anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Châteauneuf-du-Pape

Ben jij op zoek naar een grote of juist idyllische camping in Châteauneuf-du-Pape (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze prachtige natuurlijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €18,25 p/dag. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl bieden we nuttige tips over de best beoordeelde campings en de optionele kosten. Daarbij vergelijk je via deze site goede boekingssites.

  • Châteauneuf-du-Pape is een prachtig gebied in de rustgevende regio Vaucluse.
  • In deze vakantieregio bieden ze 4- of 5-sterren familiecampings met (binnen)zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een bekende camping in deze plek is Camping L’art De Vivre.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 1119 kilometer.
  • De standaard prijs voor een staplek is +/- €25,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Châteauneuf-du-Pape: goedkoop de leukste campings boeken

Deze zomer een staanplaats huren op een prachtige camping in de buurt van Châteauneuf-du-Pape? Kamperen in Vaucluse (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In deze omgeving kan je een selectie maken uit een enorm aanbod. Het betreft heerlijke gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via het onderstaande stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Châteauneuf-du-Pape boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de camper, vouwwagen of caravan. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Châteauneuf-du-Pape zijn er in overvloed. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een speelhal en een subtropisch zwembad.

  3. Een camping boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je al een voorzetje. Veel gebruikte boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, ACSI, Allcamps, ANWB en Eurocamp, ROAN, Booking.com, Campings.nl, Vacansoleil, Rent-a-Tent. Ook kan je een staanplaats boeken via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van recensies op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zorg voor: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies. Pak ook geschikte kledij die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, spelletjes.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Zoek de snelste route op via google maps en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-chateauneuf-du-pape-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Châteauneuf-du-Pape

Dit is een veel gekozen bestemming in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). De afstand is +/- 1119 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Frans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale telefooncode is +33, de netspanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij calamiteiten bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioVaucluse
PlaatsChâteauneuf-du-Pape
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)895 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1119 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,25
Beschikbare campingCamping L’art De Vivre

Vakantiehulp: zo vind je de juiste kampeerplek

In Châteauneuf-du-Pape kamperen kan je op veel plekken doen. Even er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een speciale glamping-accommodatie of een mooi vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Châteauneuf-du-Pape: erop uit met eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Châteauneuf-du-Pape boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, is snel op te zetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel verkochte producten zijn o.a. de tunneltent, piramide tent, noktent, opblaasbare tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je hebt een riant bed. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Châteauneuf-du-Pape biedt veel mogelijkheden als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de gaafste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Informatie over vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, chalets, stacaravans, tiny houses, hutten, groepsaccommodaties. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en een douche met soms zelfs een bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Châteauneuf-du-Pape).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, stacaravan, chalet, tiny house.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Châteauneuf-du-Pape: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor familie met jonge kinderen. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als speeltoestellen en kinderboerderij. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de omgeving zijn er verschillende dierentuinen of speelparken voor nog meer plezier.

  • Animatie voor kinderen: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Châteauneuf-du-Pape: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Standaard prijzen kampeerplek Châteauneuf-du-Pape

Benieuwd naar de doorsnee kosten van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? Bijgaand bekijk je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag). Check ook de prijzen in Sainte-Engrâce, Châteauponsac, Mayan en Tipperary.

Basis staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€45,50
Voordeel-plek€18,25
Glamping (ingerichte tent)€54,50
Mobile-home€71,25
Luxe huisje€84,00
Standaard prijs campingvakantie in Châteauneuf-du-Pape mei 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Bijgaand sturen wij je door naar het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Châteauneuf-du-Pape. Selecteer een van de parken voor alle info. Check ook onze pagina met info over Kamperen in Zweden.

Bekijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Châteauneuf-du-Pape

Bekijk goede last minute deals met vertrek binnen een paar weken

De beste boekingssites voor last minute Châteauneuf-du-Pape camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Professionele campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals First Camp, Alannia, Flower Campings, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Sandaya maar ook Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Huttopia, Qualité campings.

Het verwachte weer in Châteauneuf-du-Pape, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden celsius. juli is de meest warme maand met 28 graden celsius. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 °C. Hieronder vind je de weerberichten voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Châteauneuf-du-Pape reserveren?

In deze omgeving tref je her en der wel wat kleine voordelige campings. Niet al te veel luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Camping.eu. Boeken met extra voordeel? Advies: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij D-Reizen, Sunweb, Suntip, Tui, Vakantiediscounter, Corendon.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Châteauneuf-du-Pape kost je +/- €25,25 per nacht. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €18,25 per staanplaats. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €45,50 per plek. Het boeken van een strandhuisje, lodge, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij, ingerichte tent is uiteraard iets duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals oud en nieuw, hemelvaart, pasen, kerst (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Châteauneuf-du-Pape: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Check ook de aanwezigheid van: speeltuintjes, trampolines, speeltoestellen, animatie. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: is dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Châteauneuf-du-Pape is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Châteauneuf-du-Pape. Leuk voor senioren en gezinnen met kids. In deze regio is voldoende natuur beschikbaar. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook veel cultuur en indrukwekkende gebouwen. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie