anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Nykøbing

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een centraal gelegen camping in Nykøbing (Seeland, Denemarken)? Er is van alles te doen hier in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €21,50 per 24 uur. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit platform tref je duidelijke tips over de meest populaire campings en de verwachte kosten. Tevens vergelijk jij via deze site handige aanbieders van kampeerreizen.

  • Nykøbing is een populaire plek in de bekende regio Sjælland.
  • Hier boek je luxe familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook kleinschalige plekken. Een populaire camping is Odsherred Camping – Nordstrand.
  • De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 625 km.
  • Een goede richtprijs voor een standplaats is is +/- €31,50 per 24 uur.

Kamperen in Nykøbing: direct de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis heerlijk genieten op een bekende camping in de buurt van Nykøbing? Kamperen in Sjælland (Denemarken) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving kan je een selectie maken uit een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit gezellige gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). In het stappenplan hieronder lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Stappenplan: een goedkope camping in Nykøbing boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit vergt wel een investering. Je kan er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Nykøbing vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, ANWB, Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings en Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com, ROAN, Eurocamp, Vacansoleil. Tevens kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Wat je ook moet meenemen: fijn zittende kledij die ook genoeg warmte bieden in de avond. Verder is het ook goed om te denken aan: stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-nykobing-denemarken

Suggesties voor kamperen in Nykøbing

Dit is een leuke streek in Seeland (Denemarken). Het ligt zo’n 625 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Kopenhagen. In dit land wonen ongeveer 5,4 miljoen bewoners. Qua taal spreken deze mensen Deens en betalen gaat met de Deense Kroon (DKK). Nationale feestdag(en): 5 juni Dag van de Grondwet. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen behalve de Grote Belbrug, de Sontbrug en de Kroonprinses Marybrug. Alleen dieselauto’s met meer dan 8 zitplaatsen moeten een vignet / mileusticker hebben. De lokale telefoonnummers beginnen met +45, de elektra-spanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Auto’s rijden rond met kentekencode DK en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDenemarken
OmgevingSjælland
PlaatsNykøbing
Gem. temperatuur11 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDeens
ValutaDeense Kroon (DKK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)500 km
Reistijd (vanaf Utrecht)625 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde prijzen camping€31,50
Beschikbare campingOdsherred Camping – Nordstrand

Kampeergids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Nykøbing kamperen kun je op veel manieren doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent is een garantie voor succes. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Nykøbing voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Nykøbing boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je neemt het makkelijk mee en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, opblaasbare tent, piramide tent, noktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het biedt verrassend veel ruimte. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je geniet van een goed matras en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Nykøbing is dus heerlijk als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de tofste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Informatie over vakantiehuisjes

Veel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Vaak is er een apart gedeelte met groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, tiny houses, hutten, chalets. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Nykøbing).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, stacaravan, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH).

Kindvriendelijke camping Nykøbing: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping richt zich op familie met jonge kinderen. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speelhal en sportvelden. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Nykøbing: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard kosten kampeerplek Nykøbing

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Seeland? Hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Grenå, Hørve, Sindal en Highland.

Basis staanplaats€31,50
Luxe 5-sterren staplaats€50,00
Budget-plek€21,50
Ingerichte tent (Glamping)€59,25
Mobile Home€76,75
Luxe huisje€89,75
Standaard tarieven campingvakantie in Nykøbing april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Nykøbing. Kies een van de kampeeraccommodaties voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in een camper.

Check de nieuwste camping-aanbiedingen in Nykøbing

Bekijk de de mooiste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute Nykøbing camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Orbitur, LeadingCampings, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya en natuurlijk Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Campéole campings, Yelloh! Village, Ciela Village.

Het weer in Nykøbing, Denemarken

Je hebt hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is april t/m oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld 11 graden °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 23 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 5 °C. In onderstaande weergave verstrekken we het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Nykøbing opzoeken?

In deze omgeving boek je diverse kleine betaalbare campings. Beperkte luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Snel reserveren? Doe dat dan op de website van het park. Je kunt ook reserveren via ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Campings.nl, Airbnb, Booking.com. Liever minder betalen? Tips: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Prijsvrij, D-Reizen, Tui, Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Nykøbing kost om en nabij de €31,50 per staplek. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €21,50 per plek. Voor een luxe staplek gelden tarieven van gemiddeld €50,00 per nacht. Het slapen in een boomhut, stacaravan, wellness huisje, lodge, vakantieboerderij, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en midweken of weekenden zoals kerst, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Nykøbing: wat zijn de suggesties?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, theatershows, binnenspeeltuin, kidsclub. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Seeland met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Nykøbing is jouw hond meer dan welkom! Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Nykøbing. Perfect voor jonge stellen en natuurlijk complete families met kinderen. Hier heb je veel groen. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en musea. Ook leuk: ga een avondje uit bij de regionale horeca (restaurants). De Deense inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie