anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Clermont-l’Hérault

Een staanplaats huren op een rustgevende camping in Clermont-l’Hérault (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is niet duur en is al mogelijk vanaf €19,00 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan kan uiteraard ook. Op deze camping-website verstrekken we uitgebreide uitleg over de beschikbare campings en een prijsindicatie. Tevens vergelijk je gemakkelijk handige aanbieders van campingvakanties.

  • Clermont-l’Hérault is een geliefde plek in het authentieke Hérault.
  • Op deze bestemming tref je gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een bekende camping in deze plek is Camping Les Rivières.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 1188 km.
  • De standaard prijs voor een standplaats is is circa €26,50 per dag/nacht.

Kamperen in Clermont-l’Hérault: de mooiste campings boeken doe je zo

Tijdens je volgende reis een reservering plaatsen voor een gezellige camping in de buurt van Clermont-l’Hérault? Kamperen in Hérault (Frankrijk) is populairder dan ooit! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een enorm aanbod. Het gaat om geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Aan de hand van het stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Clermont-l’Hérault boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de caravan, camper of vouwwagen. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Clermont-l’Hérault zijn er in overvloed. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals een wasserette en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan er kinderen mee? Kijk dan naar de aanwezigheid van een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Eurocampings, Suncamp, Allcamps, ACSI, ANWB en Booking.com, Campingdirect.com, Eurocamp, Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de site van de locatie. Vergeet niet het bekijken van recensies op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Hier noteer je onder andere: campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies. Pak ook prettige kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-clermont-l-herault-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Clermont-l’Hérault

Dit is een geweldige locatie in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). Het ligt zo’n 1188 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. Qua taal spreken deze personen Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingHérault
PlaatsClermont-l’Hérault
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)950 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1188 km (+/- 13 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,50
Regionale campingCamping Les Rivières

Advies: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Clermont-l’Hérault kamperen kan je op veel plekken doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen camper, caravan, tent of vouwwagen is een garantie voor succes. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping-tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Clermont-l’Hérault voor jouw eigen caravan of tent

Een betaalbare keuze voor vakantie in Clermont-l’Hérault vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, flexibel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel gekozen modellen zijn de familietent, belltent, noktent, tunneltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het tentdoek is dun wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Een camper is wel een enorme investering. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je overnacht in een lekker bed en er zit een eigen toilet en douche. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Clermont-l’Hérault biedt veel mogelijkheden als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de tofste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De meeste grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld groepsaccommodaties, stacaravans, bungalows, hutten, vakantiehuisjes, tiny houses. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is lekker ruim en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een heerlijk terras, keuken & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Clermont-l’Hérault).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, stacaravan, chalet, vakantiebungalow, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Clermont-l’Hérault: vakantiebeleving voor het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een speeltuin en kinderdisco. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de direct omgeving zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Clermont-l’Hérault: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Clermont-l’Hérault

Zou je graag meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Rignac, Eclassan, Lacapelle-Viescamp en Neuchâtel.

Standaard staanplaats€26,50
Luxe 5-sterren kampeerplaats€47,75
Budget-plek€19,00
Ingerichte tent (Glamping)€57,25
Stacaravan€74,75
Comfort vakantiehuisje€88,25
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Clermont-l’Hérault april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand bekijk je het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Clermont-l’Hérault. Klink op een van de links voor info en reviews. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen in Denemarken.

Zoek de actuele camping-aanbiedingen in Clermont-l’Hérault

Bekijk de de mooiste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Clermont-l’Hérault camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Voor inspiratie en de populairste kampeerplekken van de EU.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Boeken bij een campingketen: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. First Camp, LeadingCampings, Alannia, Aquadis Loisirs, Orbitur, Sandaya en Ciela Village, Campéole campings, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Capfun.

De weersvoorspelling voor Clermont-l’Hérault, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden celsius. De maand januari is historisch gezien het koudst met 9 graden °C. In het volgende gedeelte verstrekken we de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Clermont-l’Hérault boeken?

In deze streek tref je her en der wel wat kleinschalige betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, echter is al het hoognodige aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Andere populaire boekingssites zijn ANWB, Camping.eu, Campingdirect.com, Campings.nl, Airbnb, ACSI Eurocampings. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Prijsvrij, D-Reizen, Vakantiediscounter, Corendon, Suntip, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Clermont-l’Hérault kost plus minus €26,50 per overnachting. Kies je een kleine staplek? Reken dan op zo’n €19,00 per nacht. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €47,75 per nacht. Het slapen in een strandhuisje, stacaravan, vakantieboerderij, ingerichte tent, lodge, wellness huisje is qua dagtarief wel duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als pasen, pinksteren, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Clermont-l’Hérault: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: kidsclub, animatie, binnenspeeltuin, theatershows. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: waar rekening mee houden?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Clermont-l’Hérault is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Clermont-l’Hérault. Leuk voor senioren en gezinnen met kids. Hier vind je natuurgebieden. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In de buurt vind je ook tal van cultuur en architectonische gebouwen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie