anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Corneilla-de-Conflent

Een vakantieverblijf reserveren op een mooie camping in Corneilla-de-Conflent (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in de prachtige natuur. Kamperen met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €19,50 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren kan uiteraard ook. Op dit platform geven we uitgebreide tips over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Eveneens vergelijk jij gemakkelijk toonaangevende boekingsplatforms.

  • Corneilla-de-Conflent is een populaire vakantiebestemming in de omgeving van Pyrénées-Orientales.
  • In deze buurt vind je unieke familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak gekozen camping is Camping Las Closes.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 1348 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een overnachtingsplek is is ongeveer €27,00 per 24 uur.

Kamperen in Corneilla-de-Conflent: de populairste campings boeken

Deze zomer een paar nachten verblijven op een veelzijdige camping in de buurt van Corneilla-de-Conflent? Kamperen in Pyrénées-Orientales (Frankrijk) is altijd een goed idee! Hier kun je kiezen uit meerdere campinglocaties. Het aanbod omslaat o.a. toffe gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In 5 stappen een goedkope camping in Corneilla-de-Conflent boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of eventueel eerst iets huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Corneilla-de-Conflent zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een beautysalon. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een buitenspeeltuin en een kinderbad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl check je alvast wat nemen. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, Vacanceselect, Eurocampings, Allcamps, Suncamp en Rent-a-Tent, Vacansoleil, Booking.com, ROAN, Campingdirect.com, Eurocamp. Tevens kan je direct meer info opvragen en boeken bij de aanbieder zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Vergeet ook niet fijn zittende kleren, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bereid je voor op de reis

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-corneilla-de-conflent-frankrijk

Alles over kamperen in Corneilla-de-Conflent

Dit is een mooie vakantiebestemming in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). Het ligt zo’n 1348 km vanaf Utrecht. De hoofdstad is Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioPyrénées-Orientales
PlaatsCorneilla-de-Conflent
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
TaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1078 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1348 km (+/- 15 uur)
Gemiddelde kosten camping€27,00
Plaatselijke campingCamping Las Closes

Kampeergids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Corneilla-de-Conflent kamperen is een unieke belevenis. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is ontzettend gaaf. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping-tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Corneilla-de-Conflent: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Corneilla-de-Conflent reserveren is het kiezen voor een staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, noktent, familietent, tunneltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Het tentdoek is dun wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafkosten liggen hoog. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je geniet van een goed matras en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Corneilla-de-Conflent is een goede suggestie als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Bekijk de gaafste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met hutten, stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses, chalets, bungalows. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Corneilla-de-Conflent).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, chalet, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Corneilla-de-Conflent: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en entertainment. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de buurt vind je vaak ook themaparken en speeltuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Kids animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Corneilla-de-Conflent: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard kosten kampeerplek Corneilla-de-Conflent

Meer weten over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In de tabel hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Vielle-Aure, Peyrouse, Esterre en Potenza.

Standaard staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren staplaats€48,50
Budget-staanplaats€19,50
Ingerichte tent (Glamping)€58,25
Mobile-home€76,00
Luxe huisje€89,50
Gemiddelde kosten campingvakantie in Corneilla-de-Conflent april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het meest relevante aanbod met diverse ANWB campings in Corneilla-de-Conflent. Selecteer een van de parken voor meer informatie en prijzen. Zie ook onze informatieve pagina over Portugal.

Sla je slag met de mooiste camping-aanbiedingen in Corneilla-de-Conflent

Check de de mooiste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Corneilla-de-Conflent camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Alannia, Orbitur, LeadingCampings, Sandaya, First Camp, Aquadis Loisirs en Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Capfun, Yelloh! Village, Qualité campings.

Het verwachte weer in Corneilla-de-Conflent, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17 graden °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden. De maand januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 °C. In het volgende blok delen we de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Corneilla-de-Conflent opzoeken?

In deze buurt tref je her en der wel wat kleine betaalbare campings. Geen luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via de website van de betreffende camping. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, ANWB, Booking.com, Campings.nlAndere manieren om te besparen: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij D-Reizen, Sunweb, Tui, Vakantiediscounter, Corendon, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Corneilla-de-Conflent kost plus minus €27,00 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €19,50 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping gaan de tarieven naar zo’n €48,50 per plek. Het boeken van een vakantieboerderij, strandhuisje, stacaravan, lodge, boomhut, wellness huisje is over het algemeen duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, pinksteren, kerst, pasen (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Corneilla-de-Conflent: wat wordt aangeraden?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: binnenspeeltuin, trampolines, zwembad, kidsclub. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Corneilla-de-Conflent is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Corneilla-de-Conflent. Leuk voor stelletjes en gezinnen met kids. In de nabije omgeving heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en oude panden. Maak kennis met de lokale gastronomie in de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie