anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Christol-lès-Alès

Lekker ontspannen op een camping in Saint-Christol-lès-Alès (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze prachtige natuurlijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is heel betaalbaar en kan al vanaf €19,25 p/dag. Kinderen zijn dol op de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op deze camping-vergelijker bekijk je belangrijke adviezen over de beschikbare campings en de verwachte kosten. Daarbij vergelijk jij via dit portaal populaire aanbieders van campingvakanties.

  • Saint-Christol-lès-Alès is een heerlijke omgeving in het groene Gard.
  • Hier vestigden zich geweldige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook kleinschalige plekken. Een vaak gekozen camping is Camping Le Mas Cauvy.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1118 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is om en nabij de €26,75 p/nacht.

Kamperen in Saint-Christol-lès-Alès: goedkoop de leukste campings boeken

Deze zomer een paar nachten verblijven op een grote of kleine camping in de buurt van Saint-Christol-lès-Alès? Kamperen in Gard (Frankrijk) is absoluut een aanrader! Daar bieden ze je een zeer gevarieerd aanbod. Je hebt de keuze uit heel veel gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Saint-Christol-lès-Alès boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, vouwwagen of caravan. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Saint-Christol-lès-Alès zijn er in overvloed. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals fietsverhuur en wellnessfaciliteiten. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speelhal en een waterspeelplaats.

  3. Een camping boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl bekijk je vast enkele voorbeelden. Bekende boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings, Suncamp, ACSI & Vacansoleil, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Booking.com, ROAN. Mogelijk kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd meningen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: bestek en servies, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bbq of skottelbraai. Wat je ook moet meenemen: prettige kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: medicijnen, medicijnen, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-saint-christol-les-ales-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Saint-Christol-lès-Alès

Dit is een heerlijke plek in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 1118 kilometer (vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. De locals spreken hier Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het landnummer is +33, de elektriciteit is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F en het noodnummer is 112. De kentekencode is F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekGard
PlaatsSaint-Christol-lès-Alès
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)894 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1118 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€26,75
Beschikbare campingCamping Le Mas Cauvy

Campinggids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Saint-Christol-lès-Alès kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een tent waar alles al in zit (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Saint-Christol-lès-Alès: erop uit met eigen tent of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Saint-Christol-lès-Alès is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, kan je overal neerzetten en het hele gezin kan erin verblijven. Veel gekozen modellen zijn de pop-up tent, piramide tent, tunneltent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar is een dure investering. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je geniet van een goed matras en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Saint-Christol-lès-Alès is een goede oplossing als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Boek de tofste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

De voordelen van een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met vakantiehuisjes, stacaravans, hutten, groepsaccommodaties, bungalows, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is lekker ruim en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Saint-Christol-lès-Alès).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Christol-lès-Alès: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals kinderanimatie en sportmogelijkheden. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). Binnen een uur rijden zijn er verschillende themaparken en speeltuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Christol-lès-Alès: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Doorsnee kosten kampeerplek Saint-Christol-lès-Alès

Wil je een indicatie van de verwachte kosten van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? Hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Vandenesse-en-Auxois, Saint-Clément-de-Valorgue, Bénouville en Castelo Branco.

Normale staanplaats€26,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€48,00
Budget-staanplaats€19,25
Glamping (ingerichte tent)€57,75
Stacaravan€75,25
Comfort vakantiehuisje€88,75
Standaard tarieven campingvakantie in Saint-Christol-lès-Alès april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Hieronder kan je doorklikken naar het regionale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Saint-Christol-lès-Alès. Klik door voor alle info. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Zweden.

Ontdek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Saint-Christol-lès-Alès

Bekijk de goede last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Saint-Christol-lès-Alès camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Orbitur, Sandaya, Alannia, Flower Campings, Aquadis Loisirs, First Camp of bijvoorbeeld Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Yelloh! Village, Campéole campings.

De weersvoorspelling voor Saint-Christol-lès-Alès, Frankrijk

Er is hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 °C. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden °C. Hierna behandelen we het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Saint-Christol-lès-Alès reserveren?

In deze regio reserveer je verschillende kleinschalige betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als ANWB, Camping.eu, Booking.com, Campings.nl, Airbnb, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Tui, Corendon, Suntip, Prijsvrij.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Saint-Christol-lès-Alès kost €26,75 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €19,25 per staplek. Voor een luxe staplek betaal je gemiddeld €48,00 per plek. Het slapen in een stacaravan, boomhut, ingerichte tent, lodge, wellness huisje, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als hemelvaart, pinksteren, oud en nieuw, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Saint-Christol-lès-Alès: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: theatershows, kidsclub, binnenspeeltuin, speeltoestellen. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: mag dat?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Saint-Christol-lès-Alès is een hond ook toegestaan. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Saint-Christol-lès-Alès. Perfect voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de nabije omgeving heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie