anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Bômer-les-Forges

Een staanplaats huren op een heerlijke camping in Saint-Bômer-les-Forges (Laag-Normandie, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in de direct omgeving. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper is erg goedkoop. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €18,50 voor een nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-website bieden we actuele adviezen over het aanbod met lokale campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk jij via deze site populaire websites om direct te boeken.

  • Saint-Bômer-les-Forges is een populaire vakantiebestemming in de rustgevende regio Orne.
  • In deze omgeving tref je gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook rustgevende natuurcampings. Een van de favoriete campings is Camping De La Nocherie.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is om en nabij de 701 km.
  • De gemiddelde prijs voor een overnachtingsplek is is circa €25,75 p/nacht.

Kamperen in Saint-Bômer-les-Forges: direct de leukste campings boeken

Deze zomer even lekker uitrusten op een aantrekkelijke camping in de buurt van Saint-Bômer-les-Forges? Kamperen in Orne (Frankrijk) is absoluut een aanrader! Daar kun je kiezen uit een compleet aanbod. Je kunt denken aan heel veel gezinscampings met (binnen)zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Door middel van het volgende stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Stappenplan: een goedkope camping in Saint-Bômer-les-Forges boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Alternatieven zijn camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kan er zelf een kopen, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Saint-Bômer-les-Forges zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als fitness en wellnessfaciliteiten. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Populaire boekingssites zijn ACSI, Allcamps, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect en Campings.nl, ROAN, Booking.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campingdirect.com. Daarbij kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Lees eerst even meningen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, slaapzak. Koop ook goede kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Bekijk vooraf de route en maak een inschatting van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer de spitstijd te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-saint-bomer-les-forges-frankrijk

Tips voor kamperen in Saint-Bômer-les-Forges

Dit is een geweldige locatie in Laag-Normandie (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 701 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen bewoners. De locals spreken hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale telefooncode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioOrne
PlaatsSaint-Bômer-les-Forges
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)561 km
Reistijd (vanaf Utrecht)701 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,75
Camping-voorbeeldCamping De La Nocherie

Vakantiegids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Saint-Bômer-les-Forges kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Saint-Bômer-les-Forges met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Saint-Bômer-les-Forges vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft voordelen en nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, flexibel en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, belltent, pop-up tent, opblaasbare tent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en je kan hem snel op- en afbreken. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar is een dure investering. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gaan en staan waar je wil. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft bijna niets te pakken, je geniet van een goed matras en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Saint-Bômer-les-Forges is een goede suggestie als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Ontdek de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Veel grote campings verhuren ook bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Saint-Bômer-les-Forges).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Bômer-les-Forges: genieten met het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en georganiseerde excursies. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de regio zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Kids animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Bômer-les-Forges: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Saint-Bômer-les-Forges

Ontvang je graag meer info over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Laag-Normandie? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Montaigu-le-Blin, Marnay, Puysségur en Foggia.

Basis staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€46,25
Trekkers-pek€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Stacaravan€72,25
Comfort vakantiehuisje€85,25
Gemiddelde kosten campingvakantie in Saint-Bômer-les-Forges april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het meest relevante aanbod met onder andere ANWB campings in Saint-Bômer-les-Forges. Klink op een van de links voor extra info. Of klik door voor meer informatie over Nederland.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in Saint-Bômer-les-Forges

Bekijk de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Saint-Bômer-les-Forges camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Kies uit meer dan 8.000 plekken door heel Europa.
  • Vacanceselect: Boeken zonder zorgen met garantie en goede voorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Toonaangevende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Flower Campings, Sandaya, Alannia, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs & Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Huttopia, Yelloh! Village, Ciela Village.

7-daagse weer voor Saint-Bômer-les-Forges, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden. De periode januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden celsius. Hieronder bekijk je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Online goedkope kampeervakanties in Saint-Bômer-les-Forges reserveren?

Nabij deze plek vind je veel kleine betaalbare campings. Niet al te veel luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Snel reserveren? Doe dat dan via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook reserveren via Airbnb, Campings.nl, ANWB, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com. Andere bespaartips: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij D-Reizen, Prijsvrij, Suntip, Corendon, Sunweb, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gewone camping overnachting in Saint-Bômer-les-Forges kost €25,75 per plek. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je ongeveer €18,50 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie liggen de prijzen op zo’n €46,25 per plek. Het slapen in een lodge, ingerichte tent, wellness huisje, boomhut, strandhuisje, vakantieboerderij is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie en midweken of weekenden als oud en nieuw, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Saint-Bômer-les-Forges: waar moet ik op letten?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: theatershows, kidsclub, binnenspeeltuin, zwembad. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Saint-Bômer-les-Forges is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Saint-Bômer-les-Forges. Uitermate geschikt voor ouderen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze buurt is er een schitterende natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook tal van cultuur en historische monumenten. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie