anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bad Karlshafen

Een staanplaats huren op een prachtige camping in Bad Karlshafen (Hessen, Duitsland)? Het is hier ontzettend genieten in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is niet bijzonder prijzig. Je vindt al een prima plek vanaf €15,00 p/dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een stacaravan of huisje huren is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-vergelijker delen we handige details over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk jij direct goede aanbieders van kampeerreizen.

  • Bad Karlshafen is een heerlijke omgeving in het natuurrijke Hessen.
  • In deze buurt vind je luxe familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook heerlijk rustige staplekken. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Bad Karlshafen.
  • De afstand vanaf Utrecht is +/- 378 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een staplek is zo’n €23,25 per overnachting.

Kamperen in Bad Karlshafen: eenvoudig de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een boeking rondmaken voor een prachtig gelegen camping in de buurt van Bad Karlshafen? Kamperen in Hessen (Duitsland) is altijd een goed idee! In deze omgeving bieden ze je meerdere campinglocaties. Je kunt denken aan gemoedelijke gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Aan de hand van het stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Bad Karlshafen boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Bad Karlshafen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Een camping boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Goede boekingssites zijn ANWB, Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, Suncamp en Campings.nl, Vacansoleil, Eurocamp, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent. Ook kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de site van de locatie. Vergeet niet het bekijken van recensies op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Belangrijkste spullen zijn: luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp. Pak ook comfortabele kledij en een warme jogginbroek en truien. Andere aandachtspunten: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, spelletjes, stormlijnen.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-bad-karlshafen-duitsland

Tips voor kamperen in Bad Karlshafen

Dit is een mooie vakantiebestemming in Hessen (Duitsland). Het ligt zo’n 378 km (op basis van Utrecht als startpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Berlijn. In het hele land wonen er circa 83 miljoen mensen. De voertaal van de lokale inwoners is Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De lokale telefoonnummers beginnen met +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Het alarmnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met D en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekHessen
PlaatsBad Karlshafen
Gem. temperatuur13 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)302 km
Reistijd (vanaf Utrecht)378 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde tarieven camping€23,25
Beschikbare campingCamping Bad Karlshafen

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Bad Karlshafen kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Overnachten met een eigen tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Bad Karlshafen: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een zeer voordelige optie van vakantie in Bad Karlshafen vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, kan je overal neerzetten en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, daktent, piramide tent, belltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt lekker veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Bad Karlshafen is een goede oplossing als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de sfeervolste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met chalets, tiny houses, stacaravans, bungalows, hutten, vakantiehuisjes. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Bad Karlshafen).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, appartement, tiny house, vakantiebungalow, chalet, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Bad Karlshafen: genieten met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speeltuin en workshops. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de direct omgeving zijn er diverse attractieparken en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Bad Karlshafen: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Bad Karlshafen

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Hessen? In het onderstaande overzicht check je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Waldfischbach-Burgalben, Ahrdorf, Oberweis en Somogy.

Reguliere staanplaats€23,25
Luxe 5-sterren staplek€41,25
Trekkers-pek€15,00
Ingerichte tent (Glamping)€50,00
Stacaravan€66,00
Luxe huisje€78,00
Normale prijs campingvakantie in Bad Karlshafen april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand vind je het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Bad Karlshafen. Kies een van de parken voor extra info. Op onze website lees je ook meer over Bungalowtent.

Bekijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Bad Karlshafen

Check de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Bad Karlshafen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Aanbod in meer dan in 30 landen (wereldwijd).
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals First Camp, Sandaya, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Alannia, Orbitur of uiteraard Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Yelloh! Village, Qualité campings.

De weersvoorspellingen voor Bad Karlshafen, Duitsland

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 13 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 graden °C. De periode januari is wat kouder met 5 graden celsius °C. In onderstaande weergave vind je de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Bad Karlshafen zoeken?

In deze omgeving heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Niet al te veel luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Jij kan online direct boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ANWB, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com, Airbnb, Campings.nl. Boeken met extra voordeel? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Suntip, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Tui, D-Reizen.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Bad Karlshafen kost je +/- €23,25 per nacht. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je ongeveer €15,00 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek liggen de prijzen op zo’n €41,25 per staanplaats. Het boeken van een stacaravan, lodge, wellness huisje, vakantieboerderij, ingerichte tent, boomhut is qua dagtarief wel duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, pasen, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Bad Karlshafen: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltuintjes, theatershows, speeltoestellen, zwembad. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Hessen met hond: gelden er regels?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Bad Karlshafen kan je de hond gewoon meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Bad Karlshafen. Ideaal voor senioren en families met kinderen. In de nabije omgeving vind jij veel natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en kathedralen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Duitse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie