goede kledij en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer, spelletjes, stormlijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-opoeteren-belgie

Adviezen voor kamperen in Opoeteren

Dit is een mooie plek in Vlaanderen (België). Het is ongeveer 150 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Brussel. De totale bevolking bestaat uit zo’n 10,5 miljoen personen. De mensen spreken hier Frans, Nederlands, Duits en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 21 juli Nationale Feestdag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Er geldt geen vignetplicht. De internationale telefooncode is +32, de stroom is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 110/112. De kentekencode begint altijd met B en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandBelgië
GebiedLimburg
PlaatsOpoeteren
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Lokale taalFrans, Nederlands, Duits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)120 km
Reistijd (vanaf Utrecht)150 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€22,50
Plaatselijke campingCamping Zavelbos

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Opoeteren kamperen kan je op veel plekken doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een heerlijke manier van vakantie vieren. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een tent waar alles al in zit (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Opoeteren voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Opoeteren vieren is toch wel de vrije staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je neemt het makkelijk mee en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voorbeelden zijn noktent, koepeltent, piramide tent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt lekker veel ruimte. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €10.000. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft bijna niets te pakken, je overnacht in een lekker bed en er zit een eigen toilet en douche. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Opoeteren is een goede suggestie als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Reserveer alvast de sfeervolste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel grote campings verhuren ook bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, vakantiehuisjes, stacaravans, hutten, groepsaccommodaties, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een vaatwasser en ook soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Opoeteren).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantiebungalow, chalet, tiny house, stacaravan, appartement.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Brussel (BRU).

Kindvriendelijke camping Opoeteren: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is populair bij families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en entertainment. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving vind je vaak ook attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Opoeteren: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Doorsnee kosten kampeerplek Opoeteren

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Vlaanderen? In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde (overnachting) prijs (per nacht). Check ook de prijzen in Auby-sur-Semois, Amel, Bertogne en Pyrénées-Orientales.

Gewone staanplaats€22,50
Luxe 5-sterren staanplaats€44,00
Voordeel-plek€15,50
Ingerichte tent (Glamping)€53,75
Stacaravan€72,00
Luxe huisje€85,50
Gemiddelde prijs campingvakantie in Opoeteren april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder bekijk je het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Opoeteren. Kies een van de kampeerplekken voor meer details. Zie ook onze informatieve pagina over Voordelige camping.

Sla je slag met de tofste camping-aanbiedingen in Opoeteren

Vind de goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De beste boekingssites voor last minute Opoeteren camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Sandaya, First Camp, Orbitur, Alannia, LeadingCampings maar ook Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Qualité campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Opoeteren, België

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is een hete maand met gemiddeld 27 °C. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 8 graden. In onderstaande paragraaf delen we het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Opoeteren boeken?

In deze regio kan je kiezen uit diverse kleine voordelige campings. Niet al te veel luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via de site van het park (of telefonisch / per mail). Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, ANWB, Camping.eu, Booking.com, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings. Extra besparen op de kosten? Advies: vermijd het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, Corendon, Suntip, Tui.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Opoeteren kost zo’n €22,50 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je ongeveer €15,50 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €44,00 per staanplaats. Een overnachting in een wellness huisje, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge, stacaravan, ingerichte tent is een stuk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Opoeteren: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: speeltuintjes, binnenspeeltuin, animatie, speeltoestellen. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Vlaanderen met hond: hoe gaat dat precies?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Opoeteren is een hond ook toegestaan. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Opoeteren. Leuk voor jonge stellen en gezinnen met kids. In de nabije omgeving is er unieke natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gezellige horeca (restaurants). De Belgische mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie