anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Hasselberg

Met familie naar een gezellige camping in Hasselberg (Sleeswijk-Holstein, Duitsland)? Je komt hier helemaal tot rust in deze prachtige natuurlijke omgeving. Kamperen met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig. Een kleine staplek is er al vanaf €16,50 voor een overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een stacaravan of huisje huren geeft net even wat meer comfort. Op dit portaal check je handige adviezen over verschillende soorten campings en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk je via deze site erkende aanbieders van campingvakanties.

  • Hasselberg is een populaire vakantiebestemming in de bekende regio Schleswig-Holstein.
  • In deze streek bieden ze gezellige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Ostseecamping Gut Oehe.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is +/- 544 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplek is zo’n €25,50 per overnachting.

Kamperen in Hasselberg: online de mooiste campings boeken

De komende vakantie heerlijk tot rust komen op een leuke camping in de buurt van Hasselberg? Kamperen in Schleswig-Holstein (Duitsland) zal je zeker verrassen! In dit gebied kan je een selectie maken uit een compleet aanbod. Denk aan heel veel gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Hasselberg boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Hasselberg vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een sauna of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je een aantal suggesties. Populaire boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Eurocampings, Vacanceselect, Suncamp en Eurocamp, Campingdirect.com, Vacansoleil, Campings.nl, ROAN, Booking.com. Eveneens kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Lees eerst even recensies op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, luchtbed, kampeerlamp. Bestel ook passende kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: medicijnen, medicijnen, stormlijnen, spelletjes.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-hasselberg-duitsland

Tips voor kamperen in Hasselberg

Dit is een heerlijke plek in Sleeswijk-Holstein (Duitsland). Het ligt zo’n 544 km (vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Berlijn. In het gehele land wonen er zo’n 83 miljoen geregistreerde personen. De spreektaal van deze mensen is Duits en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale landcode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Auto’s rijden rond met kentekencode D en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedSchleswig-Holstein
PlaatsHasselberg
Gem. temperatuur13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)435 km
Reistijd (vanaf Utrecht)544 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,50
Beschikbare campingOstseecamping Gut Oehe

Reisgids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Hasselberg kamperen is een unieke belevenis. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een speciale glamping-accommodatie of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Hasselberg: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Hasselberg boeken is een eigen staplek reserveren. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een pop-up tent, noktent, koepeltent, belltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar is een dure investering. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor rondreizen. Een camper is wel een enorme investering. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft bijna niets te pakken, de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Hasselberg biedt veel mogelijkheden als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ga naar de meest gezellige campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Meer en meer grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met chalets, vakantiehuisjes, tiny houses, stacaravans, bungalows, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en tevens een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Hasselberg).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, chalet, appartement, vakantiebungalow, tiny house.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Hasselberg: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is populair bij families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speelhal en entertainment. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Hasselberg: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Standaard prijzen kampeerplek Hasselberg

Zou je graag meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Sleeswijk-Holstein? In het onderstaande overzicht bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Westerholz, Medelby, Padenstedt en Setúbal.

Gewone staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren campingplek€45,25
Kleine-staanplaats€16,50
Glamping (ingerichte tent)€54,75
Stacaravan€72,25
Bungalow€85,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Hasselberg april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder bekijk je het meest relevante aanbod met diverse ANWB campings in Hasselberg. Kies een van de kampeerplekken voor aanvullende info. Check ook onze pagina met info over Jongerencamping.

Sla je slag met de tofste camping-aanbiedingen in Hasselberg

Scoor aantrekkelijke last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vind boekingssites voor last minute Hasselberg camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst en vertrek mogelijk.
  • Reserveren bij de campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Sandaya, First Camp, Alannia of bijvoorbeeld Campéole campings, Yelloh! Village, Ciela Village, Capfun, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Hasselberg, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden celsius °C. De periode januari is het koudst met 5 graden celsius. In de volgende lijst tref je de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Hasselberg opzoeken?

In deze streek boek je diverse kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de campinghouder zelf. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campings.nl, ANWB, Campingdirect.com, Camping.eu, Airbnb, Booking.com. Andere bespaartips: reserveer buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Tui, D-Reizen, Prijsvrij, Corendon, Vakantiediscounter, Sunweb.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Hasselberg kost zo’n €25,50 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €16,50 per nacht. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €45,25 per dag. Het reserveren van een strandhuisje, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, ingerichte tent, boomhut is uiteraard iets duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek zoals oud en nieuw, kerst, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Hasselberg: waar moet ik op letten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltuintjes, animatie, speeltoestellen, binnenspeeltuin. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Sleeswijk-Holstein met hond: mag dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Hasselberg is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Hasselberg. Perfect voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio heb je prachtige flora en fauna. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook veel cultuur en monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de regionale horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie