anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Le Verdon-sur-Mer

Op zoek naar een heerlijke camping in Le Verdon-sur-Mer (Aquitanie, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de buurt van deze vakantiebestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is heel betaalbaar en kan al vanaf €18,00 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op onze website delen we duidelijke adviezen over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk je direct goede websites om direct te boeken.

  • Le Verdon-sur-Mer is een veelzijdig gebied in het unieke Gironde.
  • Op deze bestemming boek je overweldigende familiecampings met (binnen)zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Sunêlia La Pointe Du Médoc.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 1028 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplaats is circa €25,00 per nacht.

Kamperen in Le Verdon-sur-Mer: de mooiste campings boeken

Deze zomer heerlijk kamperen op een centraal gelegen camping in de buurt van Le Verdon-sur-Mer? Kamperen in Gironde (Frankrijk) is altijd een goed idee! In dit gebied tref je verschillende kampeerlocaties. Je kunt denken aan overweldigende gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Gemakkelijk een goedkope camping in Le Verdon-sur-Mer boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een caravan, vouwwagen of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Le Verdon-sur-Mer zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en een wellness centrum. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een kinderbad.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Fijne boekingssites zijn Suncamp, ANWB, Allcamps, Vacanceselect, ACSI & Campingdirect.com, Vacansoleil, Eurocamp, Rent-a-Tent, Booking.com, Campings.nl. Tevens kan je een staanplaats boeken bij de kampeerhouder. Tip: bekijk eerst de meningen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Hier noteer je onder andere: bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, kampeerlamp. Vergeet ook niet geschikte kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: stormlijnen, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Zoek de snelste route op via google maps en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-le-verdon-sur-mer-frankrijk

Informatie over kamperen in Le Verdon-sur-Mer

Dit is een heerlijke plek in Aquitanie (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1028 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen geregistreerde bewoners. De mensen praten hier Frans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioGironde
PlaatsLe Verdon-sur-Mer
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)822 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1028 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,00
Lokale campingCamping Sunêlia La Pointe Du Médoc

Advies: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Le Verdon-sur-Mer kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de caravan, camper, vouwwagen of tent is een onvergetelijke ervaring. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Le Verdon-sur-Mer: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Le Verdon-sur-Mer reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, flexibel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Populaire soorten zijn de pop-up tent, opblaasbare tent, familietent, tunneltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt dicht op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Le Verdon-sur-Mer is dus ideaal als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Ga naar de meest gezellige campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, vakantiehuisjes, stacaravans, hutten. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Le Verdon-sur-Mer).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantieboerderij, chalet, tiny house, stacaravan, appartement.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Le Verdon-sur-Mer: ultiem genieten met het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speelhal en sportmogelijkheden. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de omgeving zijn er diverse dierentuinen of speelparken voor een leuke dag uit.

  • Kinderanimatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Le Verdon-sur-Mer: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Le Verdon-sur-Mer

Meer weten over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Aquitanie? In het rekenvoorbeeld hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Sainte-Marie, Saint-Léger-sous-Beuvray, Marsanne en Rhône.

Gewone staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren campingplaats€45,25
Voordeel-plek€18,00
Glamping (ingerichte tent)€54,25
Stacaravan€70,75
Luxe huisje€83,25
Standaard kosten campingvakantie in Le Verdon-sur-Mer april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het meest relevante aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Le Verdon-sur-Mer. Kies een van de kampeerplekken voor meer details. Of klik door voor meer informatie over Verenigde Staten.

Bekijk de actuele camping-aanbiedingen in Le Verdon-sur-Mer

Zoek de de mooiste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Le Verdon-sur-Mer camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Onbezorgd kamperen met Rent-a-Tent accommodaties.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Alannia, Orbitur, Sandaya, Aquadis Loisirs, First Camp en tevens Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings.

Het weerbericht voor Le Verdon-sur-Mer, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden. De maand januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden °C. Hieronder verstrekken we de weersverwachtingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Le Verdon-sur-Mer opzoeken?

In deze regio heb je de keuze uit flink wat kleinschalige betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de site van het park (of telefonisch / per mail). Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ANWB, Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Campingdirect.com, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon, Suntip, Tui.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Le Verdon-sur-Mer komt neer op €25,00 per dag. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €18,00 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €45,25 per staplek. Een overnachting in een ingerichte tent, strandhuisje, lodge, stacaravan, boomhut, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie en een midweek of weekend als pinksteren, hemelvaart, pasen, kerst (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Le Verdon-sur-Mer: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: binnenspeeltuin, trampolines, animatie, zwembad. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Aquitanie met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Le Verdon-sur-Mer mag jouw hond ook mee. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Le Verdon-sur-Mer. Leuk voor stelletjes en jonge gezinnen. Hier is er unieke natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt hier ook veel cultuur en oude gebouwen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie