anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Just-d’Ardèche

Ben jij op zoek naar een grote of kleine camping in Saint-Just-d’Ardèche (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in het prachtige omliggende landschap. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig. Je vindt al een prima plek vanaf €19,25 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op dit portaal verstrekken we actuele adviezen over de beschikbare campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk je via deze site goede aanbieders van campingvakanties.

  • Saint-Just-d’Ardèche is een populaire vakantiebestemming in het authentieke Ardèche.
  • Hier vind je unieke familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping De La Plage.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is ongeveer 1086 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is circa €27,00 p/nacht.

Kamperen in Saint-Just-d’Ardèche: de mooiste campings boeken doe je zo

De komende vakantie een paar nachten verblijven op een heerlijke camping in de buurt van Saint-Just-d’Ardèche? Kamperen in Ardèche (Frankrijk) is absoluut een aanrader! Hier heb je de keuze uit een rijk aanbod campings. Je kunt denken aan overweldigende gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Via het onderstaande stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Saint-Just-d’Ardèche boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Saint-Just-d’Ardèche zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speelhal en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Allcamps, Eurocampings, ACSI, ANWB, Vacanceselect & Eurocamp, Campings.nl, ROAN, Booking.com, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, slaapzak, luchtbed. Wat je ook moet meenemen: goede kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, koelkast of koelbox, spelletjes.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-saint-just-d-ardeche-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Saint-Just-d’Ardèche

Dit is een mooie vakantiebestemming in Rhone-Alpen (Frankrijk). De afstand is +/- 1086 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad van dit land is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. De lokalen praten hier Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de netspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekArdèche
PlaatsSaint-Just-d’Ardèche
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)869 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1086 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde overnachting camping€27,00
Lokale campingCamping De La Plage

Reisgids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Saint-Just-d’Ardèche kamperen is een unieke belevenis. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Saint-Just-d’Ardèche met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Saint-Just-d’Ardèche beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, is universeel en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een noktent, daktent, piramide tent, koepeltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt praktisch op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je kan hem snel op- en afbreken. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Saint-Just-d’Ardèche biedt veel mogelijkheden als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de gaafste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Een deel van de grote campings bieden ook bungalows aan. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, hutten, tiny houses, bungalows, stacaravans, vakantiehuisjes. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je profiteert van veel ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een koelkast en ook soms zelfs een bad.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Saint-Just-d’Ardèche).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, chalet, tiny house, appartement, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Just-d’Ardèche: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kinderen of tieners. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en sportvelden. Vaak is het park ook autoluw. In de regio zijn er volop speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een leuke dag uit.

  • Animatie voor kinderen: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Just-d’Ardèche: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Verwachte kosten kampeerplek Saint-Just-d’Ardèche

Meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Rhone-Alpen? Bijgaand verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Thonac, Le Vigan, Saint-Thomas-de-Conac en Jud. Neamt.

Reguliere staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren campingplaats€48,50
Budget-plek€19,25
Glamping (ingerichte tent)€58,00
Mobile Home€75,75
Vakantiehuis€89,25
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Saint-Just-d’Ardèche april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Saint-Just-d’Ardèche. Kies een van de parken voor alle info. Check ook onze pagina met info over Duitsland.

Profiteer van de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Saint-Just-d’Ardèche

Vergelijk de scherpe last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Populaire boekingssites voor last minute Saint-Just-d’Ardèche camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: De tofste tenten en mobil homes voor een onvergetelijke vakantie.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Boeken bij een campingketen: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings, Alannia, First Camp, Sandaya en natuurlijk Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Ciela Village, Qualité campings, Huttopia.

De weersverwachtingen voor Saint-Just-d’Ardèche, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17 graden celsius °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden celsius. In het volgende blok delen we de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Saint-Just-d’Ardèche opzoeken?

In deze streek vind je veel kleine budget campings. Geen luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings. Liever minder betalen? Tips: ga niet midden in het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip, Prijsvrij, Tui.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Saint-Just-d’Ardèche kost plus minus €27,00 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je ongeveer €19,25 per dag. Voor een XL-staplek gelden tarieven van gemiddeld €48,50 per staanplaats. Verblijven in een stacaravan, ingerichte tent, vakantieboerderij, boomhut, wellness huisje, lodge kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Saint-Just-d’Ardèche: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: zwembad, speeltuintjes, animatie, binnenspeeltuin. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), kindersanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Saint-Just-d’Ardèche is jouw hond meer dan welkom! Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke excursies kan ik doen?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Saint-Just-d’Ardèche. Een toplocatie voor zowel stelletjes en jonge gezinnen. In deze buurt heb je prachtige flora en fauna. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en museums. Vergeet ook niet de leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie