anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Jean-du-Bruel

Lekker met de familie naar een prachtige camping in Saint-Jean-du-Bruel (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in het prachtige omliggende landschap. Ga op pad met je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €17,50 per dag. Ook kinderen houden van de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan behoort ook tot de opties. Op deze camping-vergelijker geven we handige adviezen over verschillende soorten campings en de bijbehorende tarieven. Evenzeer vergelijk jij eenvoudig toonaangevende websites om direct te boeken.

  • Saint-Jean-du-Bruel is een populaire plek in de regio Aveyron.
  • In deze streek boek je 4- of 5-sterren familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping La Dourbie.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is +/- 1134 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een camping overnachting is om en nabij de €24,50 p/dag.

Kamperen in Saint-Jean-du-Bruel: de mooiste campings boeken doe je zo

De aankomende vakantieperiode een staanplaats huren op een aantrekkelijke camping in de buurt van Saint-Jean-du-Bruel? Kamperen in Aveyron (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In en rondom deze plek kan je een selectie maken uit een veelzijdig aanbod. Het gaat om unieke gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Met behulp van ons stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Saint-Jean-du-Bruel boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Alternatieven zijn camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Saint-Jean-du-Bruel zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als een verwarmd buitenbad en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Gaan er kinderen mee? Check dan ook de mogelijkheden zoals een airtrampoline en een kinderbad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In de lijst onderaan deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, Vacanceselect, Allcamps, ACSI en Campingdirect.com, Eurocamp, Campings.nl, Vacansoleil, ROAN, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere vakantiegangers. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Hier noteer je onder andere: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed, slaapzak. Koop ook geschikte kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, koelkast of koelbox.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag de actuele route-informatie op en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-saint-jean-du-bruel-frankrijk

Alles over kamperen in Saint-Jean-du-Bruel

Dit is een aan te raden bestemming in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 1134 km (met Utrecht als vertrekpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen geregistreerde mensen. Qua taal spreken deze mensen Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektra is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingAveyron
PlaatsSaint-Jean-du-Bruel
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)907 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1134 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€24,50
Plaatselijke campingCamping La Dourbie

Advies: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Saint-Jean-du-Bruel kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw tent, vouwwagen, camper of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Of kies voor gemak: een tent waar alles al in zit (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Huur een staanplaats in Saint-Jean-du-Bruel voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Saint-Jean-du-Bruel beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een tent, vouwwagen, caravan of camper. Elke accommodatie heeft voordelen en nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, flexibel en het hele gezin kan erin verblijven. Veel verkochte producten zijn o.a. de vis-à-vis tent, belltent, daktent, piramide tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt lekker veel ruimte. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Ook betaal je stallingskosten. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Een eigen camper kost al snel €50.000. Je kunt er eventueel een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je overnacht in een lekker bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Saint-Jean-du-Bruel is een uitkomst als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Bekijk de sfeervolste campings met veel vertier voor jong en oud!

Genieten in een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, tiny houses, stacaravans. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en de accommodatie is volledig uitgerust met een kookgedeelte & een douche met soms zelfs een bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Saint-Jean-du-Bruel).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantieboerderij, chalet, appartement, tiny house, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Jean-du-Bruel: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als speeltoestellen en kinderboerderij. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Op korte afstand zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Jean-du-Bruel: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Gemiddelde prijs kampeerplek Saint-Jean-du-Bruel

Meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Check ook de prijzen in Vers, Devesset, Auch en Sondrio.

Standaard staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren campingplek€44,00
Kleine-staanplaats€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,75
Stacaravan€69,00
Vakantiehuis€81,25
Normale tarieven campingvakantie in Saint-Jean-du-Bruel april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Saint-Jean-du-Bruel. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Of klik door voor meer informatie over Kamperen in Polen.

Profiteer van de nieuwste camping-aanbiedingen in Saint-Jean-du-Bruel

Vergelijk de aantrekkelijke last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Saint-Jean-du-Bruel camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Toonaangevende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Orbitur, First Camp, Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings en tevens Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia, Qualité campings.

De weersverwachtingen voor Saint-Jean-du-Bruel, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. De maand januari is het koudst met 9 graden celsius °C. Hieronder delen we de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Online goedkope kampeervakanties in Saint-Jean-du-Bruel opzoeken?

In deze omgeving is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Geen luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campings.nl, Booking.com, ANWB, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Airbnb. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij D-Reizen, Suntip, Sunweb, Tui, Vakantiediscounter, Corendon.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Saint-Jean-du-Bruel kost zo’n €24,50 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €17,50 per staplek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €44,00 per dag. Het reserveren van een ingerichte tent, wellness huisje, lodge, boomhut, stacaravan, strandhuisje is over het algemeen duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals oud en nieuw, pinksteren, hemelvaart, pasen (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Saint-Jean-du-Bruel: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: zwembad, binnenspeeltuin, animatie, speeltuintjes. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: mag dat?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Saint-Jean-du-Bruel kan je de hond gewoon meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te zien in de omgeving?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Saint-Jean-du-Bruel. Perfect voor senioren en natuurlijk complete families met kinderen. Hier heb je prachtige flora en fauna. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de buurt vind je ook veel cultuur en musea. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie