anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Münstertal

Een vakantieverblijf reserveren op een rustige camping in Münstertal (Baden-Wurttemberg, Duitsland)? Het is hier heerlijk vertoeven in de direct omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €16,00 voor een overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit portaal delen we betrouwbare details over de best beoordeelde campings en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk je online bekende aanbieders van kampeerreizen.

  • Münstertal is een gevarieerde vakantieplek in de vakantieregio Baden-Württemberg.
  • In deze regio bieden ze unieke familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook kleinschalige plekken. Een vaak geboekte camping is Camping Münstertal.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is +/- 634 km.
  • Een prijsindicatie voor een staplek is +/- €24,75 p/dag.

Kamperen in Münstertal: snel en goedkoop de beste campings boeken

Komend zomer heerlijk kamperen op een prachtig gelegen camping in de buurt van Münstertal? Kamperen in Baden-Württemberg (Duitsland) is populairder dan ooit! Daar kan je een selectie maken uit een enorm aanbod. Je kunt kiezen uit luxe gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Aan de hand van het stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Münstertal boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kan er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Münstertal zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met verschillende faciliteiten zoals fitness en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een indoor speeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Zoek en boek een camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect & ROAN, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Eurocamp, Booking.com, Campings.nl. Doorgaans kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, luchtbed, kampeerlamp, slaapzak. Pak ook passende kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: afwasteil en afwasborstel, spelletjes, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Inpakken en vertrek

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-munstertal-duitsland

Tips & tricks voor kamperen in Münstertal

Dit is een aan te raden bestemming in Baden-Wurttemberg (Duitsland). Deze locatie is gelegen op 634 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Berlijn. De actuele bevolkingsstand is 83 miljoen bewoners. De officiële taal is Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +49, de stroom is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Auto’s rijden rond met kentekencode D en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
OmgevingBaden-Württemberg
PlaatsMünstertal
Gemiddelde temp.13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)507 km
Reistijd (vanaf Utrecht)634 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde prijzen camping€24,75
Plaatselijke campingCamping Münstertal

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Münstertal kamperen kun je op veel manieren doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een speciale glamping-accommodatie of een comfortabel vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Münstertal: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Münstertal vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, neemt weinig ruimte in beslag en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Nederlanders kiezen vaak voor een piramide tent, koepeltent, pop-up tent, belltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat zorgt voor weinig comfort (koud). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Je hebt een auto met trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Münstertal is dus ideaal als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ga naar de gaafste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje boeken

De meeste grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, bungalows, stacaravans, tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een keukentje, koffiezetapparaat & een douche met soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Münstertal).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantiebungalow, tiny house, appartement, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Münstertal: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een indoor-speeltuin en entertainment. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Op korte afstand bezoek je meerdere dierentuinen of speelparken voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Münstertal: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Münstertal

Zou je graag meer weten over de verwachte tarieven van een kampeerplek in Baden-Wurttemberg? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) prijs (per 24 uur). Check ook de prijzen in Übersee, Oberwildflecken, Neubäu en Telemark.

Standaard staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staplek€43,75
Budget-plek€16,00
Ingerichte tent (Glamping)€53,00
Mobile Home€69,75
Comfort vakantiehuisje€82,75
Standaard prijzen campingvakantie in Münstertal april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand tref je het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Münstertal. Kies een van de kampeerplekken voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Vakantie met hond.

Vergelijk de actuele camping-aanbiedingen in Münstertal

Profiteer van de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vergelijk boekingssites voor last minute Münstertal camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Populaire campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Sandaya, Alannia, LeadingCampings, Orbitur, First Camp, Aquadis Loisirs en natuurlijk Ciela Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Huttopia, Capfun.

De weersvoorspelling voor Münstertal, Duitsland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 13 graden. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 29 °C. De maand januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 5 graden °C. In het volgende blok behandelen we de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Münstertal opzoeken?

In deze omgeving heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Airbnb, ANWB, Campingdirect.com. Andere bespaartips: vermijd het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Corendon, Tui, D-Reizen, Sunweb, Suntip, Prijsvrij.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Münstertal kost je +/- €24,75 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €16,00 per staplek. Voor een luxe staplek rekenen ze tarieven van zo’n €43,75 per nacht. Een nachtje in een stacaravan, lodge, ingerichte tent, boomhut, wellness huisje, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals oud en nieuw, kerst, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Münstertal: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: kidsclub, theatershows, binnenspeeltuin, zwembad. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), kindersanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Baden-Wurttemberg met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Münstertal mag je hondje mee op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Münstertal. Leuk voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio vind jij veel natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook tal van cultuur en schitterende bouwwerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie