anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sainte-Hélène-du-Lac

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een grote of kleine camping in Sainte-Hélène-du-Lac (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, camper of vouwwagen is heel betaalbaar en is al mogelijk vanaf €17,75 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op onze website geven we duidelijke details over de beschikbare campings en een prijsindicatie. Ook vergelijk je via campingsoverzicht.nl populaire boekingssites.

  • Sainte-Hélène-du-Lac is een veelzijdig gebied in de bekende regio Savoie.
  • In deze regio bieden ze luxe familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook heerlijk rustige staplekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Camping L’escale.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 923 kilometer.
  • De basisprijs voor een kampeerplaats is ongeveer €24,75 per 24 uur.

Kamperen in Sainte-Hélène-du-Lac: online de mooiste campings boeken

De aankomende vakantieperiode een overnachting boeken op een fijne camping in de buurt van Sainte-Hélène-du-Lac? Kamperen in Savoie (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In en rondom deze plek kun je kiezen uit een veelzijdig aanbod. Je kunt kiezen uit gezellige gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook zeker de kleinschalige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Sainte-Hélène-du-Lac boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Sainte-Hélène-du-Lac zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en vakantieparken met verschillende faciliteiten zoals fietsverhuur en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een airtrampoline en een subtropisch zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Allcamps, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect, ANWB en Vacansoleil, Rent-a-Tent, ROAN, Booking.com, Eurocamp, Campings.nl. Daarbij kan je direct meer info opvragen en boeken bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, bestek en servies. Wat je ook moet meenemen: comfortabele kledij die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere aandachtspunten: medicijnen, koelkast of koelbox, medicijnen, tentharingen en tenthamer.

  5. Inpakken en vertrek

    Zoek de snelste route op via google maps om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-sainte-helene-du-lac-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Sainte-Hélène-du-Lac

Dit is een fantastisch gebied in Rhone-Alpen (Frankrijk). Het ligt zo’n 923 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen mensen. De officiële taal is Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de netspanning is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekSavoie
PlaatsSainte-Hélène-du-Lac
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
TaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)738 km
Reistijd (vanaf Utrecht)923 km (+/- 10 uur)
Gemiddelde overnachting camping€24,75
Beschikbare campingCamping L’escale

Advies: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Sainte-Hélène-du-Lac kamperen kan op veel verschillende manieren. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Sainte-Hélène-du-Lac: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Sainte-Hélène-du-Lac is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Ieder type heeft unieke eigenschappen (voordelen). In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, is snel op te zetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Handig zijn bijvoorbeeld de familietent, piramide tent, pop-up tent, koepeltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je hebt lekker veel ruimte. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar is een dure investering. Ook betaal je stallingskosten. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Sainte-Hélène-du-Lac is dus perfect als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de meest populaire campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met tiny houses, chalets, hutten, groepsaccommodaties, bungalows, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en ook een douche met soms zelfs een bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Sainte-Hélène-du-Lac).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantiebungalow, stacaravan, chalet, tiny house, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Sainte-Hélène-du-Lac: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een peuterbad en sportmogelijkheden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de omgeving zijn er verschillende dierentuinen of speelparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Sainte-Hélène-du-Lac: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee prijs kampeerplek Sainte-Hélène-du-Lac

Meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Rhone-Alpen? In de tabel hieronder check je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Mazères, Cayriech, Treteau en West Midlands.

Standaard staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€44,75
Kleine-staanplaats€17,75
Glamping (ingerichte tent)€53,50
Mobile Home€70,00
Comfort vakantiehuisje€82,50
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Sainte-Hélène-du-Lac april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder tref je het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Sainte-Hélène-du-Lac. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Italië.

De tofste camping-aanbiedingen in Sainte-Hélène-du-Lac

Ontdek de interessante last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Sainte-Hélène-du-Lac camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Bij aankomst staat een compleet ingerichte accommodatie al klaar.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Aquadis Loisirs, First Camp, Orbitur, Flower Campings, Alannia, LeadingCampings of bijvoorbeeld Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

Het verwachte weer in Sainte-Hélène-du-Lac, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden celsius. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden celsius. In het volgende gedeelte vind je de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Sainte-Hélène-du-Lac reserveren?

In deze omgeving reserveer je verschillende kleine betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, echter is al het hoognodige aanwezig. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boeken bij Booking.com, Camping.eu, Airbnb, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.comAndere manieren om te besparen: vermijd het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen, Tui, Sunweb.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Sainte-Hélène-du-Lac kost je €24,75 per staplek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op ongeveer €17,75 per staanplaats. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,75 per staanplaats. Een verblijf in een wellness huisje, stacaravan, ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, strandhuisje is qua dagtarief wel duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals kerst, pasen, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Sainte-Hélène-du-Lac: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Belangrijke faciliteiten zijn: animatie, speeltuintjes, speeltoestellen, theatershows. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: hoe werkt dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Sainte-Hélène-du-Lac mag je hondje mee op vakantie. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De hond moet aangelijnd zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Sainte-Hélène-du-Lac. Perfect voor singles, vriendengroepen en gezinnen met kids. In de nabije omgeving is er unieke natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en musea en kerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie