anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bad Endorf

Een staplek huren op een centraal gelegen camping in Bad Endorf (Beieren, Duitsland)? Je komt hier helemaal tot rust in de prachtige natuur. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is erg goedkoop en is al mogelijk vanaf €15,75 per nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een weekendje of week in een huisje is ook zeker het overwegen waard. Op onze website tref je praktische uitleg over het actuele campingaanbod en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk je online erkende boekingsplatforms.

  • Bad Endorf is een prachtig gebied in het groene Bayern.
  • In deze omgeving vind je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Camping Stein.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is zo’n 680 km.
  • Een prijsindicatie voor een overnachtingsplek is is ongeveer €24,50 voor 1 dag.

Kamperen in Bad Endorf: snel en goedkoop de beste campings boeken

De komende vakantie een staanplaats huren op een rustgevende camping in de buurt van Bad Endorf? Kamperen in Bayern (Duitsland) is altijd een goed idee! In deze regio bieden ze je een groot aanbod aan camping. Je hebt de keuze uit geweldige gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Bad Endorf boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Bad Endorf zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken vol entertainment en faciliteiten als een binnenzwembad en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een manege (pony rijden) een zwembad met glijbaan.

  3. Een camping boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, ANWB, Suncamp, ACSI en Campings.nl, Booking.com, Vacansoleil, ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je ook een reservering doen bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Koop ook comfortabele kledij en een warme trui. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, afwasteil en afwasborstel.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-bad-endorf-duitsland

Informatie over kamperen in Bad Endorf

Dit is een geweldige locatie in Beieren (Duitsland). De afstand is om en nabij de 680 km (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad van dit land is Berlijn. Het land wordt bewoond door zo’n 83 miljoen geregistreerde personen. De voertaal van deze mensen is Duits en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. Het landnummer is +49, de netspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met D en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
StreekBayern
PlaatsBad Endorf
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
VoertaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)544 km
Reistijd (vanaf Utrecht)680 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,50
Plaatselijke campingCamping Stein

Vakantiegids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Bad Endorf kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een comfortabel vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Bad Endorf voor jouw eigen caravan of tent

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Bad Endorf vieren is het boeken van een losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, flexibel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Nederlanders kiezen vaak voor een vis-à-vis tent, opblaasbare tent, pop-up tent, koepeltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Bad Endorf is dus heerlijk als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Boek de gaafste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met stacaravans, hutten, bungalows, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een heerlijk terras, keuken & een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Bad Endorf).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, stacaravan, vakantiebungalow, appartement, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Bad Endorf: genieten met het hele gezin

De gezinscamping richt zich op jonge families met kinderen tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een peuterbad en kinderdisco. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de buurt bezoek je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Animatieteam: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Bad Endorf: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Verwachte prijzen kampeerplek Bad Endorf

Benieuwd naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Beieren? In het onderstaande overzicht tref je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Kirchzell, Bodenwöhr, Staufen im Breisgau en Limburg.

Normale staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren kampeerplek€43,25
Trekkers-pek€15,75
Ingerichte tent (Glamping)€52,50
Mobile Home€69,25
Vakantiehuisje€82,00
Normale tarieven campingvakantie in Bad Endorf april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier tref je het lokale campingaanbod met vakantieparken en ANWB campings in Bad Endorf. Klik door voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Strandcamping.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Bad Endorf

Bekijk de de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Bad Endorf camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Orbitur, Sandaya, First Camp maar ook Ciela Village, Qualité campings, Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Bad Endorf, Duitsland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 13 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 graden. De maand januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 5 graden. In het volgende blok delen we het actuele weerbericht voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Bad Endorf reserveren?

In deze omgeving boek je diverse kleinschalige betaalbare campings. Beperkte luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, Tui, Prijsvrij, Suntip, Vakantiediscounter, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Bad Endorf kost ongeveer €24,50 per nacht. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €15,75 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €43,25 per dag. Een nachtje in een lodge, ingerichte tent, stacaravan, vakantieboerderij, boomhut, strandhuisje is uiteraard iets duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Bad Endorf: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: speeltuintjes, animatie, speeltoestellen, trampolines. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Beieren met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Bad Endorf is jouw hond meer dan welkom! Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Bad Endorf. Uitermate geschikt voor ouderen en jonge gezinnen. In deze regio heb je prachtige flora en fauna. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele regionale horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie