anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lit-et-Mixe

Een plekje huren op een mooie camping in Lit-et-Mixe (Aquitanie, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in de buurt van deze vakantiebestemming. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €18,50 voor een nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website delen we duidelijke tips over de beschikbare campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk jij via deze site erkende sites om te boeken.

  • Lit-et-Mixe is een gevarieerde vakantieplek in het veelzijdige Landes.
  • In deze vakantieregio tref je unieke familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Municipal Du Cap De L’homy.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is zo’n 1220 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een staplek is zo’n €25,75 per overnachting.

Kamperen in Lit-et-Mixe: de beste campings boeken

Komend zomer even lekker uitrusten op een veelzijdige camping in de buurt van Lit-et-Mixe? Kamperen in Landes (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In deze streek vind je een zeer gevarieerd aanbod. Het betreft overweldigende gezinscampings met zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Lit-et-Mixe boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet goedkoop. Je kan er zelf een kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Lit-et-Mixe kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, ANWB, Suncamp, ACSI, Allcamps en Booking.com, Rent-a-Tent, ROAN, Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil. Mogelijk kan je direct meer info opvragen en boeken bij de eigenaar zelf. Check altijd wel meningen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: bbq of skottelbraai, luchtbed, kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies. Bestel ook geschikte kledij en een warme trui. Verder is het ook goed om te denken aan: tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-lit-et-mixe-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Lit-et-Mixe

Dit is een aan te raden bestemming in Aquitanie (Frankrijk). Het ligt zo’n 1220 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. De meeste mensen spreken hier Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingLandes
PlaatsLit-et-Mixe
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)976 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1220 km (+/- 13,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,75
Plaatselijke campingCamping Municipal Du Cap De L’homy

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Lit-et-Mixe kamperen is absoluut de moeite waard. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Of kies voor gemak: een plek op een glamping of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Boek een staanplaats in Lit-et-Mixe met tent, vouwwagen, caravan of camper

De goedkoopste manier van vakantie in Lit-et-Mixe vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en biedt slaapruimte en opslagruimte. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, noktent, tunneltent, piramide tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het heeft weinig isolatie waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt niet op de grond. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €10.000. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lit-et-Mixe is een goede suggestie als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de meest gezellige campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Genieten in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden ook bungalows aan. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, tiny houses, hutten, stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Op een mooi plekje in het groen en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een koelkast en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Lit-et-Mixe).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantieboerderij, appartement, chalet, stacaravan, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lit-et-Mixe: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Veel kindercampings hebben o.a. een indoor-speeltuin en sportmogelijkheden. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Op korte afstand tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Lit-et-Mixe: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Verwachte kosten kampeerplek Lit-et-Mixe

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Aquitanie? In het onderstaande overzicht bieden we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Sévérac-le-Château, Vitrac, Mézos en Varsinais-Suomi.

Gemiddelde staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren staplaats€46,50
Budget-plek€18,50
Ingerichte tent (Glamping)€55,75
Stacaravan€73,00
Comfort vakantiehuisje€85,75
Standaard kosten campingvakantie in Lit-et-Mixe april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Lit-et-Mixe. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Tsjechië.

Check de nieuwste camping-aanbiedingen in Lit-et-Mixe

Check de aantrekkelijke last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Lit-et-Mixe camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Populaire campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals First Camp, Orbitur, Flower Campings, Alannia, Sandaya, LeadingCampings of uiteraard Ciela Village, Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings, Capfun.

De weersvoorspelling voor Lit-et-Mixe, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 17 graden celsius. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden. In onderstaande paragraaf tref je de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Lit-et-Mixe reserveren?

In deze omgeving is er een ruim aanbod met kleine voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ACSI Eurocampings, ANWB, Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu, AirbnbAndere manieren om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip, Sunweb.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Lit-et-Mixe kost ongeveer €25,75 per dag. Ga je voor een kleine camping? In dat geval betaal je circa €18,50 per plek. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €46,50 per staanplaats. Een verblijf in een vakantieboerderij, lodge, strandhuisje, boomhut, ingerichte tent, wellness huisje kost al gauw het driedubbele. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als oud en nieuw, kerst, pinksteren, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Lit-et-Mixe: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltoestellen, theatershows, trampolines, zwembad. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Aquitanie met hond: waar rekening mee houden?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Lit-et-Mixe kan je de hond gewoon meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Lit-et-Mixe. Ideaal voor senioren en jonge gezinnen. In de nabije omgeving vind jij veel natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt hier ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gezellige horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie