anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Krausnick

Lekker ontspannen op een camping in Krausnick (Berlijn en Brandenburg, Duitsland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de direct omgeving. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, caravan of camper hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €15,00 per 24 uur. Ook kinderen houden van de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-website check je handige uitleg over de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk je direct populaire aanbieders van campingvakanties.

  • Krausnick is een heerlijke omgeving in de bekende regio Brandenburg.
  • In deze omgeving vind je geweldige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook lekkere rustige plekjes. Een suggestie van een camping is Tropical Islands Camping.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is om en nabij de 321 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is is om en nabij de €23,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Krausnick: de beste campings boeken

Komende lente of zomer een staplekje huren op een gezellige camping in de buurt van Krausnick? Kamperen in Brandenburg (Duitsland) is dan misschien wel iets voor jou! Hier tref je diverse soorten campings. Denk aan luxe gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Met behulp van ons stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Stappenplan: een goedkope camping in Krausnick boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Krausnick zijn volop aanwezig. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In het campingoverzicht check je alvast wat nemen. Goede boekingssites zijn ACSI, ANWB, Eurocampings, Suncamp, Allcamps & ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com, Eurocamp, Campings.nl. Daarbij kan je ook een reservering doen via de website van de aanbieder. Wel zo handig: bekijk altijd reviews op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, bestek en servies, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet fijn zittende kledij en een warme trui. Andere aandachtspunten: medicijnen, koelkast of koelbox, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag de actuele route-informatie op en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-krausnick-duitsland

Suggesties voor kamperen in Krausnick

Dit is een ideale reisbestemming in Berlijn en Brandenburg (Duitsland). De afstand is +/- 321 kilometer (vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Berlijn. Er leven om en nabij de 83 miljoen mensen. Qua taal spreken deze personen Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de netspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode is D en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
OmgevingBrandenburg
PlaatsKrausnick
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
Nationale taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)257 km
Reistijd (vanaf Utrecht)321 km (+/- 3,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€23,25
Camping-suggestieTropical Islands Camping

Keuzehulp: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Krausnick kamperen is een unieke belevenis. Een paar nachten op pad met jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Krausnick: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Krausnick vieren is toch wel de vrije staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, kan je overal neerzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een opblaasbare tent, belltent, koepeltent, piramide tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Krausnick is dus ideaal als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de mooiste campings met animatie voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings verhuren ook bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, bungalows, stacaravans, tiny houses, hutten, vakantiehuisjes. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een vaatwasser & een douche met soms zelfs een bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Krausnick).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow, tiny house.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Krausnick: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een indoor-speeltuin en workshops. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Op korte afstand zijn er verschillende dierentuinen of speelparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Krausnick: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Standaard prijzen kampeerplek Krausnick

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Berlijn en Brandenburg? In de onderstaande tabel check je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Ferchesar, Lanke, Lychen en Dubrovacko-Neretvanska.

Normale staanplaats€23,25
Luxe 5-sterren campingplek€41,00
Budget-plek€15,00
Ingerichte tent (Glamping)€49,75
Mobile-home€65,75
Comfort vakantiehuisje€77,75
Normale prijs campingvakantie in Krausnick april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hier sturen wij je door naar het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Krausnick. Maak een keuze uit een van de plekken voor informatie en ervaringen. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in Groot-Brittanië.

Check de actuele camping-aanbiedingen in Krausnick

Boek de de mooiste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Krausnick camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Parken worden jaarlijks door ACSI geïnspecteerd.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Bezorgt Nederlanders al 40> jaar een onvergetelijke vakantie.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, LeadingCampings, Flower Campings, Alannia of bijvoorbeeld Yelloh! Village, Capfun, Qualité campings, Campéole campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het verwachte weer in Krausnick, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 graden celsius °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 °C. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 5 °C. In onderstaande paragraaf bekijk je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Krausnick reserveren?

In deze buurt zijn er veel kleinschalige betaalbare campings. Niet al te veel luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de campinghouder zelf. Je kunt ook reserveren via ACSI Eurocampings, Airbnb, Campingdirect.com, Booking.com, ANWB, Camping.eu. Alternatieve tips om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip, Corendon, Sunweb, Prijsvrij.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Krausnick kost circa €23,25 per plek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €15,00 per staanplaats. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €41,00 per overnachting. Een overnachting in een ingerichte tent, strandhuisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij, lodge is wat prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als pasen, oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Krausnick: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Daarnaast is het handig om te informeren naar: binnenspeeltuin, trampolines, speeltuintjes, zwembad. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Berlijn en Brandenburg met hond: gelden er regels?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Krausnick mag jouw hond ook mee. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Krausnick. Perfect voor ouderen en jonge gezinnen. In de omgeving heb je veel groen. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en stadions. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie