anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Marans

Een staanplaats huren op een groene natuurlijke camping in Marans (Poitou-Charentes, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €18,00 per overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Een stacaravan of huisje huren is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-website verstrekken we praktische adviezen over de beschikbare campings en een indicatie van de kosten. Tevens vergelijk jij via dit portaal bekende websites om direct te boeken.

  • Marans is een heerlijke omgeving in de bekende regio Charente-Maritime.
  • Hier boek je gezellige familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak geboekte camping is Camping Le Bois Dinot.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is om en nabij de 975 km.
  • De basisprijs voor een camping overnachting is +/- €25,00 per 24 uur.

Kamperen in Marans: de mooiste campings boeken

Deze zomer even lekker uitrusten op een lokale camping in de buurt van Marans? Kamperen in Charente-Maritime (Frankrijk) is populairder dan ooit! In dit gebied bieden ze je verschillende kampeerlocaties. Het gaat om grote gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Marans boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, camper of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dat heeft wel een prijskaartje. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar voor de beginnende kampeerder is huren vaak verstandiger.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Marans zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met alle faciliteiten zoals een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een manege (pony rijden) een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, Eurocampings, ACSI, Suncamp, ANWB & Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campingdirect.com, Rent-a-Tent. Daarbij kan je snel reserveren via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Belangrijkste spullen zijn: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, luchtbed. Zorg ook voor goede kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: spelletjes, medicijnen, tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-marans-frankrijk

Tips voor kamperen in Marans

Dit is een mooie vakantiebestemming in Poitou-Charentes (Frankrijk). Het is ongeveer 975 km vanaf Utrecht. Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. De voertaal van deze mensen is Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode begint altijd met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCharente-Maritime
PlaatsMarans
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)780 km
Reistijd (vanaf Utrecht)975 km (+/- 10,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,00
Lokale campingCamping Le Bois Dinot

Kampeergids: kies een kampeerplek

In Marans kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Even er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent zal je niet snel vergeten. Wil je meer luxe? Kies dan voor een ingerichte glamping tent of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Marans: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Marans vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, is universeel en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Veel gekozen modellen zijn de daktent, opblaasbare tent, pop-up tent, familietent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het tentdoek is dun waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt lekker veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Marans is een goede suggestie als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ga naar de meest gezellige campings met animatie, zwembad en speeltuin.

De voordelen van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan bungalows, hutten, chalets, stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en luxe voorzieningen als een koelkast en een eigen toilet.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Marans).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, appartement, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Marans: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor familie met jonge kinderen. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad en entertainment. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Op korte afstand zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Marans: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Standaard prijzen kampeerplek Marans

Wil je een indicatie van de verwachte kosten van een kampeerplek in Poitou-Charentes? Hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Check ook de prijzen in Laroque-des-Albères, Fouras, Estavar en Arezzo.

Reguliere staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren campingplaats€45,00
Kleine-staanplaats€18,00
Glamping (ingerichte tent)€54,00
Stacaravan€70,50
Bungalow€83,00
Standaard tarieven campingvakantie in Marans april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hieronder tref je het regionale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Marans. Kies een van de parken voor info en reviews. Of bekijk onze informatiepagina over Verenigde Staten.

De nieuwste camping-aanbiedingen in Marans

Vergelijk de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Marans camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Aanbetaling van slechts 10% van de reissom.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: De mooiste campingvakanties in Europa vergelijken.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Orbitur, Alannia, Sandaya, First Camp, Flower Campings, Aquadis Loisirs & Qualité campings, Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het verwachte weer in Marans, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 °C. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden. Hierna bekijk je de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Marans zoeken?

Nabij deze plek is er een flink aanbod met kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan middels de site van het vakantiepark. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Booking.com, Campingdirect.com, Airbnb, ANWB, Campings.nl, ACSI Eurocampings. Liever minder betalen? Tips: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Tui, Suntip, Vakantiediscounter.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Marans kost ongeveer €25,00 per dag. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €18,00 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gelden tarieven van gemiddeld €45,00 per overnachting. Verblijven in een boomhut, wellness huisje, stacaravan, strandhuisje, lodge, ingerichte tent is een stuk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, kerst, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Marans: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Check ook de aanwezigheid van: speeltuintjes, binnenspeeltuin, animatie, theatershows. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Poitou-Charentes met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Marans mag jouw hond ook mee. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Welke excursies kan ik doen?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Marans. Uitermate geschikt voor ouderen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio is er unieke natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en kathedralen. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie