anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Machtolsheim

Ben jij op zoek naar een grote of juist idyllische camping in Machtolsheim (Baden-Wurttemberg, Duitsland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is goedkoper dan je denkt en is al mogelijk vanaf €16,75 voor een overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op dit portaal bieden we handige informatie over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Daarbij vergelijk je snel de beste boekingsplatforms.

  • Machtolsheim is een populaire plek in het groene Baden-Württemberg.
  • In deze omgeving boek je geweldige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak gekozen camping is Camping Heidehof.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is plus minus 649 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplek is +/- €26,00 p/dag.

Kamperen in Machtolsheim: goedkoop de leukste campings boeken

Komend zomer een boeking rondmaken voor een mooie camping in de buurt van Machtolsheim? Kamperen in Baden-Württemberg (Duitsland) zal je zeker verrassen! In deze streek vind je een compleet aanbod. Het betreft 4- of 5-sterren gezinscampings met (binnen)zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Machtolsheim boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Machtolsheim zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als tennisbanen en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings zoeken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Betrouwbare boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, Allcamps, ANWB, Eurocampings en ROAN, Campings.nl, Eurocamp, Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com. Daarbij kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van andere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, bestek en servies, luchtbed. Wat je ook moet meenemen: comfortabele kleren, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, waslijn, koelkast of koelbox.

  5. Inpakken en vertrek

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-machtolsheim-duitsland

Alles wat je moet weten over kamperen in Machtolsheim

Dit is een geweldige locatie in Baden-Wurttemberg (Duitsland). De afstand bedraagt zo’n 649 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Berlijn. Het land wordt bewoond door zo’n 83 miljoen bewoners. De mensen praten hier Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de stroomspanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode is D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
RegioBaden-Württemberg
PlaatsMachtolsheim
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)519 km
Reistijd (vanaf Utrecht)649 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde tarieven camping€26,00
Camping-voorbeeldCamping Heidehof

Keuzehulp: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Machtolsheim kamperen is absoluut de moeite waard. Even er tussenuit met de vouwwagen, camper, tent of caravan is een garantie voor succes. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Machtolsheim met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Machtolsheim is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je neemt het makkelijk mee en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel verkochte producten zijn o.a. de familietent, noktent, opblaasbare tent, tunneltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je slaapt op een matje of luchtbed wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt lekker veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Ook betaal je stallingskosten. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Machtolsheim is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ga naar de tofste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, chalets, hutten. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een vaatwasser en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Machtolsheim).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house, vakantieboerderij, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Machtolsheim: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met jonge kinderen. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en entertainment. Vaak is het park ook autoluw. In de omgeving zijn er verschillende speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Machtolsheim: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Standaard kosten kampeerplek Machtolsheim

Meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Baden-Wurttemberg? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Stollhofen, Böhringen, Niedersonthofen en Lucca.

Standaard staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren campingplek€45,75
Trekkers-pek€16,75
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Stacaravan€73,25
Chalet€86,75
Normale prijzen campingvakantie in Machtolsheim april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand tref je het beschikbare aanbod met populaire parken en ANWB campings in Machtolsheim. Kies een van de kampeeraccommodaties voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Boerencamping.

Sla je slag met de tofste camping-aanbiedingen in Machtolsheim

Vind de scherpe last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Machtolsheim camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: Kies uit 1 van de 750 aangeboden vakanties.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Populaire campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, First Camp, LeadingCampings, Flower Campings, Sandaya, Orbitur en bijvoorbeeld Huttopia, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village.

Het weer in Machtolsheim, Duitsland

Je hebt hier een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 13 graden celsius. juli is de heetste tijd van het jaar met 29 °C. Een doorsnee dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 5 graden. In onderstaande paragraaf behandelen we de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Machtolsheim boeken?

In deze streek heb je de keuze uit flink wat kleine betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boeken bij Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Booking.com, Campings.nl, Camping.euAndere manieren om te besparen: vermijd het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Machtolsheim kost ongeveer €26,00 per overnachting. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €16,75 per nacht. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €45,75 per plek. Een nachtje in een stacaravan, ingerichte tent, strandhuisje, lodge, vakantieboerderij, boomhut is behoorlijk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, pasen, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Machtolsheim: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Daarnaast is het handig om te informeren naar: binnenspeeltuin, animatie, kidsclub, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Baden-Wurttemberg met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Machtolsheim is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Machtolsheim. Perfect voor vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude bouwwerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie