anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Alt Schwerin

Een staanplaats huren op een heerlijke camping in Alt Schwerin (Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland)? Het is hier ontzettend genieten in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is goedkoper dan je denkt. Je vindt al een prima plek vanaf €16,00 voor een overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op onze website delen we praktische tips over het actuele campingaanbod en de optionele kosten. Daarbij vergelijk jij via deze site erkende boekingssites.

  • Alt Schwerin is een veelzijdig gebied in de bekende regio Mecklenburg-Vorpommern.
  • In deze streek tref je geweldige familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook de meer rustige locaties. Een van de favoriete campings is Camping Am See.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is plus minus 383 km.
  • Een goede richtprijs voor een camping overnachting is om en nabij de €24,75 per nacht.

Kamperen in Alt Schwerin: online de mooiste campings boeken

Binnenkort een staanplaats huren op een fijne camping in de buurt van Alt Schwerin? Kamperen in Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland) is populairder dan ooit! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit luxe gezinscampings volop animatie en zwembaden of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Alt Schwerin boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, camper of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit vergt wel een investering. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Alt Schwerin zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een subtropisch zwembad en een beautysalon. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speelhal en een subtropisch zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website bekijk je vast enkele voorbeelden. Handige boekingssites Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, ANWB, Suncamp & Eurocamp, Rent-a-Tent, ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil. Ook kan je direct meer info opvragen en boeken via de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je hier noteert is onder andere: bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed, slaapzak, campingstoelen en tafeltje. Zorg ook voor prettige kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, waslijn.

  5. De reis voorbereiden

    Vraag de actuele route-informatie op voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-alt-schwerin-duitsland

Tips & tricks voor kamperen in Alt Schwerin

Dit is een leuke streek in Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland). Deze locatie is gelegen op 383 kilometer vanaf Utrecht. Een bekende stad is hoofdstad Berlijn. In dit land wonen ongeveer 83 miljoen geregistreerde mensen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Duits en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale landcode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Het noodnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode D en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekMecklenburg-Vorpommern
PlaatsAlt Schwerin
Gemiddelde temp.13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)306 km
Reistijd (vanaf Utrecht)383 km (+/- 4 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,75
Beschikbare campingCamping Am See

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Alt Schwerin kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Alt Schwerin voor jouw eigen caravan of tent

Een zeer voordelige optie van vakantie in Alt Schwerin vieren is het boeken van een losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Ieder type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, koepeltent, piramide tent, belltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt qua leefruimte meer comfort. De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Alt Schwerin is een goede suggestie als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de sfeervolste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met vakantiehuisjes, bungalows, tiny houses, groepsaccommodaties, chalets, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een heerlijk terras, keuken & een douche met soms zelfs een bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Alt Schwerin).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij, stacaravan, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Alt Schwerin: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is ideaal voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een indoor-speeltuin en actieve uitjes. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Op korte afstand vind je vaak ook attractieparken en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kids animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Alt Schwerin: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Verwachte kosten kampeerplek Alt Schwerin

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Mecklenburg-Vorpommern? Bijgaand check je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Walkenried, Holnis, Dobbertin en Gävleborg.

Gewone staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€43,75
Budget-staanplaats€16,00
Ingerichte tent (Glamping)€53,00
Mobile Home€70,00
Bungalow€82,75
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Alt Schwerin april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder linken wij door naar het huidige aanbod met onder andere ANWB campings in Alt Schwerin. Klink op een van de links voor aanvullende info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in Spanje.

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Alt Schwerin

Sla je slag met de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De beste boekingssites voor last minute Alt Schwerin camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Professionele campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Alannia, LeadingCampings en bijvoorbeeld Capfun, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village, Huttopia, Ciela Village.

De weersvoorspelling voor Alt Schwerin, Duitsland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 graden. Een doorsnee dag in januari is flink kouder met gemiddeld 5 graden celsius. In het volgende blok tref je het weer voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Hoe goedkope kampeervakanties in Alt Schwerin vergelijken?

In deze omgeving kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Je kunt ook reserveren via Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl, ANWB, Booking.com. Andere bespaartips: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij D-Reizen, Corendon, Tui, Suntip, Prijsvrij, Vakantiediscounter.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Alt Schwerin kost je €24,75 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €16,00 per staanplaats. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je denken aan een prijs van €43,75 per overnachting. Het huren van een boomhut, vakantieboerderij, lodge, stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent is over het algemeen duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pasen, oud en nieuw, kerst, pinksteren (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Alt Schwerin: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltuintjes, zwembad, theatershows, trampolines. Check ook: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Mecklenburg-Vorpommern met hond: is dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Alt Schwerin kan je de hond gewoon meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Alt Schwerin. Ideaal voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. Hier vind je natuurgebieden. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook veel cultuur en beroemde plekken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie