anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Sulpice-de-Royan

Lekker met de familie naar een heerlijke camping in Saint-Sulpice-de-Royan (Poitou-Charentes, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in de direct omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is niet bijzonder prijzig en kan al vanaf €19,00 p/dag. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan kan uiteraard ook. Op dit portaal tref je actuele adviezen over de meest gekozen campings en de optionele kosten. Ook vergelijk jij snel handige boekingsplatforms.

  • Saint-Sulpice-de-Royan is een populaire plek in het veelzijdige Charente-Maritime.
  • Hier tref je overweldigende familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook lekkere rustige plekjes. Een van de favoriete campings is Camping Walmone.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is ongeveer 1013 km.
  • De standaard prijs voor een camping overnachting is +/- €26,25 per nacht.

Kamperen in Saint-Sulpice-de-Royan: de populairste campings boeken

Deze zomer heerlijk genieten op een bekende camping in de buurt van Saint-Sulpice-de-Royan? Kamperen in Charente-Maritime (Frankrijk) zal je zeker verrassen! Daar bieden ze je een rijk aanbod. Het gaat om luxe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Via onze speciale stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Stappenplan: een goedkope camping in Saint-Sulpice-de-Royan boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een caravan, camper of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit vergt wel een investering. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Saint-Sulpice-de-Royan kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken met alle faciliteiten zoals een squashbaan en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Kijk dan naar de aanwezigheid van een buitenspeeltuin en een eigen zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn ANWB, Suncamp, Vacanceselect, ACSI, Allcamps & Booking.com, Campings.nl, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp. Dikwijls kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Vergeet ook niet goede kleren, ook voor de koude nachten! Andere spullen voor je inpaklijst: persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer, stormlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-saint-sulpice-de-royan-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Saint-Sulpice-de-Royan

Dit is een fantastisch gebied in Poitou-Charentes (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 1013 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen geregistreerde inwoners. De voertaal van deze mensen is Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het internationale landnummer is +33, de stroom is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode is F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingCharente-Maritime
PlaatsSaint-Sulpice-de-Royan
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)810 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1013 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde tarieven camping€26,25
Camping-suggestieCamping Walmone

Vakantiegids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Saint-Sulpice-de-Royan kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een onvergetelijke ervaring. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een speciale glamping-accommodatie of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Boek een staanplaats in Saint-Sulpice-de-Royan: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Saint-Sulpice-de-Royan boeken is een eigen staplek reserveren. Je viert hier vakantie in jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Ieder type heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een koepeltent, pop-up tent, belltent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt dicht op de grond waardoor het sneller koud is. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Minpunten zijn de kosten voor stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Saint-Sulpice-de-Royan is dus ideaal als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ontdek de meest gezellige campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, bungalows, tiny houses, stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een heerlijk terras, keuken en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Saint-Sulpice-de-Royan).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, appartement, vakantiebungalow, stacaravan, vakantieboerderij, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Sulpice-de-Royan: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een peuterbad en sportmogelijkheden. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Sulpice-de-Royan: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Saint-Sulpice-de-Royan

Zou je graag meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Poitou-Charentes? In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Castillon-en-Couserans, Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Sérent en Palermo.

Basis staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren staanplaats€47,50
Budget staplek€19,00
Glamping (ingerichte tent)€57,00
Stacaravan€74,25
Comfort vakantiehuisje€87,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Saint-Sulpice-de-Royan april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het beschikbare aanbod met onder andere ANWB campings in Saint-Sulpice-de-Royan. Klik door voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in Nederland.

Vind de actuele camping-aanbiedingen in Saint-Sulpice-de-Royan

Bekijk de de mooiste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Saint-Sulpice-de-Royan camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Orbitur, LeadingCampings, Alannia, Sandaya, First Camp, Flower Campings en tevens Ciela Village, Huttopia, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Saint-Sulpice-de-Royan, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden °C. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden celsius °C. Hierna delen we het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Saint-Sulpice-de-Royan reserveren?

In en nabij deze plaats vind je veel kleinschalige budget campings. Weinig luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Camping.eu, Booking.com, Campings.nl. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon, Prijsvrij, Sunweb, Suntip.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Saint-Sulpice-de-Royan kost je €26,25 per plek. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €19,00 per nacht. Voor een meer luxe standplaats rekenen ze tarieven van zo’n €47,50 per staplek. Een overnachting in een vakantieboerderij, stacaravan, lodge, wellness huisje, ingerichte tent, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als pasen, hemelvaart, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Saint-Sulpice-de-Royan: wat zijn jullie tips?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Belangrijke faciliteiten zijn: kidsclub, trampolines, theatershows, speeltoestellen. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Poitou-Charentes met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Saint-Sulpice-de-Royan mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er te zien in de omgeving?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Saint-Sulpice-de-Royan. Leuk voor stelletjes en families met kinderen. In de nabije omgeving heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en historische gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de lokale horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie