anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Denemarken

Denemarken is het meest zuidelijk gelegen land van Scandinavië. Kamperen in Denemarken is leuk voor kinderen en ouders. MyCamp Trelde Næs is een geweldige camping om op te kamperen in Denemarken. Het is prachtig gelegen in een natuurgebied met bossen, stranden en kliffen. Er loopt een pad vanaf de camping rechtstreeks naar het autovrije natuurreservaat. Waterliefhebbers kunnen zich vermaken in het Waterland dat bestaat uit twee zwembaden en een 50 meter lange waterglijbaan. Kamperen in Denemarken kun je ook doen op de camping Jesperhus. De camping heeft een prachtig meer en een aantal mooie zwembaden. Naast de camping ligt het grootste bloemenpark van Scandinavië met meer dan één miljoen bloemen. Ook zijn er vele sportmogelijkheden die deze camping helemaal top maken.


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Hovedstaden, Midtjylland, Nordjylland, Sjælland en Syddanmark.


Bezienswaardigheden Denemarken

Denemarken is relatief dichtbij en biedt prachtige omstandigheden voor de kampeerder. Natuur, cultuur en ook volop mogelijkheden voor de actieve kampeerder. Hieronder vind je in het kort meer informatie over 2 populaire gebieden: Midden-Jutland en Noord-Jutland. Daarbij bieden we ook een aantal bekende bezienswaardigheden die je in Denemarken kunt bekijken wanneer je hier op vakantie bent. Tip: bekijk ook alle campings in Duitsland.

Midden-Jutland

Midden-Jutland biedt veel mogelijkheden voor een actie vakantie. De bekendste attractie is Legoland met onder andere piratenschepen, opgebouwd uit legosteentjes. Ook de beste viswateren van Denemarken vind je hier. Bezoek zeker één van de musea die je veel kunnen vertellen over de tijd van de Vikingen.

Noord-Jutland

Noord-Jutland staat bekend om de schitterende natuur en de plek met de meeste zonuren. De regio beschikt over vele interessante bezienswaardigheden, waaronder de oude historische havenstad Aalbor. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven zoals het amusementspark Karolinelund met veel spectaculaire attracties.

Overige bezienswaardigheden

Denemarken kent een aantal zeer aansprekende bezienswaardigheden die het kamperen in Denemarken uniek maken:

  • De Dyrehavsbakken, het oudste attractiepark ter wereld, geopend in 1583.
  • De Amalienborg, het koninklijk paleis te Kopenhagen.
  • Het bezoeken van Legoland, het oudste park van Lego.
  • Het Standbeeld van de kleine zeemeermin te Kopenhagen