anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Malemort-du-Comtat

Lekker ontspannen op een prachtig gelegen camping in Malemort-du-Comtat (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in de direct omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig. Een kleine staplek is er al vanaf €18,25 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op onze website vind je belangrijke toelichtingen op het aanbod met lokale campings en een indicatie van de kosten. Evenzeer vergelijk jij online toonaangevende boekingssites.

  • Malemort-du-Comtat is een geliefde plek in het groene Vaucluse.
  • In deze streek boek je luxe familiecampings met (binnen)zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een bekende camping in deze plek is Camping Font Neuve.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1123 kilometer.
  • De standaard prijs voor een staplek is plus minus €25,50 per overnachting.

Kamperen in Malemort-du-Comtat: de populairste campings boeken

Tijdens je volgende reis een staanplaats huren op een prachtige camping in de buurt van Malemort-du-Comtat? Kamperen in Vaucluse (Frankrijk) is absoluut een aanrader! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een enorm aanbod. Het aanbod omslaat o.a. toffe gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Stappenplan: een goedkope camping in Malemort-du-Comtat boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Malemort-du-Comtat zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als fitness en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een kinderbad.

  3. Zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Betrouwbare boekingssites zijn Suncamp, ACSI, Eurocampings, ANWB, Vacanceselect & Booking.com, ROAN, Campings.nl, Eurocamp, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de kampeerhouder. Tip: bekijk eerst de reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: luchtbed, bestek en servies, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, slaapzak. Zorg ook voor fijne kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-malemort-du-comtat-frankrijk

Alles over kamperen in Malemort-du-Comtat

Dit is een heerlijke plek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). De afstand is +/- 1123 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen bewoners. De mensen praten hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektra is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekVaucluse
PlaatsMalemort-du-Comtat
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)898 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1123 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,50
Beschikbare campingCamping Font Neuve

Keuzehulp: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Malemort-du-Comtat kamperen kun je op veel manieren doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Of kies voor gemak: een glamping-tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Huur een staanplaats in Malemort-du-Comtat: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Malemort-du-Comtat is het zoeken naar een privé staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en biedt slaapruimte en opslagruimte. Nederlanders kiezen vaak voor een opblaasbare tent, noktent, vis-à-vis tent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt een riant bed. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Je kunt er eventueel een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je slaapt in een normaal bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Malemort-du-Comtat biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, tiny houses, stacaravans, chalets, hutten, groepsaccommodaties. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is lekker ruim en je hebt alle faciliteiten zoals een heerlijk terras, keuken en daarbij sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Malemort-du-Comtat).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, stacaravan, vakantiebungalow, appartement, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Malemort-du-Comtat: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: kinderanimatie en actieve uitjes. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving tref je meerdere dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Kids animatie: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuinen: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Malemort-du-Comtat: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee kosten kampeerplek Malemort-du-Comtat

Nieuwsgierig naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Saint-Julien-de-Lampon, Biert, Saint-Martin-de-Seignanx en Zlínský kraj.

Reguliere staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren kampeerplaats€45,75
Budget staplek€18,25
Ingerichte tent (Glamping)€55,00
Mobile-home€71,75
Vakantiehuisje€84,50
Standaard prijzen campingvakantie in Malemort-du-Comtat april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier vind je het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Malemort-du-Comtat. Kies een van de kampeerplekken voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Canada.

Profiteer van de nieuwste camping-aanbiedingen in Malemort-du-Comtat

Check de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Malemort-du-Comtat camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Twents familiebedrijf dat staat voor gastvrijheid en persoonlijkheid.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Flower Campings, Orbitur, Alannia en natuurlijk Yelloh! Village, Huttopia, Qualité campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Capfun.

Het weerbericht voor Malemort-du-Comtat, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 9 graden. In onderstaande paragraaf vind je de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Malemort-du-Comtat opzoeken?

In en nabij deze plaats boek je diverse kleinschalige voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, maar wel alle basisfaciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Airbnb, ACSI Eurocampings, Booking.com, Campings.nl, Camping.eu, Campingdirect.com. Advies om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Corendon, Sunweb, Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Malemort-du-Comtat kost ongeveer €25,50 per staanplaats. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €18,25 per dag. Voor een luxe staplek gelden tarieven van gemiddeld €45,75 per nacht. Het reserveren van een ingerichte tent, stacaravan, vakantieboerderij, wellness huisje, lodge, boomhut is een stuk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pasen, kerst, pinksteren (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Malemort-du-Comtat: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Daarnaast is het handig om te informeren naar: speeltuintjes, zwembad, theatershows, binnenspeeltuin. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: hoe gaat dat precies?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Malemort-du-Comtat mag je hondje mee op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Malemort-du-Comtat. Perfect voor ouderen en families met kinderen. In en rondom deze regio vind je natuurgebieden. Hier kom je volledig tot rust. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en indrukwekkende gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie