anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Arzal

Lekker met de familie naar een grote of kleine camping in Arzal (Bretagne, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de buurt van deze vakantiebestemming. Een plekje reserveren voor een tent, vouwwagen, caravan of camper is erg goedkoop. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €17,25 per dag. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is een veel gekozen oplossing. Op dit platform tref je actuele informatie over de beschikbare campings en de verwachte kosten. Daarnaast vergelijk jij direct populaire boekingsplatforms.

  • Arzal is een populaire plek in de vakantieregio Morbihan.
  • Hier boek je gezellige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Camping De Kernéjeune.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is ongeveer 798 km.
  • De basisprijs voor een standplaats is is circa €24,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Arzal: de mooiste campings boeken

Tijdens je volgende reis een boeking rondmaken voor een groene natuurlijke camping in de buurt van Arzal? Kamperen in Morbihan (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In deze regio kun je kiezen uit een enorm aanbod. Het gaat om geweldige gezinscampings met (binnen)zwembad maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Arzal boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Maar je kunt ook kamperen met een caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Arzal zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Inventariseer jouw wensen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In de lijst onderaan deze pagina check je alvast wat nemen. Betrouwbare boekingssites zijn ANWB, Allcamps, Eurocampings, ACSI, Suncamp en Campingdirect.com, Eurocamp, Booking.com, Campings.nl, ROAN, Vacansoleil. Tevens kan je snel reserveren op de site van de locatie. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Maak voor vertrek een paklijst. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bbq of skottelbraai, luchtbed, bestek en servies. Vergeet ook niet fijn zittende kledij, ook voor de koude nachten! Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: spelletjes, persoonlijke verzorgingsproducten, koelkast of koelbox, waslijn.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag de actuele route-informatie op en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-arzal-frankrijk

Details over kamperen in Arzal

Dit is een mooie vakantieplek in Bretagne (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 798 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het land wonen er bij elkaar 60 miljoen geregistreerde mensen. Qua taal spreken deze personen Frans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het internationale landnummer is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Het noodnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingMorbihan
PlaatsArzal
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)638 km
Reistijd (vanaf Utrecht)798 km (+/- 9 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,00
Camping-suggestieCamping De Kernéjeune

Vakantiehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Arzal kamperen kun je op veel manieren doen. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een onvergetelijke ervaring. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een plek op een glamping of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Arzal met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Arzal boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk type heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is er goedkoop, je neemt het makkelijk mee en het hele gezin kan erin verblijven. Veel verkochte producten zijn o.a. de noktent, daktent, piramide tent, tunneltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt een riant bed. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafkosten liggen hoog. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Een eigen camper kost al snel €50.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Arzal wordt dan ook aanbevolen als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ga naar de sfeervolste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, stacaravans, chalets, hutten, bungalows. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een vaatwasser en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Arzal).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, chalet, tiny house, appartement, vakantieboerderij, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Arzal: ontspanning voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speelhal en workshops. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio tref je meerdere dierenparken en themaparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Arzal: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Doorsnee tarieven kampeerplek Arzal

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten van een kampeerplek in Bretagne? In de tabel hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Saint-Laurent-Nouan, Burtoncourt, Septfonds en La Rioja.

Normale staanplaats€24,00
Luxe 5-sterren staplaats€43,25
Budget-staanplaats€17,25
Glamping (ingerichte tent)€51,75
Mobile-home€67,75
Bungalow€79,75
Standaard kosten campingvakantie in Arzal april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Arzal. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Verenigde Staten.

Ontdek de laatste camping-aanbiedingen in Arzal

Profiteer van de de beste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De beste boekingssites voor last minute Arzal camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Orbitur en Huttopia, Capfun, Ciela Village, Qualité campings, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze.

De weersvoorspellingen voor Arzal, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 graden celsius °C. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden °C. In het volgende blok delen we de weersverwachtingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Arzal zoeken?

In deze omgeving zijn er tal van kleine budget campings. Geen luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boeken bij ACSI Eurocampings, Camping.eu, Booking.com, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb. Andere bespaartips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Corendon, Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Arzal kost om en nabij de €24,00 per plek. Kies je een kleine staplek? In dat geval betaal je circa €17,25 per overnachting. Voor een XL-staplek gaan de tarieven naar zo’n €43,25 per nacht. Het reserveren van een stacaravan, wellness huisje, ingerichte tent, lodge, boomhut, vakantieboerderij is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken zoals hemelvaart, kerst, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Arzal: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: kidsclub, animatie, speeltuintjes, trampolines. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Bretagne met hond: gelden er regels?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Arzal mag je hondje mee op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Arzal. Leuk voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In deze buurt vind je natuurgebieden. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en musea en kerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie