anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Heidkate

Lekker vakantie vieren op een camping in Heidkate (Sleeswijk-Holstein, Duitsland)? Het is hier heerlijk vertoeven in de prachtige natuur. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn, dit kan al voor slechts €16,25 voor 1 dag/nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een vakantiehuisje of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op dit portaal tref je duidelijke adviezen over de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Tevens vergelijk jij gemakkelijk populaire boekingssites.

  • Heidkate is een gevarieerde vakantieplek in het veelzijdige Schleswig-Holstein.
  • In deze regio vestigden zich unieke familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook lekkere rustige plekjes. Een suggestie van een camping is Campingplatz Heidkoppel.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming bedraagt zo’n 471 km.
  • Een goede richtprijs voor een campingplek is om en nabij de €25,25 per dag.

Kamperen in Heidkate: de populairste campings boeken

Komend zomer heerlijk genieten op een fijne camping in de buurt van Heidkate? Kamperen in Schleswig-Holstein (Duitsland) is altijd een goed idee! In dit gebied kun je kiezen uit meerdere campinglocaties. Het aanbod omslaat o.a. gemoedelijke gezinscampings met zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Heidkate boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Heidkate vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken met alle faciliteiten zoals een wasserette en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Veel gebruikte boekingssites zijn ACSI, Allcamps, Eurocampings, Vacanceselect, ANWB en Campings.nl, Eurocamp, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Booking.com, Campingdirect.com. Mogelijk kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de site van de locatie. Lees eerst even reviews op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Denk ook aan goede kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox, spelletjes.

  5. Inpakken en vertrek

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-heidkate-duitsland

Details over kamperen in Heidkate

Dit is een mooie plek in Sleeswijk-Holstein (Duitsland). De afstand is om en nabij de 471 km (vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Berlijn. Totaal wonen er in dit land +/- 83 miljoen mensen. De voertaal van de lokale inwoners is Duits en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De telefooncode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F en het alarmnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met D en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekSchleswig-Holstein
PlaatsHeidkate
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
TaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)377 km
Reistijd (vanaf Utrecht)471 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde prijs camping€25,25
Beschikbare campingCampingplatz Heidkoppel

Advies: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Heidkate kamperen kun je op veel manieren doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan blijft iets moois. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping-tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Heidkate: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een betaalbare keuze voor vakantie in Heidkate beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Ieder type heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, neemt weinig ruimte in beslag en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel gekozen modellen zijn de daktent, koepeltent, noktent, tunneltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt een riant bed. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Heidkate is een goede oplossing als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de allerleukste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Veel grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met hutten, chalets, vakantiehuisjes, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser en ook een eigen toilet.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Heidkate).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow, tiny house, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Heidkate: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De grotere kindercampings beschikken over: een indoor-speeltuin en georganiseerde excursies. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de buurt zijn er verschillende dierentuinen of speelparken voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Heidkate: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Doorsnee prijs kampeerplek Heidkate

Benieuwd naar de doorsnee kosten van een kampeerplek in Sleeswijk-Holstein? Bijgaand verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Schwedeneck, Barkelsby, Waabs en Trapani.

Reguliere staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,75
Budget-staanplaats€16,25
Ingerichte tent (Glamping)€54,25
Mobile Home€71,50
Vakantiehuis€84,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Heidkate april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Heidkate. Selecteer een van de parken voor meer informatie en prijzen. Of bekijk onze informatiepagina over Zwitserland.

Vind de tofste camping-aanbiedingen in Heidkate

Vind de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Heidkate camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Boeken bij een campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als LeadingCampings, Alannia, Orbitur, Flower Campings, First Camp, Sandaya & Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Qualité campings.

Het verwachte weer in Heidkate, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden celsius °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden. Een doorsnee dag in januari is historisch gezien het koudst met 5 graden celsius. In de volgende lijst delen we de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Heidkate vergelijken?

In deze omgeving vind je veel kleine budget campings. Weinig luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Booking.com, Campingdirect.com, ANWB, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Alternatieve tips om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij D-Reizen, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb, Suntip, Prijsvrij.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Heidkate kost je +/- €25,25 per dag. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €16,25 per dag. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €44,75 per nacht. Verblijven in een lodge, strandhuisje, stacaravan, wellness huisje, ingerichte tent, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, hemelvaart, kerst, pinksteren (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Heidkate: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: theatershows, kidsclub, speeltoestellen, zwembad. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Sleeswijk-Holstein met hond: hoe werkt dat?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Heidkate is jouw hond meer dan welkom! Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te zien in de omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Heidkate. Leuk voor vriendengroepen en families met kinderen. In de omgeving is voldoende natuur beschikbaar. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook tal van cultuur en historische gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de leuke horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie