anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bodenwöhr

Aan het oriënteren naar een grote of kleine camping in Bodenwöhr (Beieren, Duitsland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de buurt van deze vakantiebestemming. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig en is al mogelijk vanaf €15,75 p/dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een stacaravan of huisje huren is ook zeker het overwegen waard. Op dit platform delen we praktische toelichtingen op het aanbod met lokale campings en een indicatie van de kosten. Daarbij vergelijk jij direct goede aanbieders van campingvakanties.

  • Bodenwöhr is een prachtig gebied in de omgeving van Bayern.
  • In dit gebied bieden ze unieke familiecampings met (binnen)zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Weichselbrunn.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is plus minus 520 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is ongeveer €24,50 p/dag.

Kamperen in Bodenwöhr: de mooiste campings boeken

Komend zomer heerlijk kamperen op een mooie camping in de buurt van Bodenwöhr? Kamperen in Bayern (Duitsland) is altijd een goed idee! In dit gebied heb je de keuze uit een groot aanbod aan camping. Het betreft heerlijke gezinscampings volop animatie en zwembaden of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Bodenwöhr boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Bodenwöhr zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals tennisbanen en een jacuzzi of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, Vacanceselect, ACSI, ANWB, Allcamps en Vacansoleil, ROAN, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Eurocamp. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de aanbieder zelf. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed, bbq of skottelbraai, slaapzak. Denk ook aan goede kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: tentharingen en tenthamer, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-bodenwohr-duitsland

Details over kamperen in Bodenwöhr

Dit is een mooie vakantiebestemming in Beieren (Duitsland). De afstand bedraagt zo’n 520 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Berlijn. In het gehele land wonen er zo’n 83 miljoen personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de stroom is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij calamiteiten bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode D en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekBayern
PlaatsBodenwöhr
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)416 km
Reistijd (vanaf Utrecht)520 km (+/- 5,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,50
Camping-suggestieCamping Weichselbrunn

Advies: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Bodenwöhr kamperen is een unieke belevenis. Een paar dagen op pad met de caravan, camper, vouwwagen of tent zal je niet snel vergeten. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een tent waar alles al in zit (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Bodenwöhr: erop uit met eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Bodenwöhr reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, is universeel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel gekozen modellen zijn de tunneltent, daktent, piramide tent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt lekker veel ruimte. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €10.000. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Bodenwöhr is dus ideaal als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de meest populaire campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Vakantiehuisje boeken

Veel grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan stacaravans, groepsaccommodaties, hutten, tiny houses, bungalows, chalets. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je hebt lekker de ruimte en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Bodenwöhr).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, chalet, tiny house, stacaravan, vakantiebungalow.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Bodenwöhr: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een peuterbad en workshops. Vaak is het park ook autoluw. In de buurt zijn er verschillende speellocaties en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Animatieteam: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Bodenwöhr: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Doorsnee prijzen kampeerplek Bodenwöhr

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Beieren? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Staufen im Breisgau, Bad Feilnbach, Wackersdorf en Gelderland.

Reguliere staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren campingplaats€43,25
Trekkers-pek€15,75
Ingerichte tent (Glamping)€52,50
Mobile-home€69,25
Vakantiehuis€82,00
Standaard prijs campingvakantie in Bodenwöhr april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het huidige aanbod met diverse ANWB campings in Bodenwöhr. Kies een van de parken voor extra info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in een camper.

Ontdek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Bodenwöhr

Bekijk de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Bodenwöhr camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Alannia, Aquadis Loisirs, Orbitur, First Camp, Sandaya, Flower Campings en natuurlijk Campéole campings, Huttopia, Yelloh! Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings.

De weersverwachtingen voor Bodenwöhr, Duitsland

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 29 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden celsius. In het volgende gedeelte verstrekken we de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Bodenwöhr opzoeken?

In deze regio boek je diverse kleinschalige budget campings. Geen luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via het telefoonnummer op de website. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Airbnb, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Booking.com, Campingdirect.com. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Tui, Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Bodenwöhr kost €24,50 per nacht. Kies je een kleine staplek? In dat geval betaal je circa €15,75 per overnachting. Voor een XL-staplek liggen de prijzen op zo’n €43,25 per staanplaats. Het slapen in een vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje, stacaravan, boomhut, ingerichte tent is een stuk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als pinksteren, hemelvaart, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Bodenwöhr: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: kidsclub, speeltuintjes, theatershows, speeltoestellen. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Beieren met hond: waar op letten?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Bodenwöhr mag je jouw viervoeter meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Bodenwöhr. Een toplocatie voor zowel senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze streek is er een schitterende natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische plekken. Vergeet ook niet de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie