anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Halbendorf

Word jouw volgende vakantie een rustige camping in Halbendorf (Saksen, Duitsland)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is erg goedkoop. Je vindt al een prima plek vanaf €16,00 voor 1 dag/nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje kan uiteraard ook. Op campingsoverzicht.nl bieden we actuele informatie over de meest populaire campings en de optionele kosten. Eveneens vergelijk jij online goede sites om te boeken.

  • Halbendorf is een veelzijdig gebied in de bekende regio Sachsen.
  • Hier vind je luxe familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook de meer rustige locaties. Een vaak gekozen camping is Camping Halbendorfer See.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 324 km.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek is ongeveer €24,75 voor 1 dag.

Kamperen in Halbendorf: eenvoudig de beste campings boeken

Deze zomer een paar nachten verblijven op een veelzijdige camping in de buurt van Halbendorf? Kamperen in Sachsen (Duitsland) is populairder dan ooit! In deze omgeving vind je een veelzijdig kampeeraanbod. Het gaat om geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Halbendorf boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Alternatieven zijn caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Halbendorf zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een animatieprogramma en een subtropisch zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je al een voorzetje. Handige boekingssites Allcamps, Vacanceselect, Eurocampings, ACSI, Suncamp en Campings.nl, Eurocamp, Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, ROAN. Dikwijls kan je snel reserveren bij de kampeerhouder. Let goed op beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, bestek en servies, luchtbed. Denk ook aan comfortabele kleding, ook voor de koude nachten! Andere spullen voor je inpaklijst: waslijn, stormlijnen, spelletjes, grondzeil en scheerlijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-halbendorf-duitsland

Details over kamperen in Halbendorf

Dit is een leuke streek in Saksen (Duitsland). De afstand is +/- 324 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad is Berlijn. In dit land wonen ongeveer 83 miljoen geregistreerde bewoners. De officiële taal is Duits en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het netnummer is +49, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekSachsen
PlaatsHalbendorf
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
Nationale taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)259 km
Reistijd (vanaf Utrecht)324 km (+/- 3,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,75
Camping-suggestieCamping Halbendorfer See

Vakantiegids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Halbendorf kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen camper, caravan, tent of vouwwagen is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping-tent of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Halbendorf met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een betaalbare keuze voor vakantie in Halbendorf beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en biedt slaapruimte en opslagruimte. Handig zijn bijvoorbeeld de daktent, opblaasbare tent, noktent, koepeltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Het tentdoek is dun waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kan hem snel op- en afbreken. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Halbendorf is dus ideaal als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de meest populaire campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Veel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en luxe voorzieningen als een vaatwasser en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Halbendorf).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, stacaravan, chalet, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Halbendorf: samen met met het gezin

De gezinscamping richt zich op families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. De meeste kindercampings bieden onder andere: een peuterbad en sportvelden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de omgeving zijn er verschillende speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje uit.

  • Kinderanimatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Halbendorf: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Verwachte prijs kampeerplek Halbendorf

Benieuwd naar de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Saksen? In de tabel hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Laubach, Elbrinxen, Bad Schandau en Hampshire.

Standaard staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staplek€44,00
Trekkers-pek€16,00
Glamping (ingerichte tent)€53,25
Stacaravan€70,25
Comfort vakantiehuisje€83,25
Standaard prijzen campingvakantie in Halbendorf april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier vind je het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Halbendorf. Klink op een van de links voor extra info. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Duitsland.

De beste camping-aanbiedingen in Halbendorf

Check de de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Halbendorf camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Toonaangevende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als First Camp, Sandaya, Aquadis Loisirs, Alannia, Flower Campings, Orbitur & Qualité campings, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village.

7-daagse weer voor Halbendorf, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 13 graden celsius °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden °C. In onderstaande paragraaf check je de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Halbendorf reserveren?

In deze regio kan je kiezen uit diverse kleine budget campings. Geen luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via het telefoonnummer op de website. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Airbnb, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Camping.eu, ANWB, Campings.nlAndere manieren om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Tui, D-Reizen, Corendon, Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Halbendorf kost circa €24,75 per nacht. Ga je voor een kleine camping? Dan kost het zo’n €16,00 per staplek. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €44,00 per staanplaats. Een verblijf in een stacaravan, ingerichte tent, wellness huisje, boomhut, vakantieboerderij, lodge is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken zoals kerst, hemelvaart, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Halbendorf: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: animatie, theatershows, zwembad, binnenspeeltuin. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Saksen met hond: is dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Halbendorf is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Halbendorf. Uitermate geschikt voor jonge stellen en gezinnen met kids. In deze streek is voldoende natuur beschikbaar. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook veel cultuur en musea en oude gebouwen. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie