anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Tournières

Een staanplaats huren op een grote of kleine camping in Tournières (Laag-Normandie, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €19,25 voor 1 dag/nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-vergelijker vind je handige informatie over de beschikbare campings en een prijsindicatie. Daarbij vergelijk je via dit portaal erkende boekingsplatforms.

  • Tournières is een populaire vakantiebestemming in het unieke Calvados.
  • In deze vakantieregio vestigden zich 4- of 5-sterren familiecampings met zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een populaire camping is Camping Le Picard.
  • De afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 666 km.
  • De basisprijs voor een overnachtingsplek is is +/- €26,75 p/nacht.

Kamperen in Tournières: direct de leukste campings boeken

Komende lente of zomer een staanplaats huren op een grote of kleine camping in de buurt van Tournières? Kamperen in Calvados (Frankrijk) is populairder dan ooit! Hier tref je een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit 4- of 5-sterren gezinscampings met (subtropisch) zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Tournières boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is natuurlijk wel kostbaarder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Tournières vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als fietsverhuur en een sauna of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met peuters en kleuters? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een animatieprogramma en een zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In ons overzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, Allcamps, Eurocampings, ANWB en Campingdirect.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, ROAN, Vacansoleil, Campings.nl. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de site van de locatie. Lees eerst even reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Denk ook aan prettige kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, spelletjes, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-tournieres-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Tournières

Dit is een mooie plek in Laag-Normandie (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 666 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen bewoners. De lokalen spreken hier Frans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCalvados
PlaatsTournières
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
TaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)533 km
Reistijd (vanaf Utrecht)666 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€26,75
Lokale campingCamping Le Picard

Campinggids: kies een kampeerplek

In Tournières kamperen kun je op veel manieren doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een plek op een glamping of een luxe vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Tournières voor jouw eigen caravan of tent

De goedkoopste manier van vakantie in Tournières reserveren is het kiezen voor een staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, neemt weinig ruimte in beslag en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Populaire soorten zijn de vis-à-vis tent, daktent, belltent, noktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Het heeft weinig isolatie wat zorgt voor weinig comfort (koud). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Tournières is een goede suggestie als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ontdek de meest gezellige campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met groepsaccommodaties, chalets, bungalows, stacaravans, hutten, tiny houses. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en je hebt alle faciliteiten zoals een koelkast en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Tournières).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, stacaravan, chalet, appartement, vakantieboerderij, tiny house.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Tournières: samen met met het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een peuterbad en entertainment. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de omgeving tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatieteam: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Tournières: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Gemiddelde prijs kampeerplek Tournières

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Laag-Normandie? Hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Saint-Laurent-du-Pont, Ourches, Gacé en Derbyshire.

Standaard staanplaats€26,75
Luxe 5-sterren campingplek€48,00
Budget staplek€19,25
Ingerichte tent (Glamping)€57,50
Mobile-home€75,00
Bungalow€88,50
Normale tarieven campingvakantie in Tournières april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier sturen wij je door naar het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Tournières. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Bekijk ook meer informatie over Italië.

Profiteer van de beste camping-aanbiedingen in Tournières

Ontdek de aantrekkelijke last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vind boekingssites voor last minute Tournières camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Boeken bij een campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, Alannia, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Orbitur en natuurlijk Capfun, Qualité campings, Ciela Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Tournières, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden celsius °C. In onderstaande paragraaf vind je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Tournières vergelijken?

In en nabij deze plaats kan je kiezen uit diverse kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Direct boeken? Dan kan dat middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Booking.com, Airbnb, ANWB, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com. Extra besparen op de kosten? Advies: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Tui, Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen, Suntip.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Tournières kost circa €26,75 per plek. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €19,25 per staanplaats. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €48,00 per nacht. Een overnachting in een wellness huisje, boomhut, vakantieboerderij, strandhuisje, ingerichte tent, lodge is uiteraard iets duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Tournières: wat zijn de beste plekken?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, binnenspeeltuin, zwembad, animatie. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: mag dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Tournières is jouw hond meer dan welkom! Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke excursies kan ik doen?

Deze regio heeft veel te bieden. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Tournières. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en jonge gezinnen. In deze streek heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de regionale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie