anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Duitsland

Duitsland staat bekend als een populair kampeer land en de campings worden vaak ook als erg leuk ervan. Ook is Duitsland een groot land met een veelzijdig landschap dus is de omgeving rond de campings ook zeker de moeite waard. In het noorden van Duitsland heb je veel campings die dicht bij de Eems, de Wezer, de Oder en de Elbe liggen. De wijngaarden en de authentieke kastelen vind u in het Centrale Hoogland van Duitsland. De kampeerder die echt van een stukje geschiedenis in een mooi landschap houd zou prima in het Centrale Hoogland van Duitsland terecht kunnen op een camping. Duitsland heeft ook nog Alpen, om precies te zijn de Beierse Alpen. Als u echt van een uitdaging houdt en niet bang bent om tot grote hoogte te wandelen dan zou u hier prima op een camping terecht kunnen. Dus al met al zoals u hierboven kunt lezen kan iedereen een geschikte camping in Duitsland vinden.Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Brandenburg, Bremen, Eifel, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen-Anhalt, Sachsen, Schleswig-Holstein en Thüringen.


Top-5 kampeerbestemmingen Duitsland juni 2024

Duitsland heeft je veel te bieden, zoals prachtige, authentieke steden en een mooie natuur. Het is het zeker waard om tijdens je vakantie te gaan kamperen in Duitsland.  Rustige campings, goedkope campings, 5 sterrencampings of kindvriendelijke campings: je hebt altijd keuze genoeg. Tijd om het kamperen in Duitsland te gaan ontdekken. Het zijn onze oosterburen, maar wat weet je eigenlijk al van Duitsland? Wist je bijvoorbeeld dat je kunt genieten van de prachtige natuur in het Zwarte Woud? Of dat er mooie campings zijn langs de Rijn, zodat bijvoorbeeld de kinderen enorm veel waterplezier kunnen beleven? Houd je juist meer van het stadsleven, en ga je liever shoppen? Kies dan voor een goedkope camping vlakbij Berlijn, zodat je veel geld over hebt om heerlijk te winkelen. Er zijn tal van campings in Duitsland waar je een heerlijke kampeer vakantie kunt beleven. Hieronder vind je onze top-4 bestemmingen (top: bekijk ook de campings in Noorwegen.

1. Schwarzwald (Het Zwarte Woud)

Swarzwald biedt een rijke schat aan ingrediënten die een vakantieverblijf zeker doen slagen. Bij voorbeeld die erg boeiende afwisseling van bergen, bossen, akkers en wijngaarden, parklandschappen en stille dalen. Maar ook in de steden en dorpen kan men zijn hart ophalen: hier bewaart men zorgvuldig de historische gebouwen, de vakwerkhuizen, de kerken, kloosters en kastelen uit een rijk en boeiend verleden.

2. Moezel

De dalen van de Moezel zijn bekend om hun witte wijn, maar verder is het allemaal bier wat de klok slaat. Diverse brouwerijen zijn te bezoeken, waar u kunt proeven van het lokale gerstenat. Sommige brouwerijen zijn gevestigd in kloosters, waar de bieren nog volgens eeuwenoude tradities gemaakt worden. Duitsland is bekend om zijn talloze biersoorten.

3. Bayern

Lekker bezig zijn in de prachtige natuur. Niet alleen de Duitsers zelf reizen hiervoor af naar Beieren, ook steeds meer Nederlanders vinden de weg naar deze groene deelstaat. Fietsen, wandelen, klimmen, joggen, tennis, golf, paardrijden, een duik nemen in één van de kristalheldere meren…het kan allemaal. Voor diegenen die nog meer uit zijn op spanning en actie is Beieren eveneens een prima bestemming: paragliding, rafting, kajakken. En zodra het groen bedekt wordt met een laag wit is nog van alles te doen! Ook in Beieren kan ´s winters geskied worden. Met kilometers aan loipen zal ook de langlaufer er zich helemaal thuis voelen.

4. Lüneburger Heide

Lüneburger Heide is één van geliefdste vakantiebestemmingen in Noord-Duitsland. In dit oudste beschermd natuurgebied is de heide het meest typische… In de schilderachtige heidedorpen kan men genieten van de gastvrijheid en van de specialiteiten, in een ontspannen sfeer. Hier krijgt iedereen de kans om de wereld eens vanuit een andere ooghoek te bekijken. Vele attracties zoals Lüneburg, Walsrode en de metropool Hamburg garanderen belevenisvolle dagen in deze ‘Heide’.

Nuttige reisinformatie voor jouw reis naar Duitsland

In Duitsland heb je een prima wegennet de Autobanen staan zelfs bekent om de prima kwaliteit. Het enige nadeel is dat vaak in de vakanties en de spits er snel oponthoud is. De drukste wegen zijn die naar het Zuiden en daar staan ook regelmatig files van enkele tientallen kilometers. Het voormalige oosten van Duitsland is ook aan een inhaalslag begonnen en de wegen worden daar ook steeds beter en beter. Ook in Duitsland hebben ze een maximale snelheid, in de bebouwde kom bedraagt die 50 km/uur, daar buiten mag u km/uur en op de snelwegen geld een advies snelheid van 130 km/uur maar er word vaak nog veel harder gereden. De Duitse Autobahn staat er zelf om bekend dat er bijna nergens zo hard word gereden dan daar. Als ze in Duitsland ergens aan de weg aan het werk zijn moet u zich wel ALTIJD aan de maximale snelheid houden die word aangegeven. Het oranje licht bij stoplichten word gebruikt om u aan te geven dat het binnen enkele seconden groen word. Winterbanden zijn verplicht op de Duitse wegen in de winter, als u ze niet heeft en u raakt betrokken bij een ongeval dan kan de schuldvraag bij u gelegd worden. Kastjes die aangeven waar de flitspalen in Duitsland staan zijn ten strengste verboden.

Regels en documenten in Duitsland

Als u over de grens bent is in Duitsland een geldig Europese Identiteitskaart of paspoort verplicht. Als u een motorvoertuig in Duitsland bestuurd is een kentekenbewijs,Groene kaart en natuurlijk een geldig rijbewijs nodig. Vaak gaan mensen met een caravan of aanhanger naar de camping, hiervoor geld natuurlijk wel dat u in het bezit moet zijn van de Documenten die aantonen dat u eigenaar bent. U mag zelf weten hoeveel geld,goederen,personen en welke diensten u aanbied omdat Duitsland lid is van de Europese Unie. Net zoals in Nederland betaald u met de euro in Duitsland. Het verkeer in Duitsland als u naar de camping rijdt