anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Vallier

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een gezellige camping in Saint-Vallier (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in de prachtige natuur. Overnachten in je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is niet bijzonder prijzig. Een kleine staplek is er al vanaf €18,50 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een stacaravan of huisje huren behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl bieden we betrouwbare toelichtingen op de meest gekozen campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk jij online toonaangevende boekingssites.

  • Saint-Vallier is een heerlijke omgeving in de bekende regio Drôme.
  • Hier boek je exclusieve familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak gekozen camping is Camping Municipal Les Iles-de-silon.
  • De afstand vanaf Utrecht is +/- 959 km.
  • De doorsnee prijs voor een standplaats is is om en nabij de €25,50 per 24 uur.

Kamperen in Saint-Vallier: de populairste campings boeken

De komende vakantie heerlijk tot rust komen op een rustige camping in de buurt van Saint-Vallier? Kamperen in Drôme (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In dit gebied tref je een veelzijdig kampeeraanbod. Je kunt kiezen uit luxe gezinscampings met zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Aan de hand van het stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

In 5 stappen een goedkope camping in Saint-Vallier boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, vouwwagen of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Saint-Vallier zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings waarbij je geniet van alle faciliteiten als fitness en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met peuters en kleuters? Check dan ook de mogelijkheden zoals een indoor speeltuin en een waterspeelplaats.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al een voorzetje. Goede boekingssites zijn Eurocampings, ACSI, ANWB, Vacanceselect, Suncamp & Campingdirect.com, Vacansoleil, Campings.nl, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent. Tevens kan je een staanplaats boeken bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bestek en servies, slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Koop ook comfortabele kleding, ook voor de koude nachten! Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-saint-vallier-frankrijk

Alles over kamperen in Saint-Vallier

Dit is een veel gekozen bestemming in Rhone-Alpen (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 959 km (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen geregistreerde inwoners. De locals spreken hier Frans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektriciteit is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekDrôme
PlaatsSaint-Vallier
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)767 km
Reistijd (vanaf Utrecht)959 km (+/- 10,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€25,50
Lokale campingCamping Municipal Les Iles-de-silon

Advies: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Saint-Vallier kamperen is absoluut de moeite waard. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Saint-Vallier met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een zeer voordelige optie van vakantie in Saint-Vallier vieren is het boeken van een losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Populaire soorten zijn de opblaasbare tent, tunneltent, familietent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kan hem snel op- en afbreken. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je slaapt in een normaal bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Saint-Vallier is dus een aanrader als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de mooiste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Informatie over vakantiehuisjes

De meeste grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses, hutten, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij een eigen toilet.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Saint-Vallier).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantiebungalow, stacaravan, tiny house, chalet, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Vallier: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een overdekt zwembad en sportvelden. Vaak is het park ook autoluw. In de omgeving zijn er volop dierentuinen of speelparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kidsclub / animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Vallier: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Saint-Vallier

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Rhone-Alpen? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Capvern, Pléven, Binic en Forlì-Cesena.

Standaard staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren campingplaats€46,00
Kleine-staanplaats€18,50
Ingerichte tent (Glamping)€55,25
Stacaravan€72,00
Vakantiehuis€84,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Saint-Vallier april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hieronder linken wij door naar het beschikbare aanbod met onder andere ANWB campings in Saint-Vallier. Maak een keuze uit een van de plekken voor meer details. Bekijk ook meer informatie over Belgie.

Boek de nieuwste camping-aanbiedingen in Saint-Vallier

Boek de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Saint-Vallier camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Flower Campings, Orbitur, Alannia, LeadingCampings, Sandaya, First Camp of uiteraard Campéole campings, Ciela Village, Capfun, Qualité campings, Huttopia, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Saint-Vallier, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 9 graden celsius. Hierna bieden we de weersverwachtingen voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Saint-Vallier reserveren?

In deze streek tref je her en der wel wat kleine voordelige campings. Minimale luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn Airbnb, ANWB, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com. Extra besparen op de kosten? Advies: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, Prijsvrij, Tui, D-Reizen.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Saint-Vallier kost je +/- €25,50 per plek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €18,50 per nacht. Voor een luxe staplek rekenen ze tarieven van zo’n €46,00 per staplek. Het slapen in een stacaravan, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, boomhut, wellness huisje heeft een hoger kostenplaatje. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, kerst, pinksteren, pasen (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Saint-Vallier: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: binnenspeeltuin, speeltoestellen, zwembad, trampolines. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: hoe werkt dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Saint-Vallier mag jouw hond ook mee. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Saint-Vallier. Perfect voor ouderen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt heb je prachtige flora en fauna. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In de buurt vind je ook veel cultuur en architectonische gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie