anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Askeby

Ben jij op zoek naar een prachtige camping in Askeby (Seeland, Denemarken)? Je kijkt je ogen uit in de direct omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €20,50 voor een overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website vind je betrouwbare details over de meest populaire campings en de verwachte kosten. Tevens vergelijk je online goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Askeby is een heerlijke omgeving in de bekende regio Sjælland.
  • In deze omgeving boek je unieke familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Moen Camping.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is om en nabij de 505 kilometer.
  • De standaard prijs voor een standplaats is is zo’n €30,25 per nacht.

Kamperen in Askeby: de leukste campings boeken

Binnenkort een reservering plaatsen voor een rustgevende camping in de buurt van Askeby? Kamperen in Sjælland (Denemarken) is dan zeker het overwegen waard! In deze regio kun je kiezen uit een rijk aanbod campings. Je hebt de keuze uit luxe gezinscampings met (binnen)zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Snel een goedkope camping in Askeby boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Eventueel kun je er zelf een kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Askeby zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals fietsverhuur en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een indoor speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina check je alvast wat nemen. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings, Suncamp, ACSI en ROAN, Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, Eurocamp. Ook kan je ook een boeking plaatsen bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd ervaringen op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Koop ook comfortabele kleren en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-askeby-denemarken

Tips voor kamperen in Askeby

Dit is een heerlijke plek in Seeland (Denemarken). De afstand bedraagt zo’n 505 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Kopenhagen. De actuele bevolkingsstand is 5,4 miljoen geregistreerde bewoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Deens en de gebruikte valuta is de Deense Kroon (DKK). Nationale feestdag(en): 5 juni Dag van de Grondwet. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen behalve de Grote Belbrug, de Sontbrug en de Kroonprinses Marybrug. Alleen dieselauto’s met meer dan 8 zitplaatsen moeten een vignet / mileusticker hebben. De telefooncode is +45, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met DK en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandDenemarken
OmgevingSjælland
PlaatsAskeby
Gemiddelde temp.11 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Lokale taalDeens
ValutaDeense Kroon (DKK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)404 km
Reistijd (vanaf Utrecht)505 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€30,25
Camping-voorbeeldMoen Camping

Vakantiehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Askeby kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen blijft iets moois. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Askeby met tent, vouwwagen, caravan of camper

De goedkoopste manier van vakantie in Askeby boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Ieder type heeft voordelen en nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, daktent, belltent, piramide tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt lekker veel ruimte. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Aandachtspunten zijn de stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit een eigen toilet en douche. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Askeby is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de tofste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Het merendeel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Verspreid over het kampeerterrein staan chalets, tiny houses, hutten, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, bungalows. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Askeby).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, chalet, vakantiebungalow, stacaravan, tiny house.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH).

Kindvriendelijke camping Askeby: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Veel kindercampings hebben o.a. een overdekt zwembad en kinderboerderij. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving zijn er volop themaparken en speeltuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Askeby: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard prijs kampeerplek Askeby

Benieuwd naar de doorsnee kosten van een kampeerplek in Seeland? In het onderstaande overzicht bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Horbelev, Væggerløse, Jelling en Mayo.

Standaard staanplaats€30,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,75
Budget-staanplaats€20,50
Ingerichte tent (Glamping)€56,75
Mobile-home€73,50
Chalet€86,00
Normale kosten campingvakantie in Askeby april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod met diverse ANWB campings in Askeby. Kies een van de kampeeraccommodaties voor aanvullende info. Check ook onze pagina met info over Exclusieve campings.

Vind de tofste camping-aanbiedingen in Askeby

Boek de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Askeby camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Populaire campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Alannia, LeadingCampings, Flower Campings, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur of bijvoorbeeld Qualité campings, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Askeby, Denemarken

Er is hier een zeeklimaat. De beste reistijd is april t/m oktober. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 11 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 23 graden °C. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 5 °C. In onderstaande paragraaf check je de weersverwachtingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Askeby zoeken?

In en nabij deze plaats heb je de keuze uit flink wat kleinschalige betaalbare campings. Weinig luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ACSI Eurocampings, Airbnb, ANWB, Campings.nl, Camping.eu, Booking.com. Andere bespaartips: vermijd het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Corendon, Prijsvrij, Sunweb, Suntip.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een normale camping overnachting in Askeby kost je €30,25 per plek. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €20,50 per plek. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €47,75 per plek. Een verblijf in een lodge, vakantieboerderij, boomhut, ingerichte tent, strandhuisje, stacaravan is wat prijziger. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden zoals kerst, hemelvaart, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Askeby: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltoestellen, kidsclub, binnenspeeltuin, animatie. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Seeland met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Askeby mag jouw hond ook mee. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Askeby. Leuk voor vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In de nabije omgeving vind jij veel natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische plekken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Deense mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie