anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Fanjeaux

Lekker vakantie vieren op een grote of kleine camping in Fanjeaux (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Kamperen met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €17,25 per 24 uur. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op deze camping-vergelijker delen we duidelijke details over de meest gekozen campings en de bijbehorende tarieven. Tevens vergelijk jij via deze site de beste boekingsplatforms.

  • Fanjeaux is een geliefde plek in de vakantieregio Aude.
  • In deze regio tref je 4- of 5-sterren familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook de meer rustige locaties. Een suggestie van een camping is Camping Les Brugues.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is ongeveer 1273 km.
  • Een goede richtprijs voor een staplek is om en nabij de €24,00 p/nacht.

Kamperen in Fanjeaux: eenvoudig de beste campings boeken

Wil je graag een staplekje huren op een leuke camping in de buurt van Fanjeaux? Kamperen in Aude (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! Daar heb je de keuze uit een ruim aanbod. Je hebt de keuze uit exclusieve gezinscampings volop animatie en zwembaden of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Fanjeaux boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Fanjeaux zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In het campingoverzicht vind je een aantal suggesties. Erkende boekingssites zijn ACSI, Eurocampings, Suncamp, Allcamps, Vacanceselect & Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com. Dikwijls kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de aanbieder zelf. Tip: bekijk eerst de ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Hier noteer je onder andere: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, bbq of skottelbraai. Denk ook aan passende kleren en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: spelletjes, tentharingen en tenthamer, medicijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kijk of je de spits kunt vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-fanjeaux-frankrijk

Tips voor kamperen in Fanjeaux

Dit is een mooie plek in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). Het is ongeveer 1273 km (berekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen geregistreerde bewoners. De mensen praten hier Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het internationale landnummer is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F en het alarmnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioAude
PlaatsFanjeaux
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1018 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1273 km (+/- 14 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,00
Camping-suggestieCamping Les Brugues

Kampeergids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Fanjeaux kamperen is absoluut de moeite waard. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, camper, tent of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een mooi vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Fanjeaux: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Fanjeaux vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt hier staan met een camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk type heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, is universeel en het hele gezin kan erin verblijven. Veel gekozen modellen zijn de belltent, noktent, koepeltent, opblaasbare tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Fanjeaux is een goede suggestie als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de tofste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

De meeste grote campings bieden ook bungalows aan. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, chalets, tiny houses, stacaravans, hutten, bungalows. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Fanjeaux).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, stacaravan, tiny house, vakantiebungalow, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Fanjeaux: genieten met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speelhal en kinderdisco. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Binnen een uur rijden zijn er verscheidene dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Kidsclub / animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Fanjeaux: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Standaard tarieven kampeerplek Fanjeaux

Wil je een indicatie van de doorsnee prijs van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In het rekenvoorbeeld hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Urt, Mauroux, Notre-Dame-de-Monts en Zagrebacka.

Standaard staanplaats€24,00
Luxe 5-sterren campingplek€43,25
Budget-plek€17,25
Ingerichte tent (Glamping)€52,00
Mobile Home€68,00
Luxe huisje€80,00
Standaard prijzen campingvakantie in Fanjeaux april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het huidige aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Fanjeaux. Kies een van de parken voor meer informatie en prijzen. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen in Italië.

Zoek de actuele camping-aanbiedingen in Fanjeaux

Bekijk de mooiste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Fanjeaux camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Actief lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Kindvriendelijke parken, altijd aan het strand of water.
  • ROAN: In het hoogseizoen (en voor- en naseizoen) 100+ opties.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Boeken bij een campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Orbitur, LeadingCampings, Alannia, First Camp, Sandaya, Aquadis Loisirs en bijvoorbeeld Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Qualité campings, Ciela Village, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Fanjeaux, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden. In onderstaande paragraaf bekijk je de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Fanjeaux reserveren?

In en rondom deze plek tref je her en der wel wat kleine budget campings. Beperkte luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Jij kan online direct boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Airbnb, ANWB, Campingdirect.com, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Andere bespaartips: reserveer buiten het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Vakantiediscounter, Prijsvrij, Suntip, Corendon, Tui, Sunweb.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Fanjeaux kost zo’n €24,00 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €17,25 per overnachting. Voor een luxe staplek betaal je gemiddeld €43,25 per staplek. Verblijven in een ingerichte tent, boomhut, wellness huisje, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge is wat prijziger. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en midweken of weekenden zoals pinksteren, oud en nieuw, pasen, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Fanjeaux: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Belangrijke faciliteiten zijn: kidsclub, binnenspeeltuin, speeltuintjes, zwembad. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: waar rekening mee houden?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Fanjeaux mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Fanjeaux. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie