anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Brunnen

Een vakantieverblijf reserveren op een grote of juist idyllische camping in Brunnen (Beieren, Duitsland)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze mooie streek. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €15,25 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op deze camping-website verstrekken we betrouwbare toelichtingen op de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk jij via deze site betrouwbare boekingsplatforms.

  • Brunnen is een geliefde plek in het natuurrijke Bayern.
  • In deze regio vind je unieke familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Brunnen.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 723 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is ongeveer €23,50 p/dag.

Kamperen in Brunnen: de leukste campings boeken

Deze zomer een reservering plaatsen voor een bekende camping in de buurt van Brunnen? Kamperen in Bayern (Duitsland) is dan zeker het overwegen waard! Daar kun je kiezen uit een veelzijdig aanbod. Denk aan 4- of 5-sterren gezinscampings met (binnen)zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Gemakkelijk een goedkope camping in Brunnen boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Brunnen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een squashbaan en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Gaan er kinderen mee? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een airtrampoline en een zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina vind je een aantal suggesties. Erkende boekingssites zijn ANWB, Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings, ACSI en Rent-a-Tent, Campings.nl, Eurocamp, Booking.com, Campingdirect.com, ROAN. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de ervaringen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: bbq of skottelbraai, luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, slaapzak. Zorg ook voor passende kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Voorbereiden op de reis

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-brunnen-duitsland

Tips & tricks voor kamperen in Brunnen

Dit is een mooie vakantieplek in Beieren (Duitsland). De afstand is +/- 723 km (berekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Berlijn. De actuele bevolkingsstand is 83 miljoen mensen. Men spreekt hier Duits en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het landnummer is +49, de elektra-spanning is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. In het geval van nood bel je 112. De kentekencode begint altijd met D en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
RegioBayern
PlaatsBrunnen
Gem. temperatuur13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)578 km
Reistijd (vanaf Utrecht)723 km (+/- 8 uur)
Gemiddelde kosten camping€23,50
Beschikbare campingCamping Brunnen

Reisgids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Brunnen kamperen kun je op veel manieren doen. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een plek op een glamping of een comfortabel vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Brunnen: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een gunstige optie voor vakantie in Brunnen boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt hier staan met een vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, is universeel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Populaire soorten zijn de piramide tent, daktent, vis-à-vis tent, pop-up tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het tentdoek is dun wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €10.000. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zit een eigen toilet en douche. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Brunnen wordt dan ook aanbevolen als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ga naar de allerleukste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

Veel grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met hutten, groepsaccommodaties, chalets, vakantiehuisjes, bungalows, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat en daarbij sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Brunnen).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, appartement, tiny house, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Brunnen: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is populair bij familie met jonge kinderen. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en kinderdisco. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de buurt zijn er volop themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Kidsclub / animatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Brunnen: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Gemiddelde kosten kampeerplek Brunnen

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Beieren? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Isny, Ettenheim, Pfraundorf en Pordenone.

Reguliere staanplaats€23,50
Luxe 5-sterren campingplek€41,75
Kleine-staanplaats€15,25
Glamping (ingerichte tent)€50,50
Stacaravan€66,75
Vakantiehuis€79,00
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Brunnen april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Brunnen. Kies een van de kampeerplekken voor extra info. Je kunt hier ook meer lezen over Camping aanbiedingen.

Zoek de tofste camping-aanbiedingen in Brunnen

Check de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Brunnen camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Aquadis Loisirs, First Camp, Flower Campings, Alannia, Orbitur, LeadingCampings en natuurlijk Campéole campings, Capfun, Qualité campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

Het weerbericht voor Brunnen, Duitsland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden celsius °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 29 graden. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden celsius °C. In onderstaande weergave verstrekken we het weer voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Brunnen boeken?

Nabij deze plek tref je her en der wel wat kleine budget campings. Geen luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Campings.nl, Booking.com. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Sunweb, Suntip, Prijsvrij, Tui, D-Reizen, Corendon.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Brunnen kost je +/- €23,50 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €15,25 per staplek. Voor een XL-staplek liggen de prijzen op zo’n €41,75 per plek. Het slapen in een boomhut, stacaravan, lodge, strandhuisje, ingerichte tent, wellness huisje kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals oud en nieuw, pasen, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Brunnen: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: animatie, speeltoestellen, speeltuintjes, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Beieren met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Brunnen mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Voor het meenemen van een hond/kat geldt vaak een kleine toeslag. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Brunnen. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de nabije omgeving is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en oude panden. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de regionale horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie