anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ringsted

Met familie naar een centraal gelegen camping in Ringsted (Seeland, Denemarken)? Je kijkt je ogen uit in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig. Een kleine staplek is er al vanaf €21,00 voor een overnachting. Ook kinderen houden van de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op dit portaal delen we belangrijke adviezen over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Daarbij vergelijk je via campingsoverzicht.nl bekende websites om direct te boeken.

  • Ringsted is een populaire plek in de rustgevende regio Sjælland.
  • Op deze bestemming boek je grote familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook heerlijk rustige staplekken. Een van de favoriete campings is Skovly Camping.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 574 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is ongeveer €31,00 per dag/nacht.

Kamperen in Ringsted: de beste campings boeken

Samen met familie een staanplaats huren op een mooie camping in de buurt van Ringsted? Kamperen in Sjælland (Denemarken) is populairder dan ooit! In deze omgeving heb je de keuze uit een compleet aanbod. Je hebt de keuze uit geweldige gezinscampings met zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Ringsted boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Alternatieven zijn vouwwagen, camper of caravan. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Ringsted zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als fietsverhuur en een wellness centrum. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Handige boekingssites Allcamps, ACSI, Vacanceselect, ANWB, Eurocampings en Campingdirect.com, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Booking.com. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: luchtbed, kampeerlamp, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Pak ook passende kleren, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route voor een goede indicatie van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-ringsted-denemarken

Alles over kamperen in Ringsted

Dit is een ideale reisbestemming in Seeland (Denemarken). Deze locatie is gelegen op 574 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Kopenhagen. In het land wonen er bij elkaar 5,4 miljoen inwoners. De mensen spreken hier Deens en het betaalmiddel is de Deense Kroon (DKK). Nationale feestdag(en): 5 juni Dag van de Grondwet. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen behalve de Grote Belbrug, de Sontbrug en de Kroonprinses Marybrug. Alleen dieselauto’s met meer dan 8 zitplaatsen moeten een vignet / mileusticker hebben. Het internationale landnummer is +45, de elektra-spanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode DK en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandDenemarken
RegioSjælland
PlaatsRingsted
Gemiddelde temp.11 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDeens
BetaalmiddelDeense Kroon (DKK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)459 km
Reistijd (vanaf Utrecht)574 km (+/- 6,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€31,00
Camping-voorbeeldSkovly Camping

Kampeergids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Ringsted kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Even er tussenuit met de vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Ringsted met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Ringsted is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je neemt het makkelijk mee en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, belltent, pop-up tent, daktent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kan hem snel op- en afbreken. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar is een dure investering. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Ringsted biedt veel mogelijkheden als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de allerleukste campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met groepsaccommodaties, hutten, chalets, bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een koelkast en sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Ringsted).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, tiny house, vakantieboerderij, stacaravan, chalet.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH).

Kindvriendelijke camping Ringsted: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een speelhal en sportmogelijkheden. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Binnen een uur rijden tref je meerdere attractieparken en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kinderanimatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Ringsted: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Verwachte kosten kampeerplek Ringsted

Ontvang je graag meer info over de verwachte kosten van een kampeerplek in Seeland? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Check ook de prijzen in Glamsbjerg, Tolne, Vester-Skerninge en Livorno.

Normale staanplaats€31,00
Luxe 5-sterren staplaats€49,00
Trekkers-pek€21,00
Ingerichte tent (Glamping)€58,25
Stacaravan€75,25
Vakantiehuis€88,00
Standaard tarieven campingvakantie in Ringsted april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hier tref je het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Ringsted. Selecteer een van de parken voor meer details. Of klik door voor meer informatie over Denemarken.

Profiteer van de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Ringsted

Check de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Ringsted camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: De mooiste parken met animatie, zwembad en speeltuinen.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings, First Camp, Alannia en natuurlijk Huttopia, Ciela Village, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Qualité campings.

De weersvoorspellingen voor Ringsted, Denemarken

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is april t/m oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld 11 graden °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 23 graden celsius. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden. In het volgende blok tref je de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Online goedkope kampeervakanties in Ringsted boeken?

Nabij deze plek is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Weinig luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt op de website van het park. Je kunt ook reserveren via Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu. Alternatieve tips om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Sunweb, Corendon, D-Reizen, Suntip, Tui, Vakantiediscounter.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Ringsted kost plus minus €31,00 per staanplaats. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €21,00 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €49,00 per nacht. Het huren van een strandhuisje, ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan, vakantieboerderij, lodge heeft een hoger kostenplaatje. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Ringsted: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltoestellen, zwembad, speeltuintjes, animatie. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Seeland met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Ringsted kan je de hond gewoon meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Ringsted. Een toplocatie voor zowel stelletjes en jonge gezinnen. In deze streek heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Hier kom je volledig tot rust. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en musea en kerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de regionale horeca (restaurants). De Deense inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie