anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Nederland

Ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming, maar ben je er al over uit dat je keuze zal vallen op een camping in Nederland? Dan heb je een goede keuze gemaakt. Wellicht dat je nog twijfelt over het soort camping of over de regio. We laten je wat mogelijkheden zien en nemen je mee naar de leukste campings in Nederland. Campings zijn in Nederland overal te vinden. Waarom zou u de vakantie in het buitenland doorbrengen als u ook op een camping in Nederland een prima vakantie kunt beleven? In Nederland vindt u alle soorten campings. Nederland beschikt ook over talloze animatie-mogelijkheden. Daar hoeft u de grens niet voor over!


Populaire gebieden
Bekijk bijvoorbeeld: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.


Kamperen in Nederland

Wanneer u besluit de kampeervakantie op een camping in Nederland door te brengen dan maakt u een goede keuze. Er is altijd wel wat te beleven rond de camping. Nederland telt enkele bekende attractieparken waar u zich de hele dag prima kunt vermaken. Rond deze parken heeft u vaak zelfs de keuze uit meerdere campings. In Nederland vindt u grote toeristische steden zoals Amsterdam. Hier komen dagelijks duizenden toeristen naartoe om lekker te shoppen en genieten. Rondom de steden liggen de campings waar u met eigen caravan, camper of tent kunt overnachten. Ook is er vaak de mogelijkheid om een accommodatie te huren op de camping. Nederland heeft het allemaal. Of u als kampeerder nou op zoek bent naar rust en ruimte of ouderwetse gezelligheid, in Nederland treft u altijd wel een camping van uw gading. Tip: bekijk ook zeker de campings in België.

Ontdek de Nederlandse cultuur

Nederland kent gelukkig een geheel eigen cultuur. Dit zult u dan ook in de vorm van tradities, feesten en eten en drinken op de campings in Nederland aantreffen. Nederland staat natuurlijk bekend om haar molens, tulpen, klompen en klederdracht. Toch is dit niet altijd de cultuur die u aantreft op de camping. Wanneer u op een Nederlandse camping arriveert en u wordt persoonlijk door de eigenaar ontvangen, dan is de kans groot dat u een kopje koffie krijgt aangeboden. Nederlanders drinken vaak spontaan of op afspraak samen een kopje koffie, zelfs op de camping. In Nederland worden verschillende feesten gevierd. Kampeert u rond 27 april op een camping? Dan belandt u zeker in een groot feest. Koningsdag wordt die datum uitgebreid gevierd en als u op een camping rondom een grote stad verblijft zult u hier zeker veel van meekrijgen. Dit feest is inmiddels ingebed in de Nederlandse cultuur.

Typische gerechten in restaurants

In de restaurantjes die u op de Nederlandse campings aantreft worden bijna altijd wel de typische Nederlandse gerechten bereid. De buitenlandse toerist moet hier misschien even aan wennen, maar stamppot eten op de camping is in Nederland geen uitzondering. Nederlanders ontbijten en lunchen met brood (het liefst met vers brood van de bakker op de camping). Het avondeten bestaat uit een warme maaltijd, vaak met voorgerecht (soep) en nagerecht (yoghurt of ijs).
Kamperen in Nederland betekent dus op en top genieten van een intrigerende cultuur, op maar ook vooral in de omgeving rondom de camping.

De mooiste campings midden in de natuur

De campings in Nederland liggen in een prachtige en afwisselend natuurlijk landschap. De natuur is uitermate geschikt voor kampeerders die van wandelen en fietsen houden. Nederland kent een uitgebreid netwerk aan fietsknooppunten, waardoor u rond uw camping een fietsroute uit kunt zetten. Het polderlandschap biedt de mogelijkheid om te fietsen langs groene weide en bollenvelden. Terwijl het Nederlandse duingebied een wat grotere uitdaging biedt vanwege haar hobbelige karakter.
Aan de Nederlandse kust liggen diverse campings. Vanuit de campings kunt u al wandelend of fietsend het duinreservaat verkennen. Geniet van het helmgras en de heide die u tijdens uw verkenning van de natuur zult tegenkomen. Ook rond het Noordhollands Duinreservaat treft u diverse (luxe of minder luxe) campings. In Nederland zijn nog meer natuurgebieden die tot de verbeelding spreken. Zo zoeken jaarlijks vele toeristen de Veluwe op. Op de Veluwe zijn zeer veel campings gelegen, waar u uitstekend kunt kamperen in een prachtige natuur. Ook zijn wandelen en fietsen bezigheden die op de Veluwe zeer veel worden beoefend.

Er op uit: de leukste attracties in Nederland

Tijdens de kampeervakantie in Nederland heeft u de mogelijkheid om diverse uitstapjes te maken. Het bekendste attractiepark in Nederland is de Efteling. Rond de Efteling zijn ook enkele campings gevestigd waar u kunt overnachten, terwijl u overdag dit typische Nederlandse park bezoekt. De toerist die in Nederland kampeert bezoekt niet alleen de parken, ook een rondvaart in Amsterdam is een druk bezochte attractie. Een groot percentage van de toeristen in Nederland wil dit wel eens meemaken. Ook rond Amsterdam zijn diverse campings te vinden waar u kunt verblijven tijdens de kampeervakantie.
Maar er is nog meer te doen vanaf de camping. In Nederland zijn diverse grote dierentuinen te bezoeken. Diergaarde Blijdorp, Burgers Zoo, Artis, Dierenpark Emmen, Ouwehands dierenpark, Safaripark Beekse Bergen en Dierenpark Amersfoort zijn enkele van die dierenparken. Ook hier vindt u telkens in de omgeving van de dierenparken enkele campings waar u een aangenaam kampeerverblijf kunt beleven.

Musea

In Nederland zijn ook diverse musea te bezoeken. Zo is het van Gogh Museum erg populair, als ook Madame Tussauds, het Anne Frank Museum en het Rijksmuseum. Omdat deze Nederlandse musea in Amsterdam zijn gelegen kunt u goed op zoek naar een camping in de Randstad. Amsterdam is trouwens goed te bereiken met het openbaar vervoer, aangezien Nederland een prima treinnetwerk kent. U kunt dus gerust op een camping verderop kamperen. In Nederland is altijd wel wat te doen op of rond de campings. Nederland biedt een gevarieerd aanbod aan vrijetijdsbesteding en u kunt er altijd op uit voor iets leuks. Tijdens de kampeervakantie in Nederland hoeft u zich dus zeker niet te vervelen. Vraag op de camping naar attracties in de buurt en men kan u zeker op weg helpen!

De mooiste bestemmingen in Nederland

Nederland kent veel mooie gebieden. Dit zijn onder andere het heuvelachtige landschap in Limburg, Zeeland dat met ze zee verweven is, natuurrijk Brabant, waterrijk Friesland, of het bosrijke Gelderland. Hieronder delen wij een aantal suggesties van regio’s in de meest populaire provincies van Nederland. Zeer geschikt voor het zoeken van een camping om lekker te kamperen in eigen land!

Ameland

Kamperen op Ameland is een avontuur dat een ieder eens beleefd moet hebben. Ameland wordt niet voor niets de Waddendiamant genoemd. Het eiland biedt voor ieder wat wils. Heerlijk uitwaaien op het strand, genieten van een hapje en een drankje op een gezellig terrasje, wadlopen, varen. Op Ameland is alles mogelijk. De gastvrije bevolking en de ongedwongen sfeer op het eiland maken dat het hier heerlijk vertoeven is.

Wie bij kamperen gelijk denkt aan de ellende van het slepen met spullen en het opzetten van tenten denkt, heeft het mis. Kamperen is er ook in een luxe variant. Want lijkt het u niet heerlijk als alles al klaar staat bij aankomst? Zo’n accommodatie kan bijvoorbeeld een bungalowtent zijn of een blokhut. Bij aankomst kunt u direct de stoelen voor de tent zetten en genieten van het buitenleven op de camping. Niet voor niets wordt dit eiland de Waddendiamant genoemd. Rust, ruimte en frisse lucht zijn ruimschoots voorhanden. De ongedwongen sfeer en de gastvrije bewoners geven dit eiland een speciale charme.

Flevoland

Kampeerliefhebbers kunnen in Flevoland hun hart ophalen. Wie denkt dat het in Flevoland saai is, heeft het helemaal mis! In Flevoland is vooral veel water in de vorm van prachtige meren: het IJsselmeer, het Markermeer en de randmeren. En waar water is zijn mensen. In de zomer zorgt al dat water voor verkoeling en veel plezier in de vorm van verscheidene watersporten. Is het op het land koel genoeg dan kunt u heerlijk wandelen langs het water. Daarnaast vindt u in Flevoland het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland. Ook het grootste natuurgebied van Nederland vindt u in Flevoland: de Oostvaardersplassen. Hier vindt u zeldzame vogel- en diersoorten. Al is Flevoland de jongste provincie, er is genoeg te beleven. Voor ultra-light vliegers is het een waar paradijs en voor kinderen is er meer dan genoeg te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het overdekte speelparadijs in Almere-Haven of Walibi-Flevo in Biddinghuizen!

Brabant

Kamperen in Brabant is niet alleen een goede keuze vanwege het afwisselende landschap en de gastvrijheid van de Brabanders. Maar ook vanwege het weer. De provincie kent al jarenlang de meeste zonuren. Op zoek naar een camping in de zonovergoten provincie Brabant? Kijk dan verder voor een camping in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg of Breda. Het leven is goed in het Brabantse land. Tijdens een luxe kampeervakantie in Noord-Brabant komt u geheel tot rust. Noord-Brabant is een van de provincies uit Nederland waar voor toeristen van alles te beleven valt. U vindt er mooie steden, knusse dorpjes en prachtige natuurgebieden. Heeft u kinderen dan mag een bezoekje aan een van de gezellige pretparken die Noord-Brabant rijk is niet ontbreken.

De auto kunt in Noord-Brabant prima laten staan. In 2006 is in Brabant een fietsroutenetwerk uitgerold dat u de mogelijkheid biedt om al fietsend kennis te maken met deze gastvrije provincie. Voor kinderen is er zelfs speciale belevingsroutes, zodat fietsen ook de kids een leuke activiteit is. IIn Brabant bewijzen steden als Breda en ‘s-Hertogenbosch waarom deze provincie ‘Bourgondisch’ wordt genoemd. Maar er is ook water en groen in overvloed. Kinderen doe je een groot plezier met een bezoek aan het Brabantse attractiepark de Efteling of de Beekse Bergen.

Overijssel

Overijssel is een van de mooiste provincies van Nederland waar u kunt genieten van een prachtige en ontspannen kampeervakantie.  Overijssel is op te delen in drie delen: de kop van Overijssel, Salland en Twente. In alle drie de delen treft u prachtige natuurgebieden en gezellige steden en dorpen. In de kop van Overijssel vindt u het pittoreske Giethoorn waar een gondelvaart niet mag ontbreken. En ook een uitstapje naar Kampen en Hasselt zijn zeer de moeite waar. In Salland vindt u de Hanzesteden Zwolle en Deventer, gelegen aan de IJssel. En waar water is zijn mensen en een hoop gezelligheid. Bovendien treft u in deze steden nog de echte oude koopmanswoningen.

Twente leent zich uitstekend voor een bezoekje aan het kunstenaarsdorp Ootmarsum. Ook vindt u in Twente uitgestrekte bossen waar u ontspannen kunt wandelen. Ook een dagje shoppen in bijvoorbeeld Enschede of Hengelo behoort natuurlijk tot een van de vele mogelijkheden die het Twentse Overijssel u biedt. Overijssel is dé provincie voor lange fiets- en wandeltochten, met schitterende vergezichten, uitgestrekte bossen en mooie dorpjes en landgoederen.

Zeeland

Zeeland is de provincie met de meeste zonuren. Bent u bang dat een kampeervakantie in Nederland in het water valt omdat het weer niet altijd even mooi is en dan is het risico dat dat gebeurt in Zeeland het kleinst. Bovendien valt er in Zeeland zoveel te beleven dat een kampeervakantie in Zeeland ook bij minder mooi weer een niet te missen avontuur is. Zo kunt u in Zeeland bijvoorbeeld een heerlijke strandwandeling maken of een fietstocht door de duinen. Maar deze Nederlandse provincie leent zich er ook uitstekend voor om te gaan skeeleren of een rijtocht te paard te maken. De echte sportievelingen onder ons vinden in Zeeland uiteenlopende watersportmogelijkheden. De brede zandstranden zijn voor de kinderen natuurlijk een grote zandbak vol schatten van de zee. Kinderen kunnen hier eindeloos zandkastelen bouwen of op zoek gaan naar prachtige schelpen. Zeeland staat voor zee en strand, rust en ruimte. Je vindt er de mooie stadjes Middelburg, Vlissingen en Veere. De Stormvloedkering in Zeeland is indrukwekkend én leerzaam.

Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft u als Nederlandse provincie heel veel te bieden. Zuid-Holland is bij uitstek de provincie van de molens. In vroegere tijden telde Nederland meer dan tienduizend molens. Vandaag de dag zijn dat er nog maar 1150. En u raadt het al in Zuid-Holland staan er daarvan het meest: 229 en 46 molenrestanten. Maar Zuid-Holland heeft meer te bieden dan alleen de typisch Nederlandse molens. Natuurlijk is er het strand en de zee. Bij mooi weer kunt u hier heerlijk zonnen en verkoeling zoeken in het water, is het daar nog niet warm genoeg voor dan doet een stevige strandwandeling iedereen goed. Daarnaast kunt u nog een bezoekje brengen aan de Keukenhof, de Hollandse kaasmarkt in Gouda, de Delfst Blauw aardefabriek en nog veel meer. De brede zandstranden langs de Noordzee zijn geliefd. Ze trekken in het hoogseizoen veel bezoekers die komen genieten van het strandleven. En ze zijn het domein van de windsurfers, die met behulp van de bijna altijd aanwezige bries volop hun favoriete sport kunnen beoefenen. De rivieren van de ons omringde landen bieden rustiger water. U kunt er heerlijk vissen, terwijl de kinderen roeien en kanovaren.

Drenthe

Kamperen in Drenthe is met name voor vakantiegangers uit het westen zeer geschikt om even bij te komen. Drenthe is een unieke provincie en kenmerkt zich door de mystieke elementen, de rijke historie en een provincie waar rust de ruimte krijgt. In Drenthe zijn vele leuke campings te vinden.

Gelderland

Gelderland is de meest populaire provincie als het gaat om kamperen in eigen land. Wellicht ook wel logisch gezien dit, naast het een grote provincie is, ook de Veluwe herbergt. Het natuur, bos en landschap en de waardevolle cultuurhistorische gebouwen maken de provincie een bezoek waard. De provincie strekt zich vanaf het oosten van Utrecht tot aan de Duitse grens.