anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Tamniès

Word jouw volgende vakantie een rustgevende camping in Tamniès (Aquitanie, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Ga op pad met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €17,75 per nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op campingsoverzicht.nl check je praktische tips over het actuele campingaanbod en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk jij via deze site erkende boekingssites.

  • Tamniès is een gevarieerde vakantieplek in de omgeving van Dordogne.
  • In deze vakantieregio vestigden zich grote familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Le Pont De Mazerat.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is zo’n 1055 km.
  • De gemiddelde prijs voor een overnachtingsplek is is +/- €24,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Tamniès: de populairste campings boeken

Samen met familie een staplekje huren op een groene natuurlijke camping in de buurt van Tamniès? Kamperen in Dordogne (Frankrijk) is absoluut een aanrader! Hier heb je de keuze uit een groot aanbod aan camping. Je kunt kiezen uit overweldigende gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Via onze speciale stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Tamniès boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Tamniès zijn volop aanwezig. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken met alle faciliteiten zoals tennisbanen en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een airtrampoline en een kinderbad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op deze pagina vind je een aantal suggesties. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect, ANWB, Suncamp en Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl, Vacansoleil, Booking.com, Campingdirect.com. Mogelijk kan je een staanplaats boeken op de site van de locatie. Let goed op recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Vergeet ook niet fijn zittende kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Denk daarnaast ook aan zaken als: afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Probeer de spitstijd te vermijden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-tamnies-frankrijk

Details over kamperen in Tamniès

Dit is een populaire bestemming in Aquitanie (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1055 kilometer (vanaf Utrecht). De hoofdstad is Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen mensen. De mensen praten hier Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De lokale telefoonnummers beginnen met +33, de elektra is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingDordogne
PlaatsTamniès
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)844 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1055 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€24,75
Beschikbare campingCamping Le Pont De Mazerat

Reisgids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Tamniès kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een ingerichte glamping tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Losse staanplaats in Tamniès voor jouw eigen caravan of tent

Een gunstige optie voor vakantie in Tamniès boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Welke manier je ook kies: elke optie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, flexibel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel verkochte producten zijn o.a. de belltent, piramide tent, noktent, pop-up tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het sneller koud is. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kan hem snel op- en afbreken. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Een camper is wel een enorme investering. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Tamniès is dus heerlijk als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de mooiste campings met veel vertier voor jong en oud!

Informatie over vakantiehuisjes

Veel grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met stacaravans, tiny houses, bungalows, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en ook soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Tamniès).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, vakantiebungalow, stacaravan, tiny house, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Tamniès: ontspanning voor het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: speeltoestellen en kinderdisco. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Op korte afstand bezoek je meerdere dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie voor kinderen: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Tamniès: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Verwachte prijzen kampeerplek Tamniès

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Aquitanie? Hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Saint-Epain, Villiers-Charlemagne, Vareilles en Pistoia.

Basis staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren campingplaats€44,25
Budget-plek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,25
Mobile Home€69,50
Luxe huisje€81,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Tamniès april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder kan je doorklikken naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Tamniès. Klik door voor informatie en ervaringen. Op onze website lees je ook meer over Belgie.

Vergelijk de tofste camping-aanbiedingen in Tamniès

Boek de aantrekkelijke last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Tamniès camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Onder andere Stacaravan, Safaritent, Bungalowtent, Masai Lodge en Villa Lodge.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Populaire campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Sandaya, First Camp, Orbitur, Alannia, Aquadis Loisirs, Flower Campings maar ook Campéole campings, Huttopia, Capfun, Ciela Village, Qualité campings, Yelloh! Village.

De weersvoorspellingen voor Tamniès, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden °C. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius. De periode januari is historisch gezien het koudst met 9 graden. In onderstaande paragraaf bekijk je de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Tamniès opzoeken?

In deze omgeving zijn er tal van kleine budget campings. Niet al te veel luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Doorgaans kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook reserveren via ANWB, Campings.nl, Camping.eu, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com. Andere bespaartips: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Vakantiediscounter, Suntip, D-Reizen, Corendon, Sunweb.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Tamniès kost circa €24,75 per staplek. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €17,75 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,25 per staplek. Het reserveren van een vakantieboerderij, stacaravan, boomhut, strandhuisje, wellness huisje, lodge is qua dagtarief wel duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken als pasen, hemelvaart, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Tamniès: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: animatie, trampolines, speeltuintjes, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Aquitanie met hond: is dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Tamniès kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Tamniès. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische plekken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de regionale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie