anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Stenløse – Egedal

Een vakantieverblijf reserveren op een grote of kleine camping in Stenløse – Egedal (Regio-Hoofdstad, Denemarken)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Lekker erop uit met een tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €21,25 p/dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op deze pagina bekijk je nuttige adviezen over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk jij via dit portaal bekende sites om te boeken.

  • Stenløse – Egedal is een veelzijdig gebied in het groene Sjælland.
  • In dit gebied vestigden zich grote familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook lekkere rustige plekjes. Een populaire camping is Hyldegaardens Camping.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is plus minus 606 km.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplaats is circa €31,25 voor 1 dag.

Kamperen in Stenløse – Egedal: snel en goedkoop de beste campings boeken

Wil je graag een boeking rondmaken voor een rustige camping in de buurt van Stenløse – Egedal? Kamperen in Sjælland (Denemarken) is populairder dan ooit! Hier tref je een zeer gevarieerd aanbod. Je kunt kiezen uit luxe gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

In 5 stappen een goedkope camping in Stenløse – Egedal boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Alternatieven zijn caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Stenløse – Egedal zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Suncamp, ANWB, ACSI, Allcamps, Eurocampings en Campingdirect.com, Eurocamp, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent, Campings.nl. Eveneens kan je de reservering rondmaken bij de aanbieder zelf. Lees eerst even ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zorg voor: bestek en servies, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Wat je ook moet meenemen: passende kleding en een warme trui. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: waslijn, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-stenlose-egedal-denemarken

Suggesties voor kamperen in Stenløse – Egedal

Dit is een ideale reisbestemming in Regio-Hoofdstad (Denemarken). De reisafstand is doorgaans 606 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Kopenhagen. In het land wonen er bij elkaar 5,4 miljoen geregistreerde inwoners. De spreektaal van deze mensen is Deens en de huidige valuta is de Deense Kroon (DKK). Nationale feestdag(en): 5 juni Dag van de Grondwet. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Er zijn geen tolwegen behalve de Grote Belbrug, de Sontbrug en de Kroonprinses Marybrug. Alleen dieselauto’s met meer dan 8 zitplaatsen moeten een vignet / mileusticker hebben. Het netnummer is +45, de stroom is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Voertuigen hebben kentekencode DK en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDenemarken
GebiedSjælland
PlaatsStenløse – Egedal
Gemiddelde temp.11 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
VoertaalDeens
BetaalmiddelDeense Kroon (DKK)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)485 km
Reistijd (vanaf Utrecht)606 km (+/- 6,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€31,25
Lokale campingHyldegaardens Camping

Reisgids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Stenløse – Egedal kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, camper, tent of caravan is een garantie voor succes. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Boek een staanplaats in Stenløse – Egedal: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Stenløse – Egedal vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Populaire soorten zijn de daktent, noktent, koepeltent, opblaasbare tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je hebt qua leefruimte meer comfort. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor rondreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Stenløse – Egedal is dus perfect als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Check de meest gezellige campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Informatie over vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, hutten, bungalows, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, chalets. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is comfortabel en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een heerlijk terras, keuken en tevens een eigen toilet.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Stenløse – Egedal).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, vakantiebungalow, chalet, stacaravan, vakantieboerderij.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Er zijn diverse luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH).

Kindvriendelijke camping Stenløse – Egedal: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en kinderdisco. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de omgeving zijn er verscheidene speelhallen, klimbossen en attractieparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Stenløse – Egedal: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Prijsindicatie kampeerplek Stenløse – Egedal

Wil je een indicatie van de verwachte kosten van een kampeerplek in Regio-Hoofdstad? In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Karise, Brørup, Onsevig en Ragusa.

Normale staanplaats€31,25
Luxe 5-sterren staplaats€49,25
Kleine-staanplaats€21,25
Glamping (ingerichte tent)€58,75
Mobile Home€75,75
Bungalow€88,75
Standaard tarieven campingvakantie in Stenløse – Egedal april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Stenløse – Egedal. Klink op een van de links voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Camping aan een meer / rivier.

Zoek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Stenløse – Egedal

Zoek de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Stenløse – Egedal camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Reserveren bij de campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Alannia, LeadingCampings, Sandaya, Orbitur, Aquadis Loisirs, First Camp en Capfun, Qualité campings, Huttopia, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

7-daagse weer voor Stenløse – Egedal, Denemarken

Er is hier een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is april t/m oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 11 °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 23 graden °C. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 5 graden. In de volgende lijst bieden we de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Stenløse – Egedal opzoeken?

In deze streek is er een flink aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Minimale luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Je kunt ook boeken bij Camping.eu, Booking.com, ANWB, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Airbnb. Alternatieve tips om te besparen: vermijd het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Sunweb, D-Reizen, Suntip.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Stenløse – Egedal komt neer op €31,25 per staplek. Kies je een kleine staplek? Reken dan op zo’n €21,25 per plek. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €49,25 per dag. Een nachtje in een lodge, strandhuisje, boomhut, vakantieboerderij, stacaravan, ingerichte tent is een stuk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als pinksteren, oud en nieuw, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Stenløse – Egedal: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: kidsclub, binnenspeeltuin, speeltuintjes, zwembad. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Regio-Hoofdstad met hond: waar rekening mee houden?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Stenløse – Egedal mag je jouw viervoeter meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke excursies kan ik doen?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Stenløse – Egedal. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In en rondom deze regio ontdek je prachtige natuur. Hier kom je volledig tot rust. Je vindt hier ook veel cultuur en kathedralen. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de lokale horeca (restaurants). De Deense inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie