anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Leiwen

Ben jij op zoek naar een groene natuurlijke camping in Leiwen (Rheinland-Pfalz, Duitsland)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, camper, vouwwagen of caravan is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €15,75 voor een nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op onze website verstrekken we handige adviezen over het aanbod met lokale campings en de optionele kosten. Eveneens vergelijk jij via ons goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Leiwen is een populaire plek in de vakantieregio Rheinland-Pfalz.
  • In deze streek tref je unieke familiecampings met zwembad maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Landal Sonnenberg.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 354 km.
  • Een goede richtprijs voor een staplek is +/- €24,50 per nacht.

Kamperen in Leiwen: goedkoop de leukste campings boeken

Komende lente of zomer een overnachting boeken op een fijne camping in de buurt van Leiwen? Kamperen in Rheinland-Pfalz (Duitsland) is altijd een goed idee! In deze streek kun je kiezen uit meerdere campinglocaties. Denk aan gemoedelijke gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

In vijf stappen een goedkope camping in Leiwen boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, vouwwagen of caravan. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kan er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Leiwen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals fietsverhuur en een jacuzzi of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met peuters en kleuters? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een animatieprogramma en een subtropisch zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Populaire boekingssites zijn ACSI, ANWB, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect en Booking.com, ROAN, Campings.nl, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil. Dikwijls kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Belangrijkste spullen zijn: luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Denk ook aan fijne kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: stormlijnen, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-leiwen-duitsland

Details over kamperen in Leiwen

Dit is een populaire bestemming in Rheinland-Pfalz (Duitsland). Deze locatie is gelegen op 354 km (op basis van Utrecht als startpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Berlijn. In het hele land wonen er circa 83 miljoen mensen. De voertaal van de lokale inwoners is Duits en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale telefooncode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Het kenteken van een auto begint hier met D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedRheinland-Pfalz
PlaatsLeiwen
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Nationale taalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)283 km
Reistijd (vanaf Utrecht)354 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,50
Camping-suggestieCamping Landal Sonnenberg

Keuzehulp: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Leiwen kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Leiwen voor jouw eigen caravan of tent

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Leiwen beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel verkochte producten zijn o.a. de daktent, tunneltent, noktent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt een auto met trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Leiwen is dus perfect als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Check de meest gezellige campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Een deel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, hutten, tiny houses, vakantiehuisjes, bungalows, chalets. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een heerlijk terras, keuken en tevens soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Leiwen).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantiebungalow, chalet, vakantieboerderij, appartement, tiny house.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Leiwen: vakantie voor het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speelhal en workshops. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de buurt tref je meerdere speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kids animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Leiwen: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Doorsnee kosten kampeerplek Leiwen

Meer weten over de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Rheinland-Pfalz? Hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Kleinröhrsdorf, Kirchheim, Heidenburg en Mayenne.

Gemiddelde staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren kampeerplek€43,25
Trekkers-pek€15,75
Ingerichte tent (Glamping)€52,25
Stacaravan€69,00
Luxe huisje€81,75
Standaard prijzen campingvakantie in Leiwen april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod met diverse ANWB campings in Leiwen. Maak een keuze uit een van de plekken voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Caravan .

Ontdek de tofste camping-aanbiedingen in Leiwen

Zoek de de mooiste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Populaire boekingssites voor last minute Leiwen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Orbitur, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Alannia, Sandaya, Flower Campings en tevens Huttopia, Yelloh! Village, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Leiwen, Duitsland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden °C. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden. In onderstaande weergave verstrekken we het actuele weerbericht voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Leiwen zoeken?

In deze streek kan je kiezen uit diverse kleinschalige budget campings. Beperkte luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat op de website van het park. Je kunt ook reserveren via Campings.nl, Airbnb, Booking.com, Campingdirect.com, Camping.eu, ANWB. Boeken met extra voordeel? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij D-Reizen, Tui, Suntip, Prijsvrij, Sunweb, Corendon.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Leiwen kost €24,50 per nacht. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €15,75 per plek. Voor een XL-staplek gaan de tarieven naar zo’n €43,25 per overnachting. Een verblijf in een strandhuisje, stacaravan, lodge, ingerichte tent, wellness huisje, boomhut is een stuk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals hemelvaart, kerst, oud en nieuw, pasen (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Leiwen: wat zijn aandachtspunten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Daarnaast is het handig om te informeren naar: trampolines, binnenspeeltuin, kidsclub, speeltoestellen. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Rheinland-Pfalz met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Leiwen kan je de hond gewoon meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heerlijke omgeving. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Leiwen. Een toplocatie voor zowel stelletjes en natuurlijk complete families met kinderen. In deze buurt heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de buurt vind je ook tal van cultuur en indrukwekkende gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de leuke horeca (restaurants). De Duitse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie