anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in La Flotte

Lekker met de familie naar een mooie camping in La Flotte (Poitou-Charentes, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is heel betaalbaar. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €18,25 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een vakantiehuisje of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-website geven we betrouwbare uitleg over het aanbod met lokale campings en de optionele kosten. Ook vergelijk je online populaire aanbieders van campingvakanties.

  • La Flotte is een populaire plek in het groene Charente-Maritime.
  • In deze buurt vestigden zich luxe familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook de meer rustige locaties. Een suggestie van een camping is Camping La Grainetière.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is om en nabij de 949 kilometer.
  • De standaard prijs voor een campingplek is zo’n €25,25 per dag/nacht.

Kamperen in La Flotte: snel en goedkoop de beste campings boeken

Binnenkort een staanplaats huren op een goede camping in de buurt van La Flotte? Kamperen in Charente-Maritime (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In deze omgeving heb je de keuze uit een compleet aanbod. Je kunt denken aan 4- of 5-sterren gezinscampings volop animatie en zwembaden en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in La Flotte boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit is niet goedkoop. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in La Flotte zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een beautysalon. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Fijne boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, ACSI, Eurocampings, ANWB en Rent-a-Tent, Vacansoleil, Eurocamp, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen via de website van de aanbieder. Check altijd wel recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: bestek en servies, slaapzak, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet passende kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, medicijnen, waslijn.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-la-flotte-frankrijk

Tips voor kamperen in La Flotte

Dit is een populaire bestemming in Poitou-Charentes (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 949 km (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen inwoners. Qua taal spreken deze mensen Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode begint altijd met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingCharente-Maritime
PlaatsLa Flotte
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)759 km
Reistijd (vanaf Utrecht)949 km (+/- 10,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€25,25
Camping-voorbeeldCamping La Grainetière

Vakantiegids: kies een kampeerplek of accommodatie

In La Flotte kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar dagen op pad met de vouwwagen, camper, tent of caravan is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in La Flotte: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in La Flotte vieren is toch wel de vrije staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel verkochte producten zijn o.a. de noktent, pop-up tent, koepeltent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in La Flotte is dus perfect als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de meest gezellige campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, tiny houses, hutten, chalets, groepsaccommodaties, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een koelkast & een douche met soms zelfs een bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in La Flotte).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, tiny house, chalet, vakantiebungalow, appartement, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping La Flotte: samen met met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Elke dag worden de kinderen vermaakt. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en georganiseerde excursies. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de direct omgeving zijn er diverse speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping La Flotte: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Standaard prijzen kampeerplek La Flotte

Benieuwd naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Poitou-Charentes? In het rekenvoorbeeld hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Lus-la-Croix-Haute, Limeuil, Montferrat en Savona.

Gewone staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren campingplek€45,75
Voordeel-plek€18,25
Glamping (ingerichte tent)€54,75
Mobile-home€71,50
Bungalow€84,25
Normale tarieven campingvakantie in La Flotte april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het regionale campingaanbod met diverse ANWB campings in La Flotte. Kies een van de parken voor meer details. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Italië.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in La Flotte

Check de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute La Flotte camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Kies uit meer dan 8.000 plekken door heel Europa.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Orbitur, LeadingCampings, Flower Campings, Alannia, Aquadis Loisirs, First Camp of uiteraard Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia, Campéole campings.

Het verwachte weer in La Flotte, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden. Hieronder bekijk je het weer voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Online goedkope kampeervakanties in La Flotte zoeken?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige betaalbare campings. Geen luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Sunweb, Suntip, Corendon.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in La Flotte kost circa €25,25 per nacht. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €18,25 per overnachting. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gaan de tarieven naar zo’n €45,75 per plek. Een nachtje in een wellness huisje, stacaravan, strandhuisje, lodge, vakantieboerderij, ingerichte tent is een stuk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals kerst, oud en nieuw, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in La Flotte: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: animatie, theatershows, speeltuintjes, zwembad. Check ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Poitou-Charentes met hond: waar op letten?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in La Flotte kan je de hond gewoon meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in La Flotte. Leuk voor jonge stellen en gezinnen met kids. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en historische gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele lokale horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie