anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Blesle

Aan het oriënteren naar een heerlijke camping in Blesle (Auvergne, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, vouwwagen, caravan of camper is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €18,75 p/dag. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een stacaravan of huisje huren is tegenwoordig ook erg populair. Op deze camping-vergelijker vind je betrouwbare informatie over de meest gekozen campings en de hedendaagse prijzen. Daarnaast vergelijk je via campingsoverzicht.nl de beste boekingsplatforms.

  • Blesle is een populaire plek in het unieke Haute-Loire.
  • Op deze bestemming boek je overweldigende familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Municipal La Bessière.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is om en nabij de 959 kilometer.
  • De basisprijs voor een staplek is circa €26,00 voor 1 dag.

Kamperen in Blesle: de mooiste campings boeken doe je zo

De komende vakantie een paar nachten verblijven op een leuke camping in de buurt van Blesle? Kamperen in Haute-Loire (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! Hier kun je kiezen uit een rijk aanbod. Je kunt kiezen uit heel veel gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Blesle boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Voor iets meer comfort heb je ook de caravan, vouwwagen of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Blesle kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met verschillende faciliteiten zoals een binnenzwembad en wellness en beauty. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een speelhal en een waterspeelplaats.

  3. Een camping boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, Vacanceselect, Suncamp, Allcamps & Campings.nl, Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Booking.com, Campingdirect.com. Steeds vaker kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van ervaringen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet fijne kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: waslijn, grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en kijk hoeveel reistijd nodig is. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-blesle-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Blesle

Dit is een fantastisch gebied in Auvergne (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 959 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen personen. De meeste mensen spreken hier Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het landnummer is +33, de elektra is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioHaute-Loire
PlaatsBlesle
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)767 km
Reistijd (vanaf Utrecht)959 km (+/- 10,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€26,00
Lokale campingCamping Municipal La Bessière

Vakantiehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Blesle kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar dagen op pad met de tent, caravan, vouwwagen of camper is ontzettend gaaf. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een ingerichte glamping tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Huur een staanplaats in Blesle met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een zeer voordelige optie van vakantie in Blesle vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt hier staan met een caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk type heeft unieke eigenschappen (voordelen). We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Nederlanders kiezen vaak voor een koepeltent, familietent, opblaasbare tent, piramide tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Het heeft weinig isolatie waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je kunt heel veel spullen meenemen. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je slaapt in een normaal bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Blesle is een goede oplossing als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de allerleukste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje boeken

Een deel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld vakantiehuisjes, chalets, groepsaccommodaties, tiny houses, bungalows, stacaravans. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser en tevens een eigen toilet.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Blesle).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, appartement, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Blesle: samen met met het gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en actieve uitjes. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Binnen een uur rijden tref je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje plezier.

  • Animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Blesle: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Prijsindicatie kampeerplek Blesle

Wil je een indicatie van de verwachte kosten van een kampeerplek in Auvergne? In het onderstaande overzicht zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in La Faurie, Cournon-d’Auvergne, Campagne en Örebro.

Reguliere staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren campingplaats€46,50
Kleine-staanplaats€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,00
Stacaravan€73,00
Vakantiehuisje€86,00
Normale prijs campingvakantie in Blesle april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Onderstaand linken wij door naar het meest relevante aanbod met diverse ANWB campings in Blesle. Klink op een van de links voor extra info. Zie ook onze informatieve pagina over Noorwegen.

Boek de beste camping-aanbiedingen in Blesle

Vind de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Blesle camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: Bezorgt Nederlanders al 40> jaar een onvergetelijke vakantie.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Orbitur, Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Alannia, LeadingCampings & Qualité campings, Campéole campings, Ciela Village, Capfun, Huttopia, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Blesle, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 °C. Hieronder check je het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Blesle vergelijken?

Nabij deze plek boek je diverse kleinschalige voordelige campings. Beperkte luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, ACSI Eurocampings, ANWB, Airbnb, Campings.nl, Camping.euAndere manieren om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Corendon, D-Reizen, Sunweb, Suntip, Prijsvrij, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Blesle kost circa €26,00 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €18,75 per plek. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €46,50 per overnachting. Een verblijf in een boomhut, stacaravan, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge, ingerichte tent heeft een hoger kostenplaatje. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken zoals pasen, oud en nieuw, pinksteren, kerst (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Blesle: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: zwembad, kidsclub, animatie, speeltuintjes. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Auvergne met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Blesle mag jouw hond ook mee. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Blesle. Een toplocatie voor zowel senioren en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de nabije omgeving is voldoende natuur beschikbaar. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en oude gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie