anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Hausbay

Lekker met de familie naar een grote of kleine camping in Hausbay (Rheinland-Pfalz, Duitsland)? Er is van alles te doen hier in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €16,50 per 24 uur. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje kan uiteraard ook. Op deze pagina verstrekken we praktische tips over de meest populaire campings en de bijbehorende tarieven. Evenzeer vergelijk jij via campingsoverzicht.nl betrouwbare aanbieders van campingvakanties.

  • Hausbay is een geliefde plek in het natuurrijke Rheinland-Pfalz.
  • In deze regio tref je grote familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook kleinschalige plekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Country-camping Schinderhannes.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is om en nabij de 349 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is +/- €25,75 per nacht.

Kamperen in Hausbay: de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis even lekker uitrusten op een lokale camping in de buurt van Hausbay? Kamperen in Rheinland-Pfalz (Duitsland) is absoluut een aanrader! Hier kun je kiezen uit een rijk aanbod campings. Het gaat om overweldigende gezinscampings volop animatie en zwembaden of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Hausbay boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is de goedkoopste optie. Een camper of caravan biedt meer luxe maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Hausbay zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met verschillende faciliteiten zoals fitness en een wellness centrum. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een indoor speeltuin en een kinderbad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl bekijk je vast enkele voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings & ROAN, Vacansoleil, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com, Campings.nl. Ook kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de reviews op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Zorg ook voor prettige kleding, ook voor de koude nachten! Andere handige spullen om bij je te hebben: waslijn, tentharingen en tenthamer, stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-hausbay-duitsland

Adviezen voor kamperen in Hausbay

Dit is een ideale reisbestemming in Rheinland-Pfalz (Duitsland). De afstand is om en nabij de 349 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Berlijn. Er leven om en nabij de 83 miljoen mensen. Qua taal spreken deze personen Duits en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De netcode is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
OmgevingRheinland-Pfalz
PlaatsHausbay
Gem. temperatuur13 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)279 km
Reistijd (vanaf Utrecht)349 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,75
Lokale campingCountry-camping Schinderhannes

Kampeergids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Hausbay kamperen kan op veel verschillende manieren. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Hausbay: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een gunstige optie voor vakantie in Hausbay vieren is toch wel de vrije staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, neemt weinig ruimte in beslag en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel verkochte producten zijn o.a. de daktent, opblaasbare tent, noktent, koepeltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Ook betaal je stallingskosten. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je kunt lekker slapen op een goed bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Hausbay is dus perfect als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de meest populaire campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan tiny houses, hutten, vakantiehuisjes, stacaravans, bungalows, chalets. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat en ook doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Hausbay).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, tiny house, stacaravan, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Hausbay: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en workshops. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio zijn er volop themaparken en speeltuinen voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Hausbay: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Verwachte prijzen kampeerplek Hausbay

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Rheinland-Pfalz? In de onderstaande tabel check je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Sondern, Kreuzberg, Fürth en Carmarthenshire.

Standaard staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€45,50
Budget-staanplaats€16,50
Glamping (ingerichte tent)€55,00
Stacaravan€72,75
Chalet€86,25
Standaard tarieven campingvakantie in Hausbay april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder linken wij door naar het regionale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Hausbay. Kies een van de kampeeraccommodaties voor alle info. Of klik door voor meer informatie over Boscampings.

Zoek de mooiste camping-aanbiedingen in Hausbay

Scoor scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Hausbay camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een kampeerplek die past bij jouw wensen.
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Met meer dan 200 filters vind je altijd de beste kampeerplek.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Professionele campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Flower Campings, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs, Sandaya, Alannia of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun.

Het verwachte weer in Hausbay, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 13 graden celsius. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 29 graden °C. De maand januari is wat kouder met 5 graden °C. Hieronder bekijk je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Hausbay reserveren?

In en rondom deze plek kan je kiezen uit diverse kleinschalige budget campings. Weinig luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Jij kan online direct boeken op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com, Campingdirect.comAndere manieren om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Suntip, Tui, Corendon, Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Hausbay kost circa €25,75 per nacht. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €16,50 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping liggen de prijzen op zo’n €45,50 per nacht. Een nachtje in een wellness huisje, vakantieboerderij, strandhuisje, stacaravan, boomhut, lodge is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Hausbay: waar moet ik op letten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: binnenspeeltuin, theatershows, zwembad, animatie. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Rheinland-Pfalz met hond: is dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Hausbay is jouw hond meer dan welkom! Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Hausbay. Leuk voor jonge stellen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de omgeving vind je natuurgebieden. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kathedralen. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Duitse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie