anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Condat

Lekker vakantie vieren op een rustige camping in Condat (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in de buurt van deze vakantiebestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €19,00 voor een nacht. Ook de kinderen vinden het geweldig. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op onze website bekijk je nuttige tips over de meest gekozen campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk je gemakkelijk populaire aanbieders van campingvakanties.

  • Condat is een gevarieerde vakantieplek in het bijzondere Lot.
  • In deze vakantieregio boek je overweldigende familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een bekende camping in deze plek is Camping Les Chenes Clairs.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is plus minus 1036 km.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is is circa €26,50 per dag.

Kamperen in Condat: de mooiste campings boeken

De komende vakantie heerlijk genieten op een aantrekkelijke camping in de buurt van Condat? Kamperen in Lot (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! Hier tref je een rijk aanbod campings. Je kunt denken aan grote gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Condat boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, vouwwagen of caravan. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt kijken naar een 2e hands model, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Condat vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxueuze parken met verschillende faciliteiten zoals sportvelden en wellness en beauty. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Kijk dan naar de aanwezigheid van een indoor speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl bekijk je alvast een aantal namen. Fijne boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings en ROAN, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campings.nl, Campingdirect.com, Eurocamp. Daarbij kan je ook een reservering doen op de site van de locatie. Let goed op meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden kamperen checklist

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Zorg voor: kampeerlamp, slaapzak, bbq of skottelbraai, luchtbed, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: fijne kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen, medicijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kijk of je de spits kunt vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-condat-frankrijk

Details over kamperen in Condat

Dit is een aan te raden bestemming in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 1036 kilometer vanaf Utrecht. Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen geregistreerde bewoners. De meeste mensen spreken hier Frans en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekLot
PlaatsCondat
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
TaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)829 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1036 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,50
Plaatselijke campingCamping Les Chenes Clairs

Reisgids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Condat kamperen kun je op veel manieren doen. Een aantal nachtjes weg met de caravan, camper, vouwwagen of tent geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping (ingerichte tent) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Condat: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Condat reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft zijn eigen comfotabele elementen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, is universeel en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel verkochte producten zijn o.a. de familietent, pop-up tent, piramide tent, noktent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Condat is dus heerlijk als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Genieten in een vakantiehuisje

Veel grote campings verhuren ook bungalows. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met chalets, stacaravans, tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, hutten. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een heerlijk terras, keuken en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Condat).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, appartement, vakantieboerderij, tiny house, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Condat: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: kinderanimatie en georganiseerde excursies. Vaak is het park ook autoluw. Binnen een uur rijden zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kinderanimatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Condat: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte prijs kampeerplek Condat

Ontvang je graag meer info over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? Hieronder tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). We informeren je ook graag over kamperen in Saint-Maurice-en-Valgodemard, Roybon, Chaille-les-Marais en Vila Real.

Standaard staanplaats€26,50
Luxe 5-sterren staplaats€47,50
Trekkers-pek€19,00
Ingerichte tent (Glamping)€57,25
Mobile Home€74,50
Comfort vakantiehuisje€87,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Condat april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod met onder andere ANWB campings in Condat. Maak een keuze uit een van de plekken voor meer informatie en prijzen. Of klik door voor meer informatie over Frankrijk.

Boek de nieuwste camping-aanbiedingen in Condat

Zoek de de mooiste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Condat camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: Geld-terug-garantie op de boeking voor slechts €39.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Orbitur, Alannia, First Camp, LeadingCampings, Aquadis Loisirs, Flower Campings en bijvoorbeeld Yelloh! Village, Huttopia, Capfun, Campéole campings, Ciela Village, Qualité campings.

Het weer in Condat, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden celsius. Een doorsnee dag in januari is wat kouder met 9 graden. In de volgende lijst bieden we het weer voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Condat opzoeken?

In deze omgeving zijn er veel kleinschalige betaalbare campings. Weinig luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn Booking.com, Campingdirect.com, Camping.eu, Airbnb, ACSI Eurocampings, ANWB. Advies om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij, Suntip, Tui, Corendon.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gewone camping overnachting in Condat komt neer op €26,50 per dag. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €19,00 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gaan de tarieven naar zo’n €47,50 per nacht. Het boeken van een ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan, lodge, boomhut, vakantieboerderij is doorgaans wel prijziger. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek zoals pasen, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Condat: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: speeltoestellen, speeltuintjes, theatershows, animatie. Check ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: gelden er regels?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Condat is een hond ook toegestaan. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een heerlijke omgeving. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Condat. Perfect voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie