anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Argentan

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een groene natuurlijke camping in Argentan (Laag-Normandie, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze mooie streek. Overnachten in je eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is voordelig en is al mogelijk vanaf €18,00 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op dit platform bekijk je actuele uitleg over de beschikbare campings en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk jij eenvoudig populaire boekingsplatforms.

  • Argentan is een veelzijdig gebied in het bijzondere Orne.
  • In deze regio vind je heel veel familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook kleinschalige plekken. Een vaak gekozen camping is Camping Municipal De La Noé.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is om en nabij de 661 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een campingplek bedraagt zo’n €25,00 per dag/nacht.

Kamperen in Argentan: direct online de beste campings boeken

Deze zomer heerlijk tot rust komen op een grote of kleine camping in de buurt van Argentan? Kamperen in Orne (Frankrijk) is absoluut een aanrader! In deze omgeving vind je een veelzijdig kampeeraanbod. Het gaat om 4- of 5-sterren gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In vijf stappen een goedkope camping in Argentan boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit is niet goedkoop. Eventueel kun je er zelf een kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Argentan vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een squashbaan en een jacuzzi of hottub. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een buitenspeeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Handige boekingssites Vacanceselect, Allcamps, ANWB, ACSI, Suncamp en ROAN, Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com. Ook kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies, luchtbed. Zorg ook voor fijn zittende kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere handige spullen om bij je te hebben: afwasteil en afwasborstel, waslijn, tentharingen en tenthamer, medicijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Bekijk vooraf de route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-argentan-frankrijk

Alles over kamperen in Argentan

Dit is een populaire bestemming in Laag-Normandie (Frankrijk). Het ligt zo’n 661 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen geregistreerde mensen. Qua taal spreken deze personen Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De landcode is +33, de netspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingOrne
PlaatsArgentan
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)529 km
Reistijd (vanaf Utrecht)661 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,00
Camping-voorbeeldCamping Municipal De La Noé

Advies: kies een kampeerplek

In Argentan kamperen kan op veel verschillende manieren. Overnachten met een eigen tent, vouwwagen, camper of caravan zal je niet snel vergeten. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een plek op een glamping of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Argentan: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Argentan beleven is de losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je neemt het makkelijk mee en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel verkochte producten zijn o.a. de tunneltent, belltent, opblaasbare tent, vis-à-vis tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor rondreizen. Een camper is wel een enorme investering. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft bijna niets te pakken, de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Argentan biedt veel mogelijkheden als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Bekijk de gaafste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, groepsaccommodaties, stacaravans, bungalows, tiny houses, vakantiehuisjes. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte en tevens een douche met soms zelfs een bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Argentan).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, vakantieboerderij, tiny house, stacaravan, appartement.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Argentan: vakantiebeleving voor het gezin

Op een gezinscamping staan vaak jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en actieve uitjes. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden vind je vaak ook attractieparken en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Argentan: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Verwachte prijs kampeerplek Argentan

Nieuwsgierig naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Laag-Normandie? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Check ook de prijzen in Mansigné, Vensac, Mauléon en West-Vlaanderen.

Normale staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren staplaats€45,00
Kleine-staanplaats€18,00
Ingerichte tent (Glamping)€54,00
Stacaravan€70,50
Luxe huisje€83,00
Normale prijs campingvakantie in Argentan april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Argentan. Kies een van de kampeerplekken voor info en reviews. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Portugal.

De tofste camping-aanbiedingen in Argentan

Ontdek de de beste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Populaire boekingssites voor last minute Argentan camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Toonaangevende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Flower Campings, Alannia, Sandaya, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs of Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Qualité campings, Huttopia, Ciela Village.

De weersverwachtingen voor Argentan, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden celsius. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 °C. In de volgende lijst verstrekken we de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Argentan reserveren?

Nabij deze plek zijn er veel kleine voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook reserveren via Booking.com, ANWB, Campings.nl, Camping.eu, Campingdirect.com, Airbnb. Andere bespaartips: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, Suntip, Tui, Sunweb, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Argentan kost je €25,00 per plek. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €18,00 per staanplaats. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek betaal je gemiddeld €45,00 per staplek. Het reserveren van een strandhuisje, boomhut, lodge, ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan heeft een hoger kostenplaatje. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek als oud en nieuw, pinksteren, pasen, hemelvaart (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Argentan: wat zijn de beste plekken?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: zwembad, theatershows, speeltuintjes, animatie. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: zijn er beperkingen?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Argentan is een hond ook toegestaan. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Argentan. Leuk voor senioren en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio is er een schitterende natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook tal van cultuur en musea en oude gebouwen. Je kunt ook eten bij de leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie