anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lansargues

Lekker vakantie vieren op een grote of kleine camping in Lansargues (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €17,75 p/dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op dit platform check je handige informatie over de best beoordeelde campings en de bijbehorende tarieven. Eveneens vergelijk jij online populaire boekingssites.

  • Lansargues is een veelzijdig gebied in de bekende regio Hérault.
  • In deze buurt boek je luxe familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een suggestie van een camping is Flower Camping Le Fou Du Roi.
  • De afstand vanaf Utrecht is plus minus 1176 km.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplaats is plus minus €24,75 per dag/nacht.

Kamperen in Lansargues: goedkoop de leukste campings boeken

Samen met familie een reservering plaatsen voor een leuke camping in de buurt van Lansargues? Kamperen in Hérault (Frankrijk) is populairder dan ooit! In deze regio tref je meerdere campinglocaties. Denk aan toffe gezinscampings met zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Aan de hand van het stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

In vijf stappen een goedkope camping in Lansargues boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Lansargues zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een verwarmd buitenbad en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan er kinderen mee? Kijk dan naar de aanwezigheid van een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze website helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect en Campingdirect.com, Booking.com, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je de reservering rondmaken bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van meningen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Denk dan bijvoorbeeld aan: kampeerlamp, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje. Bestel ook goede kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Denk daarnaast ook aan zaken als: grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen, afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-lansargues-frankrijk

Alles over kamperen in Lansargues

Dit is een geweldige locatie in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). De afstand is +/- 1176 km (op basis van Utrecht als startpunt). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen bewoners. De mensen praten hier Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedHérault
PlaatsLansargues
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)941 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1176 km (+/- 13 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,75
Plaatselijke campingFlower Camping Le Fou Du Roi

Vakantiehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Lansargues kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Even er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping-tent of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Lansargues: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een betaalbare keuze voor vakantie in Lansargues is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Voorbeelden zijn familietent, tunneltent, daktent, piramide tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het tentdoek is dun waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt een riant bed. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Lansargues is een uitkomst als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ga naar de allerleukste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Veel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, stacaravans, hutten, tiny houses, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een kookgedeelte en daarbij soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Lansargues).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, tiny house, chalet, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lansargues: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een peuterbad en sportvelden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Op korte afstand tref je meerdere themaparken en speeltuinen voor nog meer plezier.

  • Kids animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Lansargues: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard kosten kampeerplek Lansargues

Benieuwd naar de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In het rekenvoorbeeld hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Lanuéjols, Arcachon, Uchizy en Banskobystrický.

Gewone staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren staanplaats€44,75
Budget staplek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,50
Stacaravan€70,00
Luxe huisje€82,25
Standaard prijs campingvakantie in Lansargues april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het regionale campingaanbod met diverse ANWB campings in Lansargues. Kies een van de kampeerplekken voor info en reviews. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Nederland.

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Lansargues

Sla je slag met de scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Lansargues camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Reserveren bij de campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. LeadingCampings, Alannia, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya, Orbitur en bijvoorbeeld Capfun, Qualité campings, Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village.

Het weer in Lansargues, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden °C. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius °C. De periode januari is het koudst met 9 °C. In de volgende lijst bekijk je de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Lansargues opzoeken?

In deze omgeving vind je veel kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, ANWB, Booking.com, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campings.nl. Advies om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip, D-Reizen, Corendon, Sunweb.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Lansargues komt neer op €24,75 per nacht. Kies je een kleine staplek? Reken dan op zo’n €17,75 per plek. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €44,75 per staplek. Het boeken van een ingerichte tent, lodge, wellness huisje, strandhuisje, vakantieboerderij, stacaravan is een stuk duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals pasen, pinksteren, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Lansargues: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Belangrijke faciliteiten zijn: zwembad, kidsclub, theatershows, speeltoestellen. Check ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: gelden er regels?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Lansargues mag je hondje mee op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Lansargues. Een toplocatie voor zowel vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en kerken. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie