anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ouistreham

Lekker vakantie vieren op een grote of kleine camping in Ouistreham (Laag-Normandie, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze schitterende natuurrijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn en kan al vanaf €17,75 voor 1 dag/nacht. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan biedt je net iets meer luxe. Op dit platform delen we nuttige uitleg over de beschikbare campings en de mogelijke onkosten. Evenzeer vergelijk jij via deze site de beste websites om direct te boeken.

  • Ouistreham is een populaire plek in de streek Calvados.
  • In dit gebied bieden ze gezellige familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook heerlijk rustige staplekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Seasonova Riva Bella.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is zo’n 615 km.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplaats is circa €24,75 voor 1 dag.

Kamperen in Ouistreham: eenvoudig de beste campings boeken

De komende vakantie even lekker uitrusten op een centraal gelegen camping in de buurt van Ouistreham? Kamperen in Calvados (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In dit gebied vind je een zeer gevarieerd aanbod. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

In vijf stappen een goedkope camping in Ouistreham boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de camper, caravan of vouwwagen. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper of caravan biedt meer luxe maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt kijken naar een 2e hands model, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Ouistreham zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Zijn er jonge kids bij? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Een camping boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze website check je alvast wat nemen. Erkende boekingssites zijn Eurocampings, Vacanceselect, ANWB, Allcamps, ACSI en Rent-a-Tent, Campings.nl, ROAN, Eurocamp, Campingdirect.com, Booking.com. Ook kan je de reservering rondmaken via de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de recensies op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Wat je hier noteert is onder andere: campingstoelen en tafeltje, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak. Pak ook comfortabele kledij die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, medicijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-ouistreham-frankrijk

Alles over kamperen in Ouistreham

Dit is een aan te raden bestemming in Laag-Normandie (Frankrijk). Het is ongeveer 615 km (vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen mensen. De mensen spreken hier Frans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het landnummer is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCalvados
PlaatsOuistreham
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)492 km
Reistijd (vanaf Utrecht)615 km (+/- 7 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,75
Camping-suggestieSeasonova Riva Bella

Reisgids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Ouistreham kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Ouistreham: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Ouistreham is het zoeken naar een privé staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft voordelen en nadelen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Populaire soorten zijn de belltent, opblaasbare tent, koepeltent, tunneltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Het tentdoek is dun wat zorgt voor weinig comfort (koud). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt qua leefruimte meer comfort. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Houd rekening met stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is een dure investering. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Ideaal voor rondreizen. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Ouistreham biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Reserveer alvast de allerleukste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, bungalows, hutten, chalets, stacaravans, groepsaccommodaties. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je profiteert van veel ruimte en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en soms zelfs een sauna of hottub.

  • Populaire keuze voor 4 of 6 personen (stacaravan huren in Ouistreham).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, stacaravan, tiny house, vakantieboerderij, chalet, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Ouistreham: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is populair bij families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en sportvelden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand zijn er diverse dierenparken en themaparken voor een dagje uit.

  • Animatie: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Ouistreham: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Doorsnee prijs kampeerplek Ouistreham

Benieuwd naar de verwachte prijzen van een kampeerplek in Laag-Normandie? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Les Portes-en-Ré, Saint-Alban-sur-Limagnole, Lézan en Košický.

Normale staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,75
Voordeel-plek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,50
Stacaravan€70,00
Bungalow€82,50
Standaard kosten campingvakantie in Ouistreham april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder tref je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Ouistreham. Klink op een van de links voor alle info. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen in Hongarije.

Boek de mooiste camping-aanbiedingen in Ouistreham

Boek de de beste last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Ouistreham camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Veilig en eenvoudig te boeken via internet.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Sandaya, Alannia, Flower Campings, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, First Camp & Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia.

7-daagse weer voor Ouistreham, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is wat kouder met 9 graden celsius. In de volgende lijst bekijk je het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Ouistreham reserveren?

In deze streek zijn er veel kleinschalige budget campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Campingdirect.com, Booking.com, Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Suntip, Corendon, Prijsvrij, D-Reizen, Sunweb, Tui.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Ouistreham kost om en nabij de €24,75 per staanplaats. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €17,75 per overnachting. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €44,75 per dag. Het huren van een ingerichte tent, boomhut, strandhuisje, vakantieboerderij, wellness huisje, lodge is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pasen, pinksteren, kerst (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Ouistreham: wat zijn de suggesties?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Belangrijke faciliteiten zijn: trampolines, kidsclub, animatie, zwembad. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: hoe werkt dat?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Ouistreham mag je hondje mee op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Ouistreham. Een toplocatie voor zowel stelletjes en natuurlijk complete families met kinderen. In deze buurt heb je veel groen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en historische gebouwen. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie