anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Oberried

Een vakantieverblijf reserveren op een prachtige camping in Oberried (Baden-Wurttemberg, Duitsland)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de direct omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is niet bijzonder prijzig. Een kleine staplek is er al vanaf €16,25 per 24 uur. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is een veel gekozen oplossing. Op dit portaal bekijk je uitgebreide uitleg over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk jij online erkende aanbieders van kampeerreizen.

  • Oberried is een populaire vakantiebestemming in het natuurrijke Baden-Württemberg.
  • Op deze bestemming tref je luxe familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook kleinschalige plekken. Een vaak gekozen camping is Camping Kirnermarteshof.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is plus minus 631 kilometer.
  • De standaard prijs voor een staplek is zo’n €25,25 voor 1 dag.

Kamperen in Oberried: de beste campings boeken

Tijdens je volgende reis een reservering plaatsen voor een goede camping in de buurt van Oberried? Kamperen in Baden-Württemberg (Duitsland) is dan zeker het overwegen waard! In deze streek vind je een compleet aanbod. Je kunt denken aan luxe gezinscampings volop animatie en zwembaden of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Stappenplan: een goedkope camping in Oberried boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Alternatieven zijn vouwwagen, camper of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Oberried zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn Eurocampings, ACSI, Allcamps, ANWB, Vacanceselect en Eurocamp, Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, ROAN, Campings.nl. Dikwijls kan je snel reserveren op de website van de aanbieder. Let goed op recensies op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Hier noteer je onder andere: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai. Zorg ook voor prettige kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, koelkast of koelbox, stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-oberried-duitsland

Tips voor kamperen in Oberried

Dit is een populaire bestemming in Baden-Wurttemberg (Duitsland). De afstand is +/- 631 km (berekend vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Berlijn. In het land wonen er bij elkaar 83 miljoen geregistreerde inwoners. De locals spreken hier Duits en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De internationale telefooncode is +49, de stroomspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Het kenteken van een auto begint hier met D en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
RegioBaden-Württemberg
PlaatsOberried
Gem. temperatuur13 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
TaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)505 km
Reistijd (vanaf Utrecht)631 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,25
Camping-suggestieCamping Kirnermarteshof

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Oberried kamperen is absoluut de moeite waard. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Oberried: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Oberried vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk aan de pop-up tent, familietent, koepeltent, daktent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €10.000. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor rondreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zit een eigen toilet en douche. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Oberried is dus een aanrader als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Meer en meer grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld stacaravans, bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses, chalets, groepsaccommodaties. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is comfortabel en de woning biedt veel gemakken. Onder andere koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Oberried).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow, tiny house, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Oberried: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De meeste kindercampings bieden onder andere: speeltoestellen en entertainment. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de regio zijn er verschillende dierentuinen of speelparken voor nog meer plezier.

  • Animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Oberried: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Verwachte tarieven kampeerplek Oberried

Benieuwd naar de verwachte tarieven van een kampeerplek in Baden-Wurttemberg? In de tabel hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Berchtesgaden, Königssee, Winkl en Zachodniopomorskie.

Normale staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren staanplaats€44,50
Budget staplek€16,25
Glamping (ingerichte tent)€54,00
Mobile-home€71,25
Comfort vakantiehuisje€84,25
Standaard kosten campingvakantie in Oberried april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Oberried. Kies een van de parken voor informatie en ervaringen. Zie ook onze informatieve pagina over Boscampings.

Vergelijk de tofste camping-aanbiedingen in Oberried

Scoor de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Oberried camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Met meer dan 200 filters vind je altijd de beste kampeerplek.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Alannia, Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Flower Campings maar ook Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings.

De weersvoorspellingen voor Oberried, Duitsland

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 13 °C. juli is een hete maand met gemiddeld 29 graden celsius °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 5 graden celsius °C. In het volgende blok check je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Oberried boeken?

Nabij deze plek kan je kiezen uit diverse kleinschalige betaalbare campings. Weinig luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boeken bij Campings.nl, Booking.com, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campingdirect.com, ANWB. Advies om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Corendon, Sunweb, Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Oberried kost circa €25,25 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je ongeveer €16,25 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping betaal je gemiddeld €44,50 per plek. Het boeken van een stacaravan, ingerichte tent, wellness huisje, vakantieboerderij, lodge, boomhut heeft een hoger kostenplaatje. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en een weekend of midweek zoals kerst, pinksteren, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Oberried: wat zijn aandachtspunten?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Belangrijke faciliteiten zijn: zwembad, speeltuintjes, trampolines, binnenspeeltuin. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Baden-Wurttemberg met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Oberried mag jouw hond ook mee. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te zien in de omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Oberried. Leuk voor jonge stellen en jonge gezinnen. In deze buurt vind je natuurgebieden. Hier kom je volledig tot rust. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische plekken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Duitse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie