anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Pluduno

Ben jij op zoek naar een prachtige camping in Pluduno (Bretagne, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in de prachtige natuur. Overnachten in je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Je vindt al een prima plek vanaf €19,50 per nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een vakantiehuisje of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op dit portaal tref je betrouwbare details over de beschikbare campings en de mogelijke onkosten. Ook vergelijk je direct handige boekingssites.

  • Pluduno is een populaire plek in het authentieke Côte d’Armor.
  • In deze streek vestigden zich overweldigende familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een populaire camping is Camping Du Bois Bouan.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 684 km.
  • Een prijsindicatie voor een staplek is plus minus €27,00 per dag/nacht.

Kamperen in Pluduno: snel en goedkoop de beste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk tot rust komen op een gezellige camping in de buurt van Pluduno? Kamperen in Côte d’Armor (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! Hier kun je kiezen uit diverse soorten campings. Het gaat om toffe gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Met behulp van ons stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Pluduno boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een caravan, vouwwagen of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit is niet goedkoop. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Pluduno kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een subtropisch zwembad en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Gaan er kinderen mee? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speeltuin en een kinderbad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Eurocampings, Suncamp, ANWB & Campingdirect.com, Booking.com, ROAN, Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Tevens kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Wel zo handig: bekijk altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: slaapzak, bbq of skottelbraai, luchtbed, bestek en servies, kampeerlamp. Bestel ook comfortabele kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: medicijnen, tentharingen en tenthamer, medicijnen, waslijn.

  5. Inpakken en vertrek

    Controleer voor vertrek de route en maak een inschatting van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-pluduno-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Pluduno

Dit is een geweldige locatie in Bretagne (Frankrijk). Het is ongeveer 684 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. De lokalen spreken hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de netspanning is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode is F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekCôte d’Armor
PlaatsPluduno
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)547 km
Reistijd (vanaf Utrecht)684 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€27,00
Beschikbare campingCamping Du Bois Bouan

Reisgids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Pluduno kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is een onvergetelijke ervaring. Wil je meer luxe? Kies dan voor een ingerichte glamping tent of een luxe vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Pluduno: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Pluduno is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke accommodatie heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en het hele gezin kan erin verblijven. Denk aan de familietent, tunneltent, pop-up tent, belltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Een camper is wel een enorme investering. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Pluduno is dus ideaal als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Reserveer alvast de tofste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Vakantiehuisje boeken

De grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met hutten, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, bungalows, stacaravans. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Pluduno).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow, stacaravan, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Pluduno: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een speelhal en georganiseerde excursies. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand bezoek je meerdere themaparken en speeltuinen voor een dagje uit.

  • Animatie voor kinderen: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Pluduno: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Standaard prijs kampeerplek Pluduno

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Bretagne? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Lac des Rouges Truites, Songeons, Saint-Georges-de-Lévéjac en Firenze.

Reguliere staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€48,50
Trekkers-pek€19,50
Ingerichte tent (Glamping)€58,25
Mobile Home€76,25
Bungalow€89,75
Standaard kosten campingvakantie in Pluduno april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Pluduno. Kies een van de parken voor informatie en ervaringen. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Zweden.

Vergelijk de tofste camping-aanbiedingen in Pluduno

Vergelijk de goede last minute deals en vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Pluduno camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals LeadingCampings, Sandaya, Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Alannia en bijvoorbeeld Yelloh! Village, Ciela Village, Campéole campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings.

Het verwachte weer in Pluduno, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden celsius °C. In de volgende lijst behandelen we de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Pluduno opzoeken?

In deze regio boek je diverse kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campingdirect.com, Booking.com, Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB. Alternatieve tips om te besparen: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Corendon, Suntip, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij, Tui.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Pluduno komt neer op €27,00 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €19,50 per dag. Voor een luxe staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,50 per nacht. Het reserveren van een boomhut, strandhuisje, wellness huisje, stacaravan, lodge, ingerichte tent kost al gauw het driedubbele. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Pluduno: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: kidsclub, binnenspeeltuin, speeltuintjes, zwembad. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), privé sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Bretagne met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Pluduno mag jouw hond ook mee. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Pluduno. Uitermate geschikt voor jonge stellen en natuurlijk complete families met kinderen. In de omgeving is er een schitterende natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en kerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie